Verenigde Staten

Mooiste plekken van Yellowstone

Eén van de mooiste nationale parken is Yellowstone National Park. Yellowstone heeft de grootste concentratie aan geisers van de wereld. Ook bevinden zich in het park vele warmwaterbronnen. Dit park staat genoteerd op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is het naar mijn mening ook meer dan waard. In deze blogpost laat ik de mooiste plekken van Yellowstone zien.

Old Faithful

Yellowstone heeft ongeveer 10.000 warmwaterbronnen en zo’n 200 geisers, waarvan de bekendste geiser de ‘Old Faithful’ is. Op een zomerse dag wordt de geiser omringd door honderden mensen die vol spanning staan te wachten tot de geiser gaat spuiten. Die gebeurt ongeveer om de 1.5 uur. Wanneer je hier staat op een zomerse dag is het net een attractiepark, vol spanning sta je in de rij te wachten tot het moment dat er iets gaat gebeuren. Alleen die sfeer maakt het al leuk.

Old Faithful

Bizon

Hayden Valley

Hayden Valley is de beste plek in Yellowstone om wild te zien. Je kijkt uit over een grote vallei met op de achtergrond bergen. Je vindt in deze vallei hoofdzakelijk bizons, herten en vogels. Door de wijde vlakte kan je hier uren rond kijken naar alle dieren en de natuur eromheen.

Hayden Valley

The Grand Canyon of the Yellowstone

Ben jij fan van watervallen? Dan is deze plek een absolute aanrader. ‘The Grand canyon of the Yellowstone’ is een enorme kloof. Ooit was er op deze plek een vulkaan, maar door een onploffing in een ver verleden is hieruit een grote canyon ontstaan. In de canyon zijn nu meerdere watervallen te vinden, waaronder de upper en lower falls. De lower falls is de grootste waterval in Yellowstone.

Mammoth Hot Spring

Mammoth Hot Spring is één van de grootste warmwaterbronnen in Yellowstone National Park. De warmwaterbron bestaat uit verschillende terrassen, die de witte kleur hebben door gekristalliseerd calcium carbonaat. Dit was één van de meest bijzondere plekken om te lopen. Het voelde alsof ik in een totaal andere wereld was.

Een leuk weetje.. De algen, bacteriën en andere organismen die in de warmwaterbronnen leven zorgen voor de bruin-oranje kleuren.

Mammoth Hot Springs

Mammoth Hot Springs, Yellowstone

Norris Geyser Basin

De Norris Geyser Basin is het meest veranderlijke gebied van Yellowstone. Bij dit basin is de stoomboot geiser te vinden, de grootste geiser ter wereld. Rondom de basin zijn veel houten paden aangelegd waar je op kunt lopen zodat je bij de geisers, mud pots en bronnen kan komen. Als je deze route loop waan je je af en toe gewoon op een maanlandschap, heel bijzonder!

Norris Geyser Basin

Norris Geyser Basin

Great Fountain Geyser

Deze Great Fountain geiser spuit om rond klokslag 9 en 15 uur ruim een uur lang water om hoog tot een hoogte van 67 meter. Helaas konden wij hier niet bij zijn, maar zonder ‘uitbarsting’ was het alsnog heel erg mooi om naar te kijken door alle bijzondere kleuren die zich om de geiser heen vormden.

Great Fountain Geyser

West Thumb Geyer Basin

De West Thumb Geyer Basin is één van de kleinere geiserbasins van Yellowstone. Daarentegen is deze basin zeker de moeite waard, door de heldere blauwe kleur.

West Thumb Geyser Basin

Grand Prismatic Spring

De Grand Prismatic Spring is een grote warmwaterbron, die onwaarschijnlijk veel felle kleuren heeft. Eén van de meest bijzondere plekken van Yellowstone die je absoluut niet mag missen.

De bron heeft een diepte van 50 meter. De heldere blauwe kleur komt door de zuiverheid van het water. De oranje kleuren komen hier ook door de vele bacteriën. Deze kunnen alleen aan de rand van de bron leven doordat daar de temperatuur lager is dan midden in de bron.

Grand Prismatic Spring

Heb ik jullie kunnen overtuigen dat dit de mooiste plekken van Yellowstone zijn. 

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Monique Vijn zegt:

    Hebben jullie een tip waar te verblijven in of nabij Yellow Stone Park?

    1. Nee helaas niet. Wij verbleven met de camper net buiten het park

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.