Canada

Mooiste meren van de Rocky Mountains

Canada staat bekend om haar prachtige natuur. En geloof mij in de Canadese Rocky Mountains zijn de mooiste meren van de wereld te vinden. Je kijkt je ogen uit. Benieuwd welke meren je absoluut moet bezoeken? Lees het hier.

1.    Lake Louise

Eén van de bekendste meren ligt in de provincie Alberta in Banff National Park. De unieke kleur van de meer is zo mooi. Het verandert van groen naar turquoise, afhankelijk van het daglicht. Je kijkt je ogen uit, stiekem moet je jezelf even knijpen als je hier bent. Het meer is ontstaan uit de Gletsjer die je op de achtergrond ziet. Bij het meer is heel veel te doen, zo kan je kanoën, paardrijden en in de winter schaatsen! Elke seizoen heeft iets speciaals te bieden.

Bij het meer ligt het Fairmont Chateau, dit is een bijzonder luxe hotel met een prachtig uitzicht over Lake Louise. Als het hotel te duur is om te overnachten ga hier zeker heen voor een lunch of een koffie.

Lake Louise is één van de trekpleisters van Banff National Park. Het is dan ook erg lastig om dit meer voor jezelf te hebben. Wij zijn ‘s ochtends heel vroeg opgestaan om dit meer te bezoeken. Op dat moment waren er nog vrij weinig mensen, dus zeker een aanrader.

Lake Louise

2.    Moraine Lake

In de buurt van Lake Louise ligt Morain lake. Mocht je Lake Louise hebben bezocht, sla dan zeker niet Moraine Lake over. Moraine Lake is ook een prachtig natuurverschijnsel wat is ontstaan door de Gletsjer en een stuk minder toeristisch dan Lake Louise. Het meer is te vinden in de Valley of the Ten Peaks, ook in Banff National Park. Dit meer is het mooiste in de zomer, de kleur van het water is dan fel blauw. Mocht je in de winter in de omgeving zijn van dit meer, ga er dan zeker heen skiën.

3.    Peyton lake

Een ander meer in Banff National Park is Peyton Lake.Het meer is een populaire stop langs de Icefield parkway. Het meer ligt in de Waputik Range Valley en is omringd met hele hoge bomen. Het meer is het mooist vanaf het uitzichtpunt waar je een mooi panorama view te zien krijgt. De wandeltocht naar dit uitzichtpunt is ongeveer 10 minuten.

Ook dit meer heeft weer de mooiste kleur in de zomer, wanneer het water van de smeltende gletsjer in het meer terecht komt.
Rondom het meer zijn er veel activiteiten. Zo kan onder andere hiken, wandelen maar ook heerlijk aan het meer vertoeven.

Mooiste meren Rocky Mountains

4.    Lake Emerald

Lake Emerard ligt verscholen in de dichte dennenbossen, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Het meer is gelegen in Yoho Natonal park (en is dan ook de enige in deze lijst die zich niet in Banff National park te vinden is). Dit meer heeft ook weer prachtig turquoise kleurend water. Het meer is omringd met hoge bergen waarvan de pieken nog bedolven zijn onder de sneeuw. Het is een waar plaatje. Het fijne aan Canada is dat alle meren goed te bereiken zijn en je niet ver hoeft te wandelen om al het natuurschoon te zien.

Een tip: bij een bezoek aan Lake Emerard ga naar de Takakkaw Falls.

Lake Emerald

Meer weten of Canada? Lees het hier.
Welke meer vind jij het mooist? 

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.