Meer over ons: Liebster Award

Alweer 2 maanden geleden zijn wij genomineerd voor de Liebster Award. Dit is een tag waar beginnende bloggers voor genomineerd kunnen worden, zodat andere bloggers, maar ook jullie lezers ons beter kunnen leren kennen! Het is de bedoeling dat we een aantal ontvangen vragen voor jullie gaan beantwoorden. Ben je er klaar voor om ons beter te leren kennen? Lees dan verder!

Spelregels:
Er zijn een aantal spelregels waar je aan moet houden als je de Liebster Award hebt ontvangen. Hier komen ze:

 • De genomineerde vertelt wie hem genomineerd heeft en linkt naar de site
 • Je beantwoordt de ontvangen vragen
 • Noem 5 – 11 willekeurige feiten over jezelf
 • Je nomineert zelf andere bloggers voor deze award
 • Stel een aantal vragen aan de nieuwe bloggers
 • Laat ze weten dat ze genomineerd zijn voor de Liebster Award

Oke! Here we go! Wij zijn genomineerd door Bianca van Stripes & Stars, een leuke blog over Amerika! Bedankt voor de nominatie Bianca!

De Liebster Award vragen

1. Wanneer ben je gestart met bloggen en waarom?

Op 20 maart 2014 zijn wij gestart met bloggen, dat is alweer 9 maanden geleden! Wat gaat de tijd toch snel, hier vind je onze allerleerste blogpost terug haha! Wij zijn al heel lang vriendinnen en allebei met een passie voor reizen! We hadden het er altijd over dat als je onze reizen bij elkaar op zou tellen genoeg om te schrijven zou hebben voor een reisblog! Al snel ging erover dromen en praten over tot actie. We bedachten waarom doen we het niet gewoon! We vinden reizen leuk, erover schrijven ook. Ook wilden we graag Rotterdam wat meer in kaart brengen op het internet. Alle blogs die wij tegen kwamen gaan vaak over Amsterdam. En nu helemaal Rotterdam zo upcoming is, vonden wij het tijd om Rotterdam eens in het zonnetje te zetten. Daarom vind je naast reisartikelen ook veel artikelen over wat Rotterdam allemaal te bieden heeft.

2. Wat is je favoriete reisbestemming en waarom?

Romy: Mijn favoriete reisbestemming is zonder twijfel Singapore! Alweer anderhalf jaar geleden heb ik een reis door Azie gemaakt en zo kwamen we ook in Singapore aan. Ik voelde me gelijk thuis in deze indrukwekkende stad! Alles is zo mooi en het eten is er fantastisch. Misschien komt het wel doordat ik kwart Aziatisch ben mij zo thuis voel in de Aziatische cultuur. En in Singapore is er een flinke Westerse invloed te vinden, dus eigenlijk de beste combinatie voor mij! Nu ik er zo aan denk, wil ik toch wel weer heel graag terug… Hier kun je mijn bezoek aan Singapore terug lezen. Ook heeft Marije een leuk artikel geschreven over het bekende Marina Bay Sands, deze lees je hier.

DSC01844
Marije: Een favoriete bestemming kiezen vind ik eigenlijk heel erg lastig.  Elke bestemming heeft wel iets dat speciaal is. Voor Azië heb ik een zwak omdat de cultuur zo anders is dan bij ons en je echt op ‘ontdekkingsreis’ gaat, je leert er allemaal nieuwe gewoonten en tradities. Naast Azië zijn er natuurlijk nog vele andere landen die een hele andere cultuur hebben, die ik nog graag wil ontdekken. Maar als ik toch echt een plek moet kiezen zou het Canada zijn. Het is een plek waar je je heel erg thuis voelt, de mensen zijn onwijs vriendelijk en er is zoveel te ontdekken. Elk seizoen is daar ook heel anders. De winter is uitermate geschikt voor de wintersport en de zomer heeft ook een heel fijn klimaat. Daarnaast kan je vanaf deze plek natuurlijk ook veel van de Verenigde Staten ontdekken.

