Azië Bestemmingen Taiwan

Nightmarkets ontdekken in Taiwan

Als ik op vakantie ga dan staat meer dan 50 procent uit eten. We proberen van alles uit en eten ook echt altijd super veel. Daarom was mijn vakantie in Taiwan de perfecte bestemming hiervoor. Als ik al mijn foto’s terug kijk heb ik ook ontzettend veel eet foto’s gemaakt. Het was ook allemaal zo bijzonder! Benieuwd wat wij hebben gegeten tijdens onze vakantie? Kijk dan mee!

Niet alleen in Taipei maar ook in de rest van Taiwan zijn ontzettend veel nightmarkets te vinden. Dus in elke stad of plaats waar wij waren hebben we minstens  één keer wel een nightmarket daar bezocht. We hebben van alles gegeten, en ook heel veel wat we nog nooit gezien hadden!

Hualien

Taiwan

In Hualien doet de nightmarket iets meer denken aan een kermis. Je hebt allerlei kraampjes waar je spelletjes kun spelen of gadgets kunt kopen, maar als je verder loopt kom je ontzettend veel kraampjes tegen met eten. Én elk kraampje verkoopt natuurlijk iets anders. De nightmarket van Hualien heeft één heel speciaal kraampje, dat is namelijk het kraampje waar ze eten voor je bbq’en. Je mag met een bakje je eten uitkiezen alsof je in een snoepwinkel staat en dan wordt het voor je klaar gemaakt. Dit kraampje is zo bekend dat we weer in de rij hebben moeten staan, maar dit was de beste keuze ooit! Het vlees en vis was zo heerlijk en mals bereid dat we spijt hadden dat we niet veel meer in ons bakje hadden gegooid!

Taiwan

Naast eten en nightmarkets is Taiwan ook dé plek van de bubble tea. Overal kun je dit kopen, dus ook op deze nightmarket kozen we voor een bubble tea. De jelly bolletjes in je drinken vindt ik altijd maar apart smaken, maar als je in het land van bubble tea bent, dan kun je niet achter blijven toch?!

Taiwan

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake is echt een toeristisch plekje, maar ook een prachtig stukje natuur om te zien! In een klein dorpje waar wij verbleven was elke avond een hele kleine nightmarket. Een klein straatje gevuld met een paar eet kraampjes, maar dat maakte het eten zeker niet minder lekker! Bij de meeste kraampjes bij deze nightmarket stond alleen bijna niets in het Engels aangegeven, dus vaak kochten we op de gok maar wat eten. Gelukkig is dit bijna altijd goed uitgepakt.

Taiwan

We hebben een broodje Gua Bao op, een typisch Taiwanees broodje met mals varkensvlees, pinda’s en komkommer. Echt super lekker! Ook in Sun Moon Lake konden ze goed omgaan met de bbq, hier aten we veel worstjes bestreken met honing. Ook zag ik een kraampje waar ze schattige cakejes verkochten. Maar door de taalbarrière wisten wij niet dat deze ook vol met verschillende vullingen zaten. En we hadden net de pech dat die vullingen niet zo heel lekker waren. Maar de cakejes blijven er schattig uit zien voor de foto!

Taiwan

Tainan

Taiwan

Het leuke van de nightmarkets in Taiwan is dat ze toch net allemaal even anders zijn. Op elke plek zie je weer ander eten dus je kijkt je ogen wel uit! De nightmarket van Tainan is best wel heel groot, dus keuze zat. Het allerlekkerste wat wij hier op hadden was een soort hamburger met kip. De kip werd als een soort kebab bereid en op een geroosterd broodje gelegd. Echt SUPER lekker!

Taiwan

Kaohsiung

Taiwan

De nightmarket van Kaohsiung staat bekend om de vis die er veel wordt verkocht. In aquariums zie je vaak de vissen nog zwemmen die je vervolgens mag eten. Wij durfden het toch niet zo goed aan om rauwe vis buiten op straat te kopen en eten. Wij gingen op deze nightmarket dus voor safe en gingen voor gefrituurde kip, nasi en gegrilde octopus.

Taiwan

Taiwan

Kenting

Taiwan

In Kenting is de nightmarket ook niet bijzonder groot en is de keuze vrij beperkt. Ik heb hier wel iets nieuws gegeten en dat was een soort van hotdog. Echt héérlijk. De deeg werd gemaakt met een boormachine in een emmer dus dat was al hilarisch om te zien. Vervolgens werd de hotdog in het deeg gestopt en gefrituurd, de smaak is zoet en hartig tegelijk.

Taiwan

Als ik al deze eet foto’s weer zie krijg ik alweer honger en wil ik echt zo graag terug alleen al om heel de dag te eten!

Wat lijkt jou het lekkerste gerecht?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.