Bestemmingen Citytrips Europa Tsjechië

Must see’s Praag, Tsjechië (deel I)

Tijdens mijn zomervakantie in Tsjechië ben ik ook naar Praag geweest en wat is deze stad geweldig en zo ontzettend mooi! Onlangs gaf ik jullie al tips waar je lekker kan eten of wat drinken, je vindt deze artikelen hier en hier. Vandaag laat ik jullie wat bezienswaardigheden zien die je echt moet bezichtigen als je in Praag bent geweest! Nieuwsgierig geworden waarom ik zo verrast ben door Praag? Lees dan vooral verder!

Josefov

In mijn vorige artikel vertelde ik al dat de wijk Josefov in Praag een flinke geschiedenis heeft. Zo is het één van de weinige nog in stand gebleven Joodse wijken in Europa. Deze wijk is in stand gebleven, omdat de Nazi’s in de Tweede Wereldoorlog het wilde gebruiken als museum voor het “uitgestorven ras de Joden”. Het is één van de mooiste wijken die ik ooit heb gezien en als je in Praag bent mag je dit zeker niet overslaan. Tegenwoordig komen in de wijk steeds meer hotspots, zoals cafeetjes en restaurants op.

Praag

Praag

Praag

Praag
De joodse begraafplaats. Wij zijn hier helaas niet ingegaan, omdat er een gigantisch lange wachtrij was.
Praag
De ingang van de Joodse begraafplaats.

Clementinum

Mijn vriend en ik gingen bewust het Clementinum bezoeken. Het Clementinum is een voormalig jezuïetencollege. Wij hadden namelijk op internet gezien dat hier een prachtige bibliotheek te vinden is, maar om die te kunnen bezoeken moet je wel een hele tour door het Clementinum maken. Deze Nationale Tsjechische Bibliotheek is vaak te vinden tussen de lijsten van top 10 mooiste bibliotheken ter wereld. Tijdens de tour mochten helaas geen foto’s gemaakt worden van de bibliotheek, maar ik heb echt mijn ogen uitgekeken. Als je wilt zien hoe de bibliotheek eruit ziet, hier vind je wat foto’s.

Praag
We hebben tijdens de tour onder andere deze toren beklommen.
Praag
Een prachtig uitzicht over de stad vanaf de toren van het Clementinum.

Municipal House

Het paleis van het voormalige koninklijke huis van Tsjechië bevond zich op de plaats van het Municipal House. Hier is ook de Tsjechoslowaakse onafhankelijkheidsverklaring getekend. Tegenwoordig wordt het Municipal House gebruikt als een concertgebouw. In het Municipal House bevind zich ook één van de oudste bars van Praag. In dit artikel vindt je daar meer over.

Praag

 

Praag

Lennon wall

Vlak bij de Karelsbrug is de Lennon Wall te vinden. Een muur vol geschilderd met oproepen tot vrede en liefde. Na de moord op John Lennon in 1980 veranderde een doodgewone muur in een muur waar mensen van over de gehele wereld de muur gevuld hebben met door John Lennon geïnspireerde graffiti en teksten die uit nummers van The Beatles komen.

Praag

Praag

Ben jij weleens in Praag geweest? 

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Praag lijkt me erg leuk! Ik twijfel nog tussen een vakantie in Praag of ergens in Scandinavië.

    1. Beiden super gaaf en heel anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.