Eten en drinken bij Tapasbar Barcelona, Rotterdam

Het mooie warme weer komt langzaam aan te voor schijn in Nederland. En hier wilden wij even heerlijk van genieten op een terrasje! Binnenkort komt onze eerste trip van 2015 eraan, we gaan naar Barcelona! Om alvast in de stemming te komen, hebben we heerlijk in het Nederlandse zonnetje genoten van tapas en sangria. Maar eerst gingen we even langs de Markthal, de eerste overdekte marktvloer van Nederland!

De markthal is een ontzettend mooi en modern gebouw, als je er rondloopt kijk je je ogen uit! En niet alleen naar al het lekkere