Bestemmingen

Op zoek naar avontuur? Ga naar deze bestemmingen..

Reizen is ontzettend leuk. Het ontdekken van andere culturen, het leren kennen van mensen  en vooral het avontuur wat je aan gaat is en blijft fantastisch! Wij bezoeken het liefst elk jaar landen waar wij nog niet geweest zijn. Op deze manier leren wij de wereld steeds iets beter kennen. Wil jij weten waar wij graag heen willen en wat je daar kunt doen? Lees het hier.

Ras al Khiamah

Ras al Khiamah, wat? Ja dat dachten wij ook toen wij voor het eerst hoorden over dit emiraat. Het is één van de 7 Verenigde Arabische Emiraten en ligt ongeveer 45 minuten rijden van Dubai. Wij mochten laatst naar een event van Ras al Khiamah, daar werd ons alles verteld over deze avontuurlijke bestemming. Eén ding is zeker dit emiraat lijkt ons heel leuk.

Op dit moment is Ras al Khiamah nog redelijk onontdekt door toeristen. En hierdoor nog vrij authentiek. Het is dan ook niet te vergelijken met Dubai of Abu Dhabi. Je komt hier voor prachtige landschappen zoals de uitgestrekte woestijn waar je ‘s ochtends kan ontbijten of met een 4×4 door heen kan rijden. Je kan hier ook het avontuur aan gaan door te ‘zip linen’ op tot nu toe één van de grootste zipline banen ter wereld. De zipline wordt ook wel een tokkelbaan genoemd en is een simpele ongemotoriseerde uitvoering van een kabelbaan. De zipline banen zijn gemaakt langs rotswanden van de hoogste berg in dit gebied. Dat kunnen we wel een avontuur noemen toch? De zipline zal naar verwachting in december 2017 open gaan en is meer meer dan 2.5 kilometer lang. Dit is weer eens wat anders dan de ‘normale’ ziplines die we kennen.

Uiteraard is er nog veel meer te doen in dit emiraat. Er zijn niet zoveel winkelcentra als in Dubai, dus een andere manier van vermaak is je helemaal uitleven in de natuur. Naast de avontuurlijke zipline kan je ook met een kano door de mangroves varen om wildlife te spotten. De dag kan afsluiten op één van de vele stranden.
Zelf zouden wij het liefst een safari doen in de woestijn. Wat is er mooier dan daar een zonsondergang/opgang mee maken, terwijl er verder helemaal niks om je heen is?

Australië

Afgelopen week werd de nieuwe Lonely Planet bezorgd van Australië. Elke keer als wij aan Australië denken, denken wij aan avontuur! Niet zo gek ook want Australië is veelzijdig en is niet te vergelijken met andere landen. Maar wat ons en vooral Marije trekt aan dit land is dat het zo ongelofelijk ver reizen is. Het voelt als onbereikbaar en dat maakt de bestemming zowel avontuurlijk als ontoegankelijk. Al jaren neemt Marije zichzelf voor om na haar studie door dit land te gaan reizen en kennis te maken met de kangoeroes en de uitgestrekte wegen die ze daar hebben.

Over het algemeen kiezen veel mensen om te gaan backpacken in Australië, maar wat is er nu leuker om met je vriend/vriendin een klein busje te huren en door het land te trekken? Het schijnt zelfs nog goedkoper te zijn om een bus te kopen en deze na de reis weer te verkopen. Alleen al bij de gedachten komen de kriebels al op om de reis nu echt vorm te geven.

Het liefst zouden wij een camping uitzoeken tijdens deze roadtrip waar je ‘s ochtends wakker wordt met kangoeroes om je heen. Eén van de bucketlist activiteiten is vliegen over de Whitsundays in Queensland. Dit zijn 74 kleine eilanden in het midden van het Great Barrier Reef.

whitsunday

Zuid-afrika

Toen Romy afgelopen zomer foto’s op Facebook voorbij zag komen van een vriendin die in Zuid-Afrika was geweest, wist ze het zeker. Ze moest en zou naar Zuid-Afrika reizen. De safari foto’s vond ze zo indrukwekkend en iedereen moet wel een keer The Big Five gezien hebben toch? Wij willen heel graag dus op safari, maar daarnaast is Zuid-Afrika natuurlijk een prachtig land om door rond te reizen. Daarnaast wilt ze ook zeker een aantal dagen verblijven in Kaapstad, wat lijkt ons dan ook een vette stad!
Romy wilt vooral de Tafelberg opklimmen (of met de kabelbaan..) om zo van het prachtige uitzicht over Kaapstad te  genieten!

Naar welk land wil jij graag toe? 

Liefs,
Romy & Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.