Kanoën op Lake Moraine
Kanoën op Lake Moraine

3. Wat is je meest dierbare reisherinnering?

Romy: Ik heb familie in Zwitserland wonen en al mijn vakanties in mijn jeugd hiernaartoe zijn zeker wel mijn dierbaarste reisherinneringen. Zwitserland en haar prachtige natuur ontdekken, familie opzoeken en heel veel eten! Elk jaar keek ik er weer naar uit om mijn familie op te zoeken, want zo vaak zien we ze toch niet. Zo heb ik ook een keer een vriendin en andere keren mijn vriend meegenomen om ze aan mijn familie voor te stellen en natuurlijk Zwitserland te laten zien. Toch een land waar veel Nederlanders niet naartoe op vakantie gaan, terwijl het heel avontuurlijk is en hogere bergen dan in Oostenrijk te vinden zijn!

Marije: Een rondreis door Zuid-Afrika heeft veel indruk op mij gemaakt. De mensen leven totaal anders dan wij en hebben over het algemeen heel weinig geld. Tijdens onze rondreis kwamen wij bij een school waar wij de kinderen hielpen (zo brachten wij spullen mee uit Nederland) en lieten zij ons allerlei dingen zien op de school. De kinderen waren ondanks dat vele geen ouders (vaak overleden aan aids etc) meer hadden, zo ontzettend vrolijk en liefdevol. Deze kinderen hadden het onwijs zwaar, ze hadden vrijwel geen spullen, geen ouders en toch waren ze zo gelukkig. Je wordt dan even met beide voeten op de grond gezet, en realiseert je dan echt in welke goede positie je verkeert.

4. Wat is je favoriete blogpost die je tot nu toe hebt geschreven?

Romy: Mijn favoriete blogpost is er eentje van laatst. Mijn artikel over kerst in Keulen. Ik heb dit artikel eens anders geschreven dan normaal, met veel foto’s en wat humeur erin. Ik vond hem erg leuk geworden! Wat vinden jullie? Je leest het hier.

IMG_2508

Marije: Op dit moment schrijf ik heel veel over Londen, omdat ik daar nu woon. Elke keer als ik over Londen en andere dingen in Engeland schrijf krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht. Maar eigenlijk vind ik elk artikel op de blog erg leuk, omdat je dan weer terug blikt op de leuke momenten die je mee maakt.

DSC037800

5. Welke drie dingen maken je gelukkig?

Romy: Reizen (how obvious…), eten met familie en vrienden en anderen helpen.

Marije: Reizen is uiteraard wel één van de dingen die mij gelukkig maakt. Daarnaast vind ik het heerlijk om met vriendinnen op pad te gaan en nieuwe restaurants te ontdekken. Dus eten is ook één van de dingen die mij blij maakt. En ook voor mij natuurlijk vrienden en familie. Zeker nu ik in Londen verblijf kijk ik al uit om leuke dingen te gaan doen  en bij te kletsen met de dierbare mensen om mij heen.

6. Maak je een planning voor je vakantie, of laat je je verrassen?

Romy: Eigenlijk is dit per vakantie anders. Toen ik voor het eerst naar Azie op vakantie ging heb ik toch wel aardig wat gepland, omdat je niet goed weet wat je kunt verwachten. Maar dit jaar ben ik ook met Marije en onze vriendinnen naar Barcelona gegaan en toen was het een wat meer ‘just go with the flow’ vakantie.  Allebei prima wat mij betreft!

Benieuwd hoe onze vakantie in Barcelona beviel? Je leest het hier.

Sagrada Familia
Sagrada Familia

Marije: Voordat ik op vakantie ga, zoek ik wel altijd een aantal dingen uit die ik echt wil zien, maar daar om heen vind ik het heerlijk om alles op de dag zelf te plannen. Het liefst loop ik zelf ook hele stad door in plaats van met een bus etc. Hierdoor kom je juist hele leuke plekjes tegen. Het avontuur houdt het spannend.

