Europa Italië

Ontdek Toscane op een Vespa, Italië

Wat is er mooier dan op een rode Vespa door het prachtige landschap van Toscane te rijden? Wij geven 5 redenen waarom jij Toscane het beste kan ontdekken per Vespa.

1.    Ontdek de mooie natuur van Toscane

Op een scooter beleef je alles veel beter. Je kan niet zo makkelijk in slaap dutten als in de auto (ook al wil je wakker blijven, in auto val ik zelf altijd heel makkelijk in slaap). En daarnaast ben je veel meer betrokken bij alles wat je om je heen ziet. Je stapt makkelijk van de scooter af om de wijnvelden in te duiken en een paar druiven te proeven. Hierdoor neem je veel meer de tijd en moeite om de omgeving beter te ontdekken in plaats van direct naar de volgende bestemming te rijden.

Scooter huren toscane

2.    Stop waar je wilt zonder een parkeerplaats te vinden

Zeker in Toscane zijn er zoveel mooie steden te vinden. Maar met name in het hoogseizoen worden deze steden ook door veel andere medereizigers bezocht. Het vinden van een parkeerplek in het centrum kan dus behoorlijk lastig worden als je niet vroeg bent. Met een scooter hoef je je hier geen zorgen om te maken. Er zijn genoeg parkeermogelijkheden en veelal nog eens heel dichtbij de stad zelf ook! Want niks is vervelender dan een parkeerplek die ver weg is toch?

Vespa door Toscane

3.    Geen parkeerkosten

In een stad lopen de parkeerkosten vaak hoog op als je hier meerdere dagen verblijft. Gelukkig heb je deze kosten met een scooter niet. De scooter kan je vaak makkelijk op het terrein van het hotel parkeren, of voor het hotel. Dit is met een auto toch echt een stuk lastiger. Als je met een auto op vakantie gaat, zal je er hierdoor eerder voor kiezen om een hotel te boeken net buiten de stad.

Vespa tour Toscane

4.    De huurprijs van een scooter ligt veel lager dan die van een auto

Een auto huren is duur, zeker als je onder de 25 bent. Je hebt niet alleen kosten van de huur van de auto, maar er komen ook weer extra kosten bij voor een verzekering en natuurlijk de benzine. Met een scooter ben je een stuk voordeliger uit wat betreft  benzine (een scooter is veel zuiniger) en de verzekering.

Vespa museum Toscane

5.    Je kan heel makkelijker foto’s maken onderweg

Iets wat ik erg belangrijk vind, is foto’s maken onderweg. Mooie landschappen fotograferen, filmen en dat alles met zo min mogelijk ruis. In de auto is het maken van foto’s niet altijd even makkelijk – je moet maar net op tijd kunnen stoppen en een plek vinden waar je überhaupt stil kan staan. Met een scooter kan dit allemaal een stuk makkelijk, wat veel mooie foto’s oplevert.

Scooter huren Toscane

Hoe heb jij Toscane ontdekt? Hebben wij jouw kunnen inspireren om in de zomer de scooter te pakken?
Meer lezen over Toscane? Klik hier.

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.