Must visit in Taiwan: Sun Moon Lake

Tijdens mijn vakantie in Taiwan hebben wij drie weken rond gereisd op het eiland. Eén van de hoogtepunten, naast de stad Taipei, is zeker wel Sun Moon Lake. Gelegen in het midden van het land en omringd door prachtige natuur is dit meer een bijzonder plekje in Taiwan. Benieuwd wat er zo bijzonder is? Kijk dan vooral met ons mee!

Van Taipei naar Sun Moon Lake

Vanaf Taipei kan je de bus pakken en die brengt je in 4,5 uur naar Sun Moon Lake. Wij kozen ervoor de hogesnelheidstrein te pakken naar Taichung en vanaf daar de bus te nemen. De hogesnelheidstrein rijdt zo snel dat je binnen drie kwartier in Taichung bent. Vanaf hier is het nog ongeveer 2 uur met de bus naar Sun Moon Lake. Eenmaal aangekomen in Sun Moon Lake kun je in twee dorpen overnachten: Shuieshe of Ita Thao. Shuieshe is het makkelijkste te bereiken, want hier stopt de bus vanuit Taipei of Taichung.

sun moon lake

sun moon lake

Wij hebben in Ita Thao overnacht. Dit is wat rustiger en iets minder toeristisch dan Shuieshe. Rondom Sun Moon Lake rijdt een bus en die stopt in zowel Shuieshe als Ita Thao. Wij kozen voor Ita Thao, omdat hier nog de roots van de Aboriginals de Thao ligt. Je merkt er misschien niet heel veel meer van, maar je ziet zo wie van deze Aboriginals afstammen en wie niet. Het leuke van het verblijven in Ita Thao is dat er elke avond een mini nightmarket is, dus je kunt overal eten waar je maar wilt. Wij verbleven in een heel fijn hotel, het Einhan Resort. Een fijn hotel waar alles goed geregeld is. We hadden ook een prachtige kamer, met hemelbed!

sun moon lake

Bezienswaardigheden: Tempels en natuur

Sun Moon Lake is een prachtig meer met een hele bijzondere turquoise kleur en omringt door prachtige natuur en bergen. Je kunt je gemakkelijk verplaatsen per fiets, scooter of met de bus rondom het meer om alle bezienswaardigheden te bezoeken. Je bezoekt vooral veel tempels en geniet van de prachtige natuur die het meer te bieden heeft.

Wenwu tempel

Wenwu tempel is serieus de mooiste Aziatische tempel die ik tot nu toe heb gezien. Prachtige beelden, kleuren en het uitzicht op het meer geven de tempel een soort magisch gevoel. Je kunt er lekker rondlopen, alle hoekjes bewonderen en genieten van het uitzicht. Als je richting de tempel loopt wordt de tempel bewaakt door de twee grootste leeuw-standbeelden van Taiwan, hierna kom je met de trap omhoog telkens in een ander gedeelte van de tempel. Je ziet prachtige bloemen, groene bomen en ervaart een serene rust.

sun moon lake

sun moon lake

sun moon lake

Ci’en Pagoda

Om bij de Ci’en pagoda te komen moet je een aardig stukje omhoog hiken. Een deel had voor ons de bus al gedaan, want je stopt met de bus bij het begin van de trap die je naar de pagoda brengt. Eenmaal boven aan gekomen zul je gauw merken dat je één van de weinige mensen bent die hier rond loopt. Omdat de pagoda zelf misschien niet bij elke toerist op het lijstje staat is het toch zeker een bezoek waard. Naast dat de pagoda gewoon erg mooi is, heb je ook echt een prachtig uitzicht over bijna het gehele meer vanaf een hoge afstand. Hierdoor kijk je op het meer en de bergen daar omheen, een uitzicht die je niet te zien krijgt als je de andere tempels bezoekt.

sun moon lake

sun moon lake

Syuentzang tempel

Vaak in Aziatische landen heb je na een vakantie het vaak wel gehad met al die tempels, maar bij Sun Moon Lake ervaar je dit echt niet! Elke tempel is weer anders en de natuur en uitzichten eromheen blijven adembenemend mooi. Syuentzang tempel is een kleine tempel, maar niet minder mooi. Hier zie je echte monniken rondlopen en ademt wat meer authenticiteit. Ook schijnt hier een relikwie van de schrijver van het boeddhisme te liggen. Een erg belangrijke plek voor boeddhisten dus!

sun moon lake

sun moon lake

Wat is jullie indruk van Sun Moon Lake?

Liefs,

Romy

1 thought on “Must visit in Taiwan: Sun Moon Lake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.