Citytrips Polen

Leukste plekjes in Krakau #1, Polen

Krakau is geen grote stad, maar je kan er wel heel veel leuks beleven. Wij bezochten de twee leukste delen van de stad. Wil je weten wat je hier absoluut moet doen en wat de must see’s van Krakau zijn? Lees dan verder.  

Ontdek de joodse wijk Kazimierz

Kazimierz is een oude joodse wijk in Krakau, waar je een aantal jaren geleden je absoluut niet veilig voelde door de hoge criminaliteit. Maar niets is minder waar, deze wijk is nu hip, volop in ontwikkeling en er komen onwijs veel toeristen op af om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze wijk en stad. In de joodse wijk zijn vandaag de dag nog steeds veel synagogen te vinden. Eén van de beste plekken om een synagogen te bezoeken is de straat Szeroka. Je vindt je zowel de oudste synagoge (inclusief een museum) van de stad en de beroemde synagoge Synagogen Remu. Tijdens het bezoek aan Kaziemierz was dit een drukbezochte synagogen van de stad. Hier komen o.a. veel Israëliërs.

Restaurants en barretjes

Naast het bezoeken synagogen is hier nog veel meer te doen. Zo vind je hier hele leuke restaurants en barretjes, waar je ontzettend lekker kan eten en goed uit kan gaan.

Free walking tour

Vanuit het plein “Szeroka” starten veel rondleidingen door de stad. Dit is dan ook echt een aanrader, je leert op deze manier de stad heel goed kennen en uiteraard word je ook op de hoogte gesteld van de bizarre geschiedenis over de tweede wereldoorlog. Ondanks dat je hier absoluut niet vrolijk van wordt is het zeker de moeite waard. De tour die wij hebben hebben gekozen is de free walking tour. Deze tour wordt ook aangeboden in het oude centrum en daarnaast kunnen de foodies ook een foodtour volgen.

Kazimierz, Krakau Polen

Street art

In Kazimierz vind je veel street art, iets waar Marije graag naar opzoek gaat. Tegenwoordig vind je dit natuurlijk in veel steden, maar het blijft bijzonder mooi. Om alle street art te zien is het handig om van te voren een kaart te downloaden waar alle punten op staan, waar de street art zich bevindt. Een handige site die Marije gebruikte is de Guide Krakow (link).

Street art Kazimierz Krakau

 Wat zijn jouw absolute must see’s van Krakau?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.