Must see’s Oxford, Verenigd Koninkrijk

Engeland heeft veel meer moois te bieden naast Londen. Laatst heb ik Londen even achter mij gelaten en heb ik de bus gepakt om het prachtige Oxford te verkennen. De stad staat vooral bekend om haar goede universiteit, maar deze stad heeft veel meer te bieden. De stad is voor mij vooral bekend geworden door een aantal scenes uit de Harry Potter films en Engelse detectives. Daarnaast heeft de stad een onwijs mooie architectuur.

Met de OxfordTube ben ik voor omgerekend €15 afgezet in het centrum van de stad. De reis duurde vanuit Londen ongeveer twee uur. Dit heeft met name te maken met het feit dat de bus door heel Londen reed. Maar geen probleem, de bus was comfortabel en er zat wifi in, dus prima vermaak. Na aankomst  in de stad was het nog geen minuut lopen tot ik het centrum bereikte. De stad is klein genoeg om alles lopend te verkennen en binnen een weekend alles goed te zien. Ik bleef hier echter maar één dag dus van tevoren heb ik een goede route gevonden om zoveel mogelijk te kunnen zien.

De stad heeft een rijke literaire geschiedenis. Maar naast deze eigenschap bezit de stad ook veel leuke cafés en restaurants. Omdat de busrit wat langer duurde dan verwacht ben ik gelijk opzoek gegaan naar iets lekkers. Bij Pieminister in de Covered Market hebben een vriendin en ik een heerlijke Pie met geitenkaas gedeeld. Pieminister zit in meerdere steden, maar is zeker een aanrader voor de stevige trek.

DSC04013

DSC04019

Na een korte stop zijn we begonnen met een route. Op internet had ik verschillende routes gevonden: routes van de detective inspector Morse, Harry Potter en de Golden Compass. Wij besloten de plekken van Harry Potter op te zoeken. De plekken waar delen van de film/serie zijn opgenomen zijn hier te vinden. Ondertussen volgden wij deze route. De route zijn wij begonnen bij de  Covered Market. Dit is een markt waar ze voornamelijk groente, fruit en vlees verkopen. Ook is er een zaakje waar allemaal prachtig gedecoreerde taarten en cakejes gemaakt werden. Je kon het zo gek niet bedenken of het stond er. Wij zijn niet naar binnen geweest, omdat je van buitenaf ook al kon zien hoe alles gemaakt werd, zeker leuk om even langs te lopen. Daarna zijn we door het park een rondje gelopen om de universiteit.  We kwamen langs de Christ Church College, ook hier is een scene van Harry Potter opgenomen. Helaas konden wij niet naar binnen omdat het gesloten was voor bezoekers.  Beroemde schrijvers en wetenschappers, onder andere Albert Einstein, Lewis Caroll (schrijver van Alice in Wonderland), J.R.R Tolkien en 13 premiers,  zijn afgestudeerd aan deze universiteit. Had ik hier maar mijn minor kunnen doen ;-).

Voor £7 kan je normaal gesproken een rondleiding doen door de college chapel, de eetzalen en nog meer mooie zalen. Een rondleiding van 90 minuten door een student kost £9.95. Helaas was dit op dat moment gesloten.

DSC04025

DSC04031
Christ Church College

Nadat we door het park hebben gelopen (dat voornamelijk bestaat uit Rugby velden) en een paar leuke kleine straatjes kwamen wij aan bij Radcliffe Camera, een imposant gebouw wat niet te missen is. Het is een groot rond gebouw met een enorme koepel. Tegenwoordig bevindt zich hier een onderdeel van de bibliotheek (ook ondergronds) en zijn er meerdere zalen voor studenten.

DSC04037

DSC04062
Trinity College, Bodleian Library

De ziekenboeg scene uit de Harry Potter film is opgenomen in de Bodleian Library. Achter de deur bevindt zich de bibliotheek. Om een bezoek te brengen aan deze zaal moet er helaas wel weer entree betaalt worden, maar het is de moeite waard. Na de meeste universiteitsgebouwen gezien te hebben besloten we naar Oxford University Museum of Natural History en het Crazy Pitt Rivers museum te gaan. Net zoals in Londen zijn de meeste musea gratis. Beide musea zijn zeker aan te raden.

DSC04092
Oxford University Museum of Natural History
DSC04100
Crazy Pitt Rivers Museum

’s Avonds hebben wij snel nog iets gegeten bij Wagamama, een Japans restaurant. Mocht je meer tijd hebben om te eten dan is George Street leuk om heen te gaan. Deze straat ligt in het centrum van de stad en heeft veel restaurants.

De bus vanuit Londen vertrekt bij Victoria Station. Op de site staat dat je er ongeveer 1 uur en 40 minuten over doet. Dit is wel afhankelijk van de drukte op de weg. Wij deden er langer over. Er rijdt ook een trein naar Oxford. Deze boek je voor ongeveer £30.

Zouden jullie voor een dag of weekend naar Oxford willen? 

Liefs,

Marije

“Not all those who wander are lost.” – J.R.R. Tolkien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.