7.In welk land zou je willen wonen?

Romy: Die heb ik bij vraag 2 al een beetje verklapt, maar dat is Singapore. Al zou Engeland ook geen probleem zijn, omdat de cultuur daar redelijk lijkt op die van ons in Nederland!

Marije: Engeland is voor mij duidelijk nummer 1. Op dit moment woon ik daar natuurlijk al, dus het is een beetje vals spelen. Maar dit is natuurlijk alleen voor mijn studie. Maar ik zou hier echt definitief willen gaan wonen. Wonen is hier heerlijk en alleen wel erg duur, dus het is een plan voor de toekomst. En een feitje betreft de regen, het regent in Londen volgens mij minder – of evenveel als in Nederland.

8.Wat is de langste periode dat je van huis bent geweest?

Romy: Dat is dan toch mijn reis door Azie geweest van zo’n drie weken. Niet heel lang van huis geweest dus! Maar goed, als je met de juiste mensen onderweg bent, dan voel je je toch ook gewoon thuis ;-).

Marije: 3.5 maand geleden ben ik voor het laatst thuis geweest. Maar eigenlijk voelt dit nu ook als mijn thuis. Skype en whatsapp bellen helpen hier wel bij. Maar in januari ga ik alweer definitief naar huis. Tijd vliegt!

9: Wat mis je het meest als je van huis bent?

Romy: Na een tijdje ga ik toch wel mijn boterham met pindakaas missen, hoe Nederlands… haha! En natuurlijk de mensen die in Nederland zijn op dat moment.

Marije: Mijn vrienden en familie mis ik het meest. Verder mis ik eigenlijk niks, behalve mijn heerlijke bed haha!

10: Wat voor souvenir neem je mee van je reis?

Romy:  Vroeger kocht ik in elke stad waar ik kwam zo’n shirt met bijvoorbeeld I <3 Rome erop, lekker cheesy. Tegenwoordig neem ik niet vaak souvenirs mee, maar als ik dat wel doe is het vaak lokaal eten/drinken of kookboeken.

Marije: Mijn vriend en ik sparen magneten, dus die gaan altijd mee in de koffer. Verder koop ik eigenlijk niet heel veel op reis.

11: Wat is jouw favoriete reisfoto?

Romy: Mijn favoriete reisfoto is gemaakt ergens tussen de rijstvelden op Bali. We staan hier onder een hutje gemaakt van palmbladeren, waar we allerlei verschillende soorten koffie en thee aan het proeven waren. Als ik aan Bali denk dan denk ik vaak aan deze foto!P1020631

Marije: Onderstaande foto is gemaakt op een heel klein eiland aan de kust van Maleisië. Wij hadden een privé tour geboekt om te snorkelen. Tijdens de tour gingen we hele dag naar verschillende eilanden. We hebben bij dit eiland kleine haaien gezien en onwijs veel mooie grote vissen. De onderwaterwereld was hier echt fantastisch!

IMG_0114

 

Feitjes

Omdat we met z’n tweeen zijn zullen we dit deel ietsje anders aanpakken en 2 feitjes per persoon aan jullie vertellen en 1 leuk feitje over ons samen!

Wij zijn al vriendinnen vanaf de tweede klas van de middelbare school, dus dat is al vanaf 2006!

Romy:

