Must see’s Singapore

Singapore is één van de steden waar Romy en Marije  graag weer naar toe willen. We zijn er beide een keer geweest en zouden heel graag weer terug willen. Maar wat vinden wij zo leuk aan deze stad en wat is er allemaal te doen? In deze blogpost vertellen we er meer over.

Marina bay & Gardens by the bay

Singapore is een staat waar alles goed geregeld is. Het is één van de schoonste steden ter wereld en het land heeft strenge regels. Alles lijkt hier ogenschijnlijk perfect te verlopen. Dit zie je heel goed terug in een van de bijzonderste delen van de stad: Marina Bay. Hier vind je het al in een eerdere blogpost genoemde Marina Bay Sands met het skypark waar je de mooie skyline van de stad kan zien. Naast de mooie skyline kan je hier goed winkelen in de bijbehorende mall.

Achter Marina Bay Sands bevindt zich Gardens by the Bay. Dit is een aangelegd park dat heel veel te bieden heeft. Zo vind je er onder andere Cloud Forest. In dit gebouw bevindt ze een nagebouwde jungle, zo is er een waterval te vinden en talloze plantensoorten. De combinatie van het gebouw en de jungle is heel bijzonder. Na een bezoek aan Cloud forest is het zeker de moeite waard om door te lopen naar Satay by the Bay. Hier hebben wij de lekkerste saté op tijdens onze reis. Op de weg terug bevindt zich de Supertree Grove, dit is een park met allemaal futuristische bomen van metaal, die de ecologische functie van bomen nabootsen. Zo wekken de bomen energie op en absorberen de bomen regenwater. `s Avonds wordt hier een hele mooie lichtshow gegeven, en lijkt hiermee een beetje op de film Avatar.

P1020351

Little India

Een heel ander stukje Singapore bevindt zich in Little India, waar je je ver weg van het strak georganiseerde leven van Singapore voelt. Hier zijn veel bijzondere tempels, waaronder de Sri Veeramakaliamman Temple, een hindoeïstische tempel. Naast de winkels is Buffalo Road ook een leuke straat om doorheen te lopen. Mocht je gek zijn op indiaas eten dan is de Tekka Market heel leuk om heen te gaan. Dit is een markt met meer dan 300 kraampjes die allerlei kruiden en verse producten verkopen. Je zal er niet snel voorbij lopen, want de geur is erg sterk ;-).

 Haji Lane 

Vlaktbij Little India bevindt zich de Arab Street, ook het Midden-Oosten is dus terug te vinden in deze stad. Hier vind je een hele mooie moskee die je kan bezoeken en hele leuke kleurrijke straten. Haji Lane is een straat naast Arab Street, een heel bijzondere straat vol met graffiti en andere mooie kunst. Daarnaast vind je in deze wijk hippe cafés en vintage winkeltjes.

DSC02132

DSC02115

China Town

Singapore staat bekend om de vele nationaliteiten in de stad, daarom kan China Town uiteraard niet vergeten worden in deze stad. Bijna 80% van de inwoners komt oorspronkelijk uit China. Maar eigenlijk heeft Singapore helemaal niet veel Chinese invloeden behalve in het bekende China town,  een drukke en kleurrijke wijk, maar net als de rest van Singapore heel schoon. Een must see in China Town is zeker ook de Buddhist Tooth Relic Temple: een tempel dat speciaal gebouwd is voor een tand van Buddha, waar je deze ook – streng beveiligd – kan bezichtigen. Uiteraard is er ook in deze wijk weer genoeg lekkers te eten en bevindt zich hier ook een kleine food market.

DSC02137
Buddhist Tooth Relic Temple

DSC02177

Orchard Road

Wil je eens goed gaan shoppen dan is Orchard Road een hele goede plek. Er zijn hier onwijs veel shopping malls te vinden. De een net iets duurder dan de ander, maar als je in Singapore bent moet je hier zeker even langs gaan. Wij hebben ook af en toe avond gegeten in de foodcourts gelegen in de malls. Het is goedkoop, snel en lekker.

Sentosa Island

Mocht je de drukte even achter je willen laten dan is Sentosa Island het eiland waar je goed ‘vakantie’ kan houden. Hier bevinden zich onder andere de Universal Studio’s, mooie stranden en nog veel meer leuke attracties. Marije is afgelopen jaar naar de Universal Studio´s geweest, een heel mooi park met genoeg leuke achtbanen voor jong en oud. Daarnaast kan je ook heerlijk relaxen op het strand. Wat er allemaal voor leuks te doen is op Sentosa Island lees je hier.

DSC02253
Universal studio’s

P1020258

 

Singapore heeft naast deze must see´s nog veel meer te bieden. Ben jij wel eens in Singapore geweest en wat vond jij een must see?

Liefs,

Marije

“It is better to travel well, than to arrive” – Buddha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.