Azië Bestemmingen Taiwan

Nightmarkets in Taipei, Taiwan

Eten is een ding in Taiwan én nightmarkets zijn een ding in Taiwan. Overal waar je langskomt kan je eten kopen. In Taiwan koken de meeste mensen namelijk niet thuis maar eten allemaal buiten de deur. Op nightmarkets kom je gekste dingen tegen en kun je van alles eten in de raarste combinaties. Bijvoorbeeld gefrituurde melk, heb je dat ooit op? Benieuwd naar de nightmarkets in Taiwan? Lees dan verder.

Taipei

In elke stad in Taiwan vindt je wel een nightmarket, maar in Taipei toch wel veruit de meeste. Én daarbij komt kijken dat elke nightmarket een andere specialiteit heeft. Wij hebben tijdens onze vakantie in Taiwan een aantal nightmarkets in Taipei bezocht. En ik zeg het eerlijk, het hielp heel erg dat een vriendin van mij daar destijds woonde en precies wist waar welke nightmarket bekend om stond en waar je de lekkerste dingen kon eten. Dus als je een vakantie naar Taiwan op de planning hebt staan, hierbij alle tips!

Raohe Street Nightmarket

nigthmarket

Raohe Street Nightmarket is niet per sé een hele grote nightmarket, maar alsnog ontzettend druk. Het is in een smalle lange straat, en overal vindt je kraampjes die ieder weer iets anders verkopen. Als je direct de nightmarket binnen komt lopen, loop je gelijk tegen de specialiteit van deze nightmarket aan: de peperbun. Dit is een gevuld broodje met varkensvlees en groente. De textuur van het vlees is te vergelijken met sappig gehakt. Erg lekker, maar het blijft heel lang warm. Dus het duurt wel even voordat je de peperbun op hebt.

Ook hebben we op de nightmarket kennis gemaakt met gefrituurde kip. Maar dit is niet zoals een kipnugget bij de McDonald’s. Nee, je krijgt een heel stuk van de kip vaak met bot eraan dat is gefrituurd. Hierbij kan je een smaakje kiezen, zoals citroen of peper. Dit spuiten ze er op, dus geen idee of het ook echt van citroen wordt gemaakt of dat het gewoon een smaakversterker is.

Nightmarket
Daarnaast hebben we hier voor het eerst sweet potato balls gegeten. Dit kun je wel op elke nightmarket vinden en zijn gefrituurde bolletjes van zoete aardappel. Erg luchtig en erg lekker!

Shida Nightmarket

Nightmarket

Shida Nightmarket is een hele andere nightmarket dan de meeste die wij hebben bezocht. Het is redelijk rustig en vooral bekend onder studenten en locals. Ook heb je naast eetkraampjes veel winkeltjes waar je bijvoorbeeld kleding of leuke gadgets kan kopen.

nigthmarket

Ik raad je aan om deze nightmarket niet te verlaten zonder dat je de beroemde Pineapple Bun op deze markt hebt gegeten. Dit is een waar paradijs voor je smaakpapillen. Het is een zoet broodje met zoutige boter ertussen. Een ideaal toetje en o zo lekker. Ik heb nog nooit zoiets geproefd! We moesten er even voor in de rij staan, maar dit was het zeker waard. In Taiwan is het dus vrij normaal dat je in de rij staat als je ergens eten gaat kopen bij een eetkraampje die erg bekend is. Iets wat je in Nederland misschien nooit zal doen, maar in Taiwan wordt je echt niet teleurgesteld!

Shilin Nightmarket

nightmarket

Shilin Nightmarket is eigenlijk één van de grootste en bekendste nightmarkets in Taipei. Het is zowel overdekt als verspreid door een hele wijk met allemaal kleine straatjes volgepropt met eetkraampjes. Ideaal als het regent want dan kun je gewoon eten in het overdekte deel.

nightmarket

Op deze nightmarket hebben we wat overige signature dishes gegeten uit Taiwan. Zoals rijst met varkensvlees en een omelet met oesters. Ook een broodje van rijst met een worst erin, een soort Aziatische hotdog. Op bijna elke nightmarket hebben we ook van een heerlijk drankje genoten, namelijk van een mix van yakult en green ice tea. Super lekker!

Bekende gerechten en restaurants

Verder staat Taipei natuurlijk ook bekend om allerlei andere gerechten. Zoals het bekende dim sum Michelinsterren restaurant Din Tai Fung of om een restaurant waar je alleen maar shaved ice kunt eten. Dit is geschaafd melkijs met allerlei verschillende toppings.

Nightmarket

Welk gerecht lijkt jou het allerlekkerste?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.