Mijn favoriete reis apps van nu

Tegenwoordig hebben we eigenlijk overal internet. Ook al verblijven we niet in Europa, waardoor internet mogelijk schaars is, dan kopen we altijd een simkaart die ons toegang geeft tot ons sociale leven en contact met het thuis front mogelijk is. Uiteraard zijn er meerdere reisapps beschikbaar die niet altijd internet nodig hebben en dus altijd makkelijk te gebruiken zijn. Benieuwd welke apps ik veel gebruik op reis? Lees het hier.

Maps.me

Een van mijn meest gebruikte apps op reis is maps.me. De kaart van het land is te downloaden op je telefoon, en hierdoor ook offline beschikbaar. Verder staan er veel hotel en restaurants op deze kaart die een bezoekje waard zijn. Zelfs de meest kleine wegen waarvan je denkt dit is geen weg staat op de kaart! Ideaal voor de minder bereikbare plekken.

Google maps

Een oude vertrouwde is natuurlijk Google maps. Al eerder schreven wij over deze app. Ondanks dat ik veel maps.me gebruik vind ik de app van Google maps ook fijn vinden. Ik gebruik beide apps dan ook een beetje door elkaar.

Wie betaalt wat

Ga jij op reis met vriendinnen dan is de app wie betaalt wat een ideale uitvinding. Tegenwoordig kan je ook alle uitgaven bijhouden in een andere valuta. Zo reis ik op dit moment samen met een vriendin door Bali en Thailand. Omdat we per land willen bijhouden wat we samen uitgeven aan eten, drinken en vervoer noteren wij alles in deze app. Een voordeel van deze app is dat deze ook nog eens offline te gebruiken is. Hierdoor is makkelijk om gedurende de dag alles bij te houden zodat je niks vergeet.

Trabee pocket

Een andere app die je uitgaven bijhoudt is Trabee pocket. Met deze app kan je bijhouden waar je je geld precies aan uit geeft. Zo houdt hij bij hoeveel alle accomodaties hebben gekost, het eten maar ook vervoer. Zo kan je ook nog eens goed zien waar al je budget aan op gaat en waar je eventueel op kunt besparen.

Polar steps

Een van de leukste reisapps is Polar steps. Ondanks de blog en alle sociale media kanalen vind ik het ook leuk om het thuisfront op de hoogte te houden van mijn avonturen. Via Polar steps kan je precies de route bijhouden die je reist en wanneer je foto’s wil delen met daarbij een tekst. Zo kan iedereen toch nog bijhouden wat je allemaal uitspookt op reis en hoef je niet tegen iedereen te vertellen wat je precies doet! Daarnaast blijft dit gewoon openbaar en kan het thuisfront de verslagen lezen op een geschikt moment.

Taxi apps

Met name in Azië vind ik het prettig om taxi’s te bestellen via een app. Hierdoor rijden de taxi’s altijd op de meter en is de kans dat je opgelicht wordt een stuk kleiner. Apps die ik nu veel gebruik zijn: Uber, grab taxi en blue bird. Per land zijn er natuurlijk verschillende app beschikbaar. Het is het uitzoeken meer dan waard en je betaalt nooit teveel voor de rit.

Vakantiedokter

Een app die ik helaas nodig heb gehad is de vakantiedokter, dit is een app die beschikbaar is gesteld door mijn zorgverzekering. Mocht je helaas ziek worden op reis en niet weten wat je er mee aan moet, of opeens rode vlekjes krijgen op je huid dan kan je via deze app in contact komen met een Nederlandse medisch expert. Zij stellen je een aantal vragen en helpen je verder. Zelf vond ik het een hele prettige app! Maar hopelijk heb jij deze niet nodig op reis..

Wat is jouw favoriete reis app?

Liefs,
Marije

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.