Bestemmingen Europa Italië

Op de scooter langs de Amalfikust in Italië

Op de scooter langs de Amalfikust rijden stond al enige tijd op mijn lijstje. Romy en ik zijn al eerder naar Napels gereisd, maar hadden helaas toen geen tijd om de Amalfikust te ontdekken. Reden genoeg om nog een keer deze kant op te gaan.

De wegen zijn behoorlijk smal aan de Amalfikust, met de auto kan het dan ook lastig zijn om optimaal te genieten van al het moois dat deze kustlijn te bieden heeft. Om die reden hebben wij er dan ook voor gekozen om een scooter te huren. Benieuwd naar onze reis langs deze prachtige kust? Lees hier meer over de route die wij hebben afgelegd.

Napels

De reis begon in Napels. Na mijn eerdere bezoek had ik de stad al een beetje leren kennen. Zo bezocht ik opnieuw één van mijn favoriete restaurants in Napels en verkende ik de stad weer om nieuwe ontdekkingen te doen. Dit keer heb ik de stad ook ondergronds leren kennen. Zo heeft Napels een ongeveer 100 kilometer lang gangenstelsel. Een deel van de ondergrondse gangen werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als schuilplaats. Deze plekken zijn nog te herkennen aan de auto’s en oude Vespa’s die hier nog zijn opgeslagen. Bij een bezoek aan de stad is dit een absolute aanrader om te bezoeken.

Pompeï

De Romeinse stad Pompeï ligt vlakbij de vulkaan de Vesuvius. De vulkaan kwam in het jaar 79 tot een enorme uitbarsting waardoor de stad werd bedolven door puin en as. Op dit moment kun je hier op verschillende plekken nog oude voorwerpen en versteende mensen en dieren vinden. Op dit moment vinden er nog steeds onderzoeken plaats door archeologen om zo meer te weten te komen over de geschiedenis. Heel bijzonder om dit te zien. Wil je echt meer te weten komen over deze plek, boek dan een tour met rondleiding.

De stad Pompei bezoeken

Sorrento

Na Pompeï gezien te hebben zijn wij doorgereden naar Sorrento. Deze stad ligt ongeveer 25 kilometer verderop. De stad hebben wij helaas niet goed kunnen bekijken, vanwege onze tijd in Napels en Pompeï. De stad is desalniettemin een goed vertrekpunt als je verder wilt reizen naar plaatsen zoals Capri en de Amalfi. Vanaf deze plek vertrekken ook veel boten en bussen.

Het kleurrijke Positano

Eén van de plekken die al langere tijd op mijn lijstje stond om te bezoeken was het dorp Positano. Het kleurrijke dorp is tegen een heuvel aangebouwd. Wij boekten een hotel aan de rand van het dorp, hierdoor hadden we een mooi uitzicht over het dorp en de kust, waar veel luxe jachtboten liggen. Binnen 15 minuten lopen waren wij in het dorp waar het bruist. Er zijn veel leuke winkels en restaurants te vinden, waar je heerlijk kunt eten.

Een nadeel is dat Positano over het algemeen vrij prijzig is en druk bezocht wordt. Mocht je op vakantie gaan naar deze plek, boek dan ruim van tevoren een hotel of b&b.

Uitzicht vanaf Positano

Het wereldberoemde Amalfi

Net als Positano is ook Amalfi een kleurrijke kustplaats. De amalfikust heeft de naam te danken aan dit dorp. Ook dit dorp kent veel toerisme, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Ondanks dat wij op de scooter waren, was een parkeerplek moeilijk te vinden. Eén van de mooiste bezienswaardigheden is Cattedrale di Sant’Andrea. Als je het dorp binnenloopt zie je een grote trap die je naar de kathedraal brengt. Naast dat de kathedraal zelf een bezoek waard is, levert het je ook nog eens een mooi uitzicht op over het dorp.

Vergeet geen Limoncello te drinken als je Amalfi bezoekt. Als je de citroenen ziet in de omgeving van de Amalfikust weet je al genoeg: de Limoncello is hier heerlijk!

Het dorp Amalfi

Het adembenemende Ravello

Een van de laatste steden van de Amalfikust is het hoger gelegen Ravello. De smalle straatjes, de mooie bloemen en het uitzicht over de Amalfikust is onvergetelijk. Niet voor niks is dit een plek waar veel mensen graag naartoe gaan. Hotels als Villa Cimbrone bieden de mogelijkheid om voor een kleine prijs te genieten van het uitzicht. Dit is absoluut de moeite waard. Mocht je het er niet voor over hebben, loop dan in ieder geval even langs de rand van het dorp om toch van het uitzicht te genieten.

Ravello

Zoals je al leest is de Amalfikust echt een aanrader om te bezoeken. Reis je in het hoogseizoen af naar dit deel van Italië? Houdt er dan rekening mee dat er veel toerisme is. Ik kan je dan ook aanraden om net buiten het seizoen te gaan als dit mogelijk is. Boek in ieder geval ruim op tijd een accommodatie, om teleurstellingen te voorkomen.

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.