Cambridge
Verenigd Koninkrijk

Must see’s Cambridge

Cambridge een stad die vooral bekend staat om haar goede universiteit en de mooie architectuur van veel gebouwen.Tijdens mijn studie in Londen bracht ik een bezoek aan deze stad. Cambridge verraste mij enorm, benieuwd waarom? Lees dan verder.

Road to Cambridge

Cambridge ligt op ongeveer 80 kilometer rijden van het centrum van Londen. Met de bus of trein is de stad heel goed bereikbaar. Zelf koos ik ervoor om vanaf Victoria de bus te pakken, dit is budget vriendelijker. De bus stopt een paar minuten lopen van het centrum, wat eigenlijk niet beter kan.

DSC04334

Universiteitsstad

De stad wordt gekenmerkt door universiteitsgebouwen. Er bevinden zich 31 universiteitsgebouwen door de hele stad, waarvan een deel openbaar is. Omdat je niet heel goed weet wat allemaal bij de universiteit behoort is het soms lastig om te zien of je wel naar binnen mag. Maar neem zeker een kijkje bij de gebouwen, want je vindt er mooi binnenplaatsen, eigenlijk zou je ze niet mogen missen.

De King’s College Chapel is een van de mooiste gebouwen in Cambridge. Helaas heb ik de binnenkant van de Chapel niet kunnen zien, omdat het gebouw gesloten was. Naast de Chapel is het Trinity College ook een bijzonder mooi gebouw, wat wederom weer een grote binnentuin bezit. Daarnaast is een bezoek aan het St. John’s College ook een aanrader, dit is na Trinity het grootste gebouw van de universiteit. Hier kan je onder andere de Bridge of Sighs vinden. Het enige nadeel van de Cambridge is dat de gebouwen lastig te bezoeken zijn omdat ze natuurlijk eigendom van de universiteit zijn en omdat er overal entree geld moet worden betaald. De stad is op deze manier minder toegankelijk voor toeristen. Omdat wij toch het terrein op wilden hebben we ongeveer 5 pond moeten betalen. Dit was het zeker waard, omdat je anders een groot en mooi gedeelte van de stad niet kan zien.

Ik bracht een bezoek aan de stad in de winter maar in de zomer schijn je ook heel goed te kunnen picknicken in de tuinen en parken. Op deze manier beleef je de studentenstad toch meer.

DSC04339

DSC04351

DSC04354

Met gondels de stad verkennen

Een leuke manier om de stad te verkennen is per gondel, de gondels zijn een beetje gelijk aan de gondels uit Venetië, alleen dan iets minder toeristisch en kouder. Het leuke aan een gondeltocht is dat er gelijk van alles wordt verteld over de stad en je de mooiste plekken van de stad te zien krijgt binnen een relatief korte tijd. Omdat wij een beperkt budget hadden, hebben wij er echter niet voor gekozen om ons te laten varen. Wij zijn zelf langs het water gaan lopen. Mocht je hier in de zomer zijn, dan kan je er ook voor kiezen om zelf een gondel te huren en jezelf een tour te geven.

Leuke kleine straatjes

Naast de mooie architectuur en de gondels zijn er ook genoeg leuke knusse straatjes met allemaal boetiekjes te vinden. Rondom de Green street vind zijn allemaal leuke winkels te vinden, van boetiekjes tot de TK Maxx.

DSC04363

Naast deze bezienswaardigheden heeft Cambridge nog veel leuke hotspots! Daar zal ik volgende week meer over vertellen.

Liefs,

Marije

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Zo een mooie stad lijkt me dat! Omdat er familie woont zijn mijn ouders al vaak daar geweest, maar ik nog nooit! Wordt echt eens tijd, zij zijn er ook zo enthousiast over 🙂

    1. Is een leuk tripje en goed te combineren met Londen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.