Bestemmingen Citytrips Tsjechië

Must see’s Praag, Tsjechië (deel II)

Het is weer tijd om te genieten van het mooie Praag! In het eerste artikel met allerlei bezienswaardigheden hebben jullie al wat kunnen zien van wat Praag te bieden heeft, maar dat is nog lang niet alles. Benieuwd wat je echt niet kunt missen als je in Praag bent? Lees dan verder!

Nationaal Museum

Een plek waar je mooie foto’s kunt schieten is aan het Wenceslausplein in de Nieuwe Stad van Praag. Dit is een langwerpig plein met aan het einde het Nationaal Museum, wat het belangrijkste museum van Tsjechië is. Het Wenceslausplein is het wat modernere gedeelte van de stad, waar je vele bekende kledingwinkels kunt vinden. Dus als je wilt shoppen in Praag, dan verveel je je hier niet!

Praag

Praag

Karelsbrug en Praagse Burcht

Om bij de Praagse Burcht te komen moet je eerst over de bekende Karelsbrug. Deze brug is ontzettend toeristisch maar moet je toch wel 1 keertje overheen gelopen hebben! Na deze brug kun je aan een flinke klim omhoog beginnen om bij de Praagse Burcht te komen. Het burchtgebied eromheen is het grootste ter wereld en stamt uit 880. Je vindt er allerlei mooie gebouwen en tijdens onze klim keken wij dan ook onze ogen uit. Maar helemaal toen we eenmaal boven waren aangekomen, waar we hebben genoten van het uitzicht over de stad!

Praag

Praag

Praag
De kerk bovenop de heuvel.
Praag
Als je bij de burcht aangekomen bent, moet je zeker ook niet het gouden straatje missen! Als je hier loopt, lijkt het serieus net alsof je in de Efteling bent. De elf huisjes werden gebouwd als onderkomen voor de kasteelwachten.
Praag
Én het prachtige uitzicht over Praag!

Staroměstské náměstí en Astronomisch uurwerk

Wat een naam hè voor een plein, haha! Maar op dit plein vind je dus het astronomisch uurwerk. Het schijnt dus zo te zijn dat elk uur dat de klok slaat de Parade van de Apostelen naar buiten komen uit de klok. Helaas liepen we heel de tijd net na het uur was geslagen langs de klok, dus hebben we het telkens gemist!

Praag

Praag

Waterfietsen en het Dansende Huis

Iets waar je niet omheen kunt is waterfietsen! Je ziet het echt iedereen doen, dus wij besloten ook om te gaan waterfietsen! En dit is een ontzettend leuke manier om de stad eens van een ander perspectief te zien. Een uurtje waterfietsen is ongeveer 20 euro met z’n vieren en er zijn allerlei verschillende bedrijfjes die ze verhuren, dus keuze genoeg! Tijdens het waterfietsen kwamen we lang het Dansende Huis. Dit is de bijnaam van een modern kantoorgebouw in de Nieuwe Stad van Praag.

Praag

Praag
Een leuke zwaan waterfiets, met op de achtergrond het Dansende Huis.

Dit waren alle leuke hotspots en dingen om te doen en te zien! Een echte aanrader voor een citytrip vind ik en ik zal er in de toekomst nog vaak te vinden zijn!

Ben jij weleens in Praag geweest? En wat vond jij het allerleukste om te doen of te zien?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.