Ontdek Nederland op de fiets!

Nederland is een fietsland, dat weten wij allemaal. Daarom is het ook zo leuk ons kikkerlandje op een alternatieve manier te ontdekken. Benieuwd naar onze tips? Lees dan verder.

Ga fietsen op de Hoge Veluwe

Als je een weekend op de Veluwe bent dan moet je sowieso een fiets of e-bike huren. Je kunt er zulke mooie tochten fietsen, zeker de moeite waard! In de omgeving kun je van alles huren van fiets tot gekke scooters. Wij gingen voor de elektrische fiets. Dit is een aanrader als je grote afstanden gaat fietsen en er lekker comfortabel bij wilt zitten.

Hoge Veluwe

Wat ik zelf zo bijzonder vind aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe is vooral de natuur die binnen een aantal minuten hele andere vormen aan kan nemen. Zo lijkt het net alsof je door de Afrikaanse woestijn fietst en binnen een paar minuten bevind je jezelf in een dicht gegroeid bos. Én als je geluk hebt kom je verschillende dieren tegen. Zo zijn wij langs het fietspad een klein hertje tegen gekomen!

Ga fietsen in de stad

Als je ons al een tijdje kent dan weet je dat wij er gek op zijn om een stad te ontdekken per fiets. We doen dit niet alleen in Nederland, maar hebben dit ook in Barcelona en Londen gedaan! Wij vinden dit echt de ideale manier om veel van een stad te kunnen zien. Ook in de Nederlandse steden kun je dit makkelijk doen. Huur bijvoorbeeld een OV-fiets of een e-stadsfiets om lekker snel door de stad te crossen. Zo kom je sneller op plekken waar je bijvoorbeeld ten voet nooit zou zijn gekomen. Een elektrische fiets in de stad is eigenlijk sowieso erg fijn. Ik werd altijd helemaal gek als ik weer eens bezweet op werk aankwam, doordat ik hard tegen de wind in moest fietsen. Met een e-bike is dit verleden tijd!

Ga fietsen in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg ontdekken op de fiets is voor veel mensen niet iets waar ze snel over na denken. En terecht, Marije is één keer in Zuid-Limburg gaan fietsen, maar kwam behoorlijk chagrijnig terug. De heuvels zijn wij niet gewend in Rotterdam, en de bruggen die we hier hebben stellen dan toch echt weinig voor! Maar ondanks dat het fietsen er heel zwaar is, kom je op de mooiste plekjes die te voet vaak lastig te zijn overbruggen. Toch weer een reden om een elektrische fiets te pakken en ook dit soort plekken te ontdekken zonder chagrijnig te worden van de heuvels! Ga je ook nog eens sneller dan een wielrenner!

Ga fietsen en ontdek nieuwe plekken in jouw omgeving

Niet alleen in de stad of in Nationale Parken kan je goed fietsen maar ook in jouw eigen omgeving. Door eens op een vrije dag op de fiets te springen of te gaan skaten kom je op de leukste plekken. Zo pakt Marije vaak de fiets of skates om door de omgeving van Rotterdam te toeren. Je bent lekker sportief bezig (want ja laten we eerlijk zijn de zomer komt er ook weer aan) en ontdek op die manier hele leuke hotspots die je anders niet snel tegen zal komen.

Ondanks dat we snel geneigd zijn om de auto te pakken, willen wij jullie toch ook inspiratie bieden om ook de fiets te pakken en op ontdekkingstocht te gaan!

Pak jij deze zomer ook de fiets? Laat ons weten waar jij heen gaat!

Liefs,

Romy & Marije

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.