Mooiste plekken van Yellowstone

Categorieën Verenigde Staten

Het mooiste nationale park wat ik tot nu toe gezien heb is Yellowstone National Park. Yellowstone heeft de grootste concentratie aan geisers van de wereld. Ook bevinden zich in het park vele warmwaterbronnen. Dit park staat genoteerd op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is het naar mijn mening ook meer dan waard. In deze blogpost laat ik mijn favoriete plekken van Yellowstone zien.

Old Faithful

Yellowstone heeft ongeveer 10.000 warmwaterbronnen en zo’n 200 geisers, waarvan de bekendste geiser de ‘Old Faithful’ is. Op een zomerse dag wordt de geiser omringd door honderden mensen die vol spanning staan te wachten tot de geiser gaat spuiten. Die gebeurt ongeveer om de 1.5 uur. Wanneer je hier staat op een zomerse dag is het net een attractiepark, vol spanning sta je in de rij te wachten tot het moment dat er iets gaat gebeuren. Alleen die sfeer maakt het al leuk.

Old Faithful
Old Faithful

Bizon
Bizons kom je overal in het park tegen. Ze zijn wel erg gevaarlijk…

Hayden Valley

Hayden Valley is de beste plek in Yellowstone om wild te zien. Je kijkt uit over een grote vallei met op de achtergrond bergen. Je vindt in deze vallei hoofdzakelijk bizons, herten en vogels. Door de wijde vlakte kan je hier uren rond kijken naar alle dieren en de natuur eromheen.

Hayden Valley
Hayden Valley

The Grand Canyon of the Yellowstone

‘The Grand canyon of the Yellowstone’ is een enorme kloof. Ooit was er op deze plek een vulkaan, maar door een onploffing in een ver verleden is hieruit een grote canyon ontstaan. In de canyon zijn nu meerdere watervallen te vinden, waaronder de upper en lower falls. De lower falls is de grootste waterval in Yellowstone.

Mammoth Hot Spring

Mammoth Hot Spring is één van de grootste warmwaterbronnen in Yellowstone National Park. De warmwaterbron bestaat uit verschillende terrassen, die de witte kleur hebben door gekristalliseerd calcium carbonaat. Dit was één van de meest bijzondere plekken om te lopen. Het voelde alsof ik in een totaal andere wereld was.

Mammoth Hot Springs
Mammoth Hot Springs
Mammoth Hot Springs, Yellowstone
Mammoth Hot Springs, Yellowstone

De algen, bacteriën en andere organismen die in de warmwaterbronnen leven zorgen voor de bruin-oranje kleuren.

Norris Geyser Basin

De Norris Geyser Basin is het meest veranderlijke gebied van Yellowstone. Bij dit basin is de stoomboot geiser te vinden, de grootste geiser ter wereld. Er zijn bij dit basin veel houten paden aangelegd waar je op kan lopen zodat je bij de geisers, mud pots en bronnen kan komen.

Norris Geyser Basin
Norris Geyser Basin
Norris Geyser Basin
Norris Geyser Basin

Great Fountain Geyser

Deze geiser spuit om de 9 tot 15 uur ruim een uur lang water om hoog tot een hoogte van 67 meter. Helaas konden wij hier niet bij zijn, maar zonder ‘uitbarsting’ was het alsnog heel erg mooi om naar te kijken door alle bijzondere kleuren die zich om de geiser heen vormden.

Great Fountain Geyser
Great Fountain Geyser

West Thumb Geyer Basin

De West Thumb Geyer Basin is één van de kleinere geiserbasins van Yellowstone, maar een basin dat zeker de moeite waard is door de heldere blauwe kleur.

West Thumb Geyser Basin
West Thumb Geyser Basin

Grand Prismatic Spring

De Grand Prismatic Spring is een grote warmwaterbron, die onwaarschijnlijk veel felle kleuren heeft. Eén van de meest bijzondere en meest gefotografeerde plekken van Yellowstone.

De bron heeft een diepte van 50 meter. De heldere blauwe kleur komt door de zuiverheid van het water. De oranje kleuren komen hier ook door de vele bacteriën. Deze kunnen alleen aan de rand van de bron leven doordat daar de temperatuur lager is dan midden in de bron.

Grand Prismatic Spring
Grand Prismatic Spring

Heb ik jullie kunnen overtuigen dat dit één van de mooiste Nationale Parken is van de Verenigde Staten?

Liefs,

Marije

 

The most beautiful thing in the world, is, of course, the world itself – Wallace Stevens

2 gedachten op & ldquo;Mooiste plekken van Yellowstone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.