 1. Ik ben eigenlijk heel erg onhandig, altijd de meest bijzondere dingen gebeuren als je met mij op pad gaat. Dit kwam helemaal naar buiten toen ik voor het eerst een verre reis maakte naar Azie. Misschien doordat ik een beetje moest wennen werd mijn onhandigheid dubbel zo erg. Zoals op bed gaan liggen terwijl je een kop thee in je handen hebt en de thee over heel het schone hotelbed ligt. Ik heb ook een keer een fles wijn onder m’n armen gedaan en er niet bij nagedacht dat hij open was. Dus toen wilde ik iets van de grond afpakken en stroomde de wijn zo eruit…
 2. Soms heb ik zo mijn momentjes en duurt het even voordat ik wat door heb. Zo ook op het vliegveld van Bali. Toen we aankwamen hielpen twee mannen ons met ons bagage naar buiten te brengen. Toen ik op een gegeven moment om me heen ging kijken en zag dat bijna niemand geholpen werd door zogenaamde mannen die voor het vliegveld werken, begon ik achterdochtig te worden. We begonnen vragen te stellen waarom ze ons hielpen en anderen niet geholpen werden… Toen verstonden ze ineens geen Engels meer en begonnen ze steeds harder te lopen met onze koffers! Uiteindelijk stopten ze en jawel vroegen ze ons om geld! Ze hadden pech want hadden net al ons geld uitgegeven aan ons visum op het vliegveld. Dus kregen ze een paar centen en stonden we nog ruzie te maken erna.. Ze wilden onze koffers naar de taxi brengen en ik hield voet bij stuk dat ik dat zelf zou doen. Een heel avontuur dus als je net Indonesie binnen komt. Let er dus op als je daarnaartoe op vakantie gaat!

Marije:

 1. Romy en ik waren op stedentrip naar Kopenhagen. Waar we bij een restaurantje aan het kijken  waren of we daar iets konden drinken. Maar voor de deur stond een kleine krokodil van steen, die ik totaal over het hoofd had gezien. Vervolgens zat ik met mijn teen ‘vast’ in de bek van de krokodil. Ik schrok me rot en Romy was keihard aan het lachen, achteraf gezien natuurlijk super stom dat ik die hele krokodil niet had gezien. Helaas bloedde het ontzettend hard maar we lagen beide helemaal in een deuk van het lachen. Nu moet ik elke keer weer aan dat moment denken als ik een krokodil ergens zie liggen.
 2. In Maleisië reisden mijn vriend en ik vooral rond per bus. Wij besloten om vanuit Kuala Lumpur de bus te pakken naar Melakka. We konden voor een paar euro mee met de bus, heel fijn natuurlijk. Maar halverwege de busrit stopte de bus ermee midden op de snelweg. Aangezien de buschauffeur geen Engels sprak hadden wij geen idee wat er aan de hand was. Het duurde ontzettend lang voor dat wij wisten wat er aan de hand was. Af en toe probeerde de bus stapvoets verder te rijden, maar zonder succes. Gelukkig kwam er na een aantal uur toch een bus aan rijden, waar we in konden stappen en uiteindelijk toch in Melakka aankwamen. Dus misschien hadden we toch een duurdere bus moeten nemen, we vonden hem al verdacht goedkoop in vergelijking met de rest van de busmaatschappijen.

Wij nomineren voor deze Liebster Award Renate en Casper van Traveladdicts en Marta van Hola Barcelona.

Dit zijn jullie vragen:

1. Wanneer ben je gestart met bloggen en waarom?
2. Wat is je favoriete reisbestemming en waarom?
3. Wat is je meest dierbare reisherinnering?
4. Wat is je favoriete blogpost die je tot nu toe hebt geschreven?
5. Wat is het bijzonderste wat je ooit hebt meegemaakt tijdens een reis?
6. Zou je in het buitenland willen wonen en waarom?
n welk land zou je willen wonen?
8. Wat doe je het liefste als je op vakantie bent?
9: Als je moest kiezen: een strandvakantie of citytrip?
10: Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
11: Wat is jouw favoriete reisfoto?

We zijn benieuwd of jullie het leuk vonden om ons wat beter te leren kennen!

Wat is jouw leukste reisverhaal? Laat het achter in de comments!

Liefs,

Romy & Marije

2 thoughts on “Meer over ons: Liebster Award

 1. Bianca says:

  Bedankt voor het invullen! Het is erg leuk geworden! Grappige verhalen, mooie foto’s ( nu wil ik ook naar Lake Moraine!) en leuk om over jullie reizen te lezen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.