Must visit in Taiwan: Hualien & Taroko National Park

Taiwan is niet een vanzelfsprekende bestemming om naartoe op vakantie te gaan. Toch kan ik het iedereen aanraden, want wij hebben er de tijd van ons leven gehad! Naast het hoogtepunt van Sun Moon Lake was Taroko National Park, wat zich in het oosten van Taiwan bevindt, een echte aanrader! Ze zeggen wel eens dat Taroko National Park de Grand Canyon van Taiwan is! Is jouw interesse al gewekt? Lees dan verder!

Hoe ga ik naar Taroko National Park?

De meeste mensen gaan naar Taroko National Park vanaf de hoofdstad van Taiwan: Taipei. Vanuit hier is het aan te raden om met openbaar vervoer naar het stadje Hualien te gaan. Dit stadje ligt ongeveer 3 kwartier rijden vanaf het nationale park en daarvoor de beste uitvalbasis. Je kunt ervoor kiezen om met de bus of trein naar Hualien te gaan.

Hualien

Een tip die voor heel Taiwan eigenlijk geldt is dat je moet opletten als je buiten Taipei wilt reizen in het weekend je vroeg van tevoren online of bij het treinstation van Taipei tickets aanschaft. In het weekend gaan namelijk alle bewoners van Taipei het land in om daar familie op te zoeken of met familie op pad te gaan. Wij maakten hier goed kennis mee, omdat wij in het weekend naar Hualien gingen. Doordat de treinen vol geboekt waren moesten wij eerst een uur met de bus naar een treinstation. Vanuit hier moesten wij de trein pakken richting Hualien. Deze rit duurde zo’n 2 uurtjes en we konden nergens zitten omdat alle stoelen dus vroeg geboekt waren. Er gaat namelijk een hele snelle trein tussen Taipei en Hualien, het is dan ook aan te raden deze vroeg te boeken.

Taroko

Vanaf Hualien kun je groepsexcursies boeken naar Taroko National Park, of zelf een auto of scooter huren. Wij zagen dat er best veel scooters gehuurd werden om door het park te rijden, dus kozen wij voor deze optie. Achteraf was dit misschien niet de beste optie. Je zit namelijk zo’n 45 minuten op de scooter voordat je de ingang van het nationale park ziet. Wat wel erg voordelig was aan de scooter is dat je zelf door het park kunt rijden en stoppen waar en wanneer je maar wilt. Daarnaast is het een hele goede manier om de fantastische natuur van het park te bezichtigen.

Wat moet ik zien van het Taroko National Park?

Als je door Taroko National Park rijdt rijd je tussen enorme rotsen van bergen, deze weg is zo’n 19 km lang. Je kunt dus super veel zien en doen! Het nationale park staat vooral bekend om haar Taroko Gorge. Hier zie je gigantische marmeren muren en kliffen. Bij Swallow Grotto kun je dit het beste bewonderen. Je parkeert je scooter en vervolgens krijg je een helm op om door een donkere tunnel te lopen, Hier zie je af en toe via gaten in grot de marmeren rotsen. Als je de tunnel uitloopt loop je langs een rivier waaruit de marmeren bergen reizen. Heel mooi om te zien!

Taroko

Hiernaast is er ook een tempel te bezichtigen in het park. De Eternal Spring Shrine tempel is een mooie tempel om te bezoeken in Taroko National Park. Hij staat midden op de berg geplaatst en er komt een waterval uit die uitkomt in de rivier die eronder stroomt.

Taroko

Daarnaast kun je ook goed hiken in het gebied en kun je zo een hele dag vermaken als je daarvan houdt. Wij vonden het vooral heel erg leuk om gewoon door het park te rijden en bij verschillende punten die wij mooi vonden te stoppen.

Taroko

Waar moet ik op letten bij een bezoek aan Taroko National Park?

Iets waar je in heel Taiwan goed rekening mee moet houden is het weer. Het kan er dagen prachtig stralend weer zijn,  maar door het tropische klimaat kan het ook echt aardig stort regenen. Het kan dus gewoon een hele dag of zelfs twee dagen achter elkaar alleen maar regenen. En dan heb ik het niet over wat miezer. Nee, het lijkt net alsof de hemel is opgebroken en dat het niet meer ophoudt. Omdat het Taroko National Park wat hoger gelegen is en omringd is door bergen kan het slechte weer hier wat langer blijven hangen helaas. Ook komen er nog wel eens tyfonen voor in Taiwan, waardoor het kan zijn dat delen van het park afgesloten zullen zijn.

Waar moet ik slapen om zo goed mogelijk Taroko National Park te kunnen bereiken?

Wij vonden Hualien een hele leuke uitvalbasis om Taroko National Park te bezoeken. Het is goed bereikbaar vanaf Taipei en je bent binnen drie kwartier in het park.

Daarnaast kun je je ’s avonds goed vermaken in Hualien. Er is namelijk een hele grote nightmarket! Nightmarkets zijn echt een ding in Taiwan, overal vindt je ze wel en je kunt er heel de avond eten. In Hualien doet de nightmarket iets meer denken aan een kermis. Je hebt allerlei kraampjes waar je spelletjes kun spelen of gadgets kunt kopen, maar als je verder loopt kom je ontzettend veel kraampjes tegen met eten. De nightmarket van Hualien heeft één heel speciaal kraampje, dat is namelijk het kraampje waar ze voor je bbq’en. Je mag met een bakje je eten uitkiezen alsof je in een snoepwinkel staat en dan wordt het voor je klaar gemaakt. Dit kraampje is zo bekend dat je in de rij moet gaan staan, maar dat is het zeker waard.

Taroko

Wat vinden jullie van deze bezienswaardigheid van Taiwan?

Liefs,

Romy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.