Bloemenvelden Lisse Tulpen
Nederland

De mooiste bloembollenroute van Lisse

De Keukenhof staat bekend om haar mooie bloemen. Maar eerlijk, ik ben er nog nooit geweest. Rondom de Keukenhof zijn er al genoeg bloemenvelden te vinden waar je ontzettend veel foto’s kan maken. Benieuwd waar je de mooiste foto’s kan schieten?

Lisse

Lisse staat bekend als dé plek waar je mooie bloemenvelden kan vinden, niet voor niks is hier dan ook de Keukenhof te vinden. Vanaf half maart beginnen hier de eerste bloemen te bloeien en kleuren de bloemenvelden in no-time van een donkere grond om tot een ware regenboog aan bloemen. Om de mooiste velden te zien is het verstandig om van de hoofdwegen af te gaan en de smalle landwegen te kiezen. Deze wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar en er is genoeg ruimte om de auto langs de kant te zetten en de velden in te lopen. Wij reden op de onderstaande wegen en maakten daar hele mooie foto’s. Maar zoals ik al aangaf, let niet te veel op de weg die je volgt, maar kijk vooral om je heen.

 • Zwartelaan
 • Essenlaan
 • Loosterweg-Zuid

Een groot deel van de bollenstreek is heel vriendelijk ingericht. Zo kan je de auto makkelijk langs de weg parkeren en de velden inlopen, zonder dat hier hekken staan. Uiteraard is het natuurlijk belangrijk om alle bloemen wel heel te laten en niet zomaar tulpen te gaan plukken. Onderweg kom je genoeg plekken tegen waar je voor weinig geld een grote bos tulpen kan kopen. Terwijl ik door de bloemenvelden liep kwam ik veel gesneuvelde bloemen tegen die ik opraapte en waar ik vervolgens weer mooie foto’s (als zeg ik het zelf) mee heb kunnen maken.

Bollenstreek Lisse Tulpen

Bollenstreek Lisse

Hillegom

Net boven Lisse ligt Hillegom, een plek waar ik dit jaar zelf niet naartoe ben gereden omdat er in Lisse al zoveel moois te zien was. Maar de onderstaande wegen kunnen je mogelijk helpen bij het vinden van de velden.

 • Veenenburgerlaan
 • Zuider Leidsevaart

Daarnaast zijn er in Sassenheim en Noorderwijkhout ook veel bloemvelden te vinden, dus sla deze zeker niet over. Zelf woon ik in Rotterdam en was de eerste stop die ik maakte in Sassenheim. Vanuit Sassenheim zijn we verder naar boven gereden naar Lisse. Wil je alle dorpen langs? Dat kan zeker! Je kan dan een mooi rondje maken en op de terugweg nog even langs de kust rijden.Bloemenstreek Keukenhof Lisse

Terugkomend op de Keukenhof, gratis door de bloemenvelden lopen is toch veel leuker dan de drukke Keukenhof? 

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

 1. Wat zonde zeg, dat er zoveel bloemen beschadigd worden en die dan zo op de grond liggen. Ik wilde dit jaar ook naar de bollenvelden (helaas niet gelukt) en vroeg me al af of je makkelijk in zo’n veld kon komen (vanwege de vele foto’s die ik ervan zeg bij anderen). Had me ook al bedacht dat er dan dus vaan bloemen stuk zullen gaan. Maar inderdaad, mooie foto heb je er nog van gemaakt!!

  1. Ja gaat heel makkelijk. Het is niet op alle velden mogelijk om tussen de bloemen te lopen dus soms even goed zoeken.

 2. Oh, ik wil graag nog een keertje naar de bollenvelden! Alleen jammer dat het een beetje ver weg is met de auto.

  1. Ah jammer. Je kan er wel een leuk weekendje van maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.