Citytrips Verenigd Koninkrijk

Must see in Londen: Greenwich

Greenwich is een wijk in het oosten van Londen die absoluut een bezoek waard is. Ik heb deze wijk goed kunnen ontdekken tijdens mijn Exchange in Londen bij de universiteit van Greenwich. Wil je meer weten over deze leuke wijk? Lees dan verder!

Per boot, trein of metro kan je Greenwich makkelijk bereiken. Op een zomers dagje is het heel leuk om de pont te nemen want dan kan je Londen vanaf het water ontdekken. Binnen 45 minuten bereik je de Greenwich Pier en kom je oog-in-oog te staan met het schip Cutty Sark. Onder het grote schip bevindt zich een museum waar je veel leert over de geschiedenis van het schip en waar ze voor gebruikt werd, namelijk om handel te drijven.

Foodmarket

Vanaf Cutty Sark ben je binnen 1 minuut lopen in het centrum van Greenwich. Dit bestaat uit leuke winkeltjes en een markt: de Greenwich market. Op deze markt zijn alle smaken en geuren uit de hele wereld verzameld. Een echte foodie kan hier zijn hart ophalen! Meer over de foodmarkets in Londen lees je hier. De foodmarket is open van 10:00 tot 17.30 uur. Rondom de markt zijn veel verschillende restaurantjes en barretjes te vinden, waar je ook ’s avonds goed terecht kan wanneer de markt gesloten is.

Old Royal Naval College

Kenmerkend aan Greenwich is het terrein van de universiteit. Een indrukwekkend gebouw, the Old Royal Naval College, ontworpen door Christopher Wren. Het gebouw wordt nog inposanter bij binnenkomst. Het gehele interieur is beschilderd. Niet voor niks worden er veel films opgenomen in dit gebouw. Zo zijn onder andere Thor en Pirates of the Carribean hier opgenomen. Tijdens mijn studie zijn er nog veel meer andere opnames geweest. Zo kwam ik tijdens een bezoek aan de universiteit opeens in een oorlogsfilm terecht en een paar dagen later werd er een film opgenomen waar Tom Felten (Malfidus van Harry Potter) in de boksring stond. Dit gaf extra motivatie om naar colleges te gaan natuurlijk ;-). Naast the Old Royal Naval College is het zeker leuk om een rondje over het terrein te lopen.

Queen’s house

Aan de overkant van de weg vind je een groot park gelegen , hier zijn ook het Queen’s house en het Maritiem museum.Het Queen’s house was in de periode dat ik in Greenwich studeerde helaas gesloten. De binnenkant is vooral een bezoek waard door de beroemde tulpen trap. In het huis zijn verschillende bijzondere maritieme kunstwerken te vinden.

Nationaal maritiem museum

Het National Maritime Museum is een heel mooi museum wat heel leuk is opgezet, ook voor kinderen. Je vindt hier veel verschillende vormen van kunst uit de hele wereld. Wanneer je het museum gezien hebt kan je via de achterkant van het museum het park gaan verkennen. Na een stevige klim bereik je de top van de heuvel en kan je uitrusten met een schitterend uitzicht over heel Londen.

GMT, Royal Observatory

Je hebt hier niet alleen een goed uitzicht over Londen maar hier is ook nog een museum te vinden, the Royal Observatory. Je vindt hier de Greenwich mean time, de tijdzone GMT en de nulmeridiaan. Het is hierdoor één van de belangrijkste observatoria ter wereld. ’s Avonds wordt de nulmeridiaan aangegeven met een groen laserlicht dat dwars de stad in schijnt.

Kortom, Greenwich is samen met de traditionele hotspots van het centrum van Londen zeker de moeite waard om te bezoeken. Ondanks de vele toeristen en het feit dat het met de DLR  een half uur reizen is vanaf het échte centrum, geeft Greenwich meteen het ‘Engeland gevoel’. Bij een bezoek aan Londen is het zeker aan te raden om de boot te pakken en een middagje in Greenwich rond te lopen!

IMG_1460

Ben jij wel eens in Greenwich geweest?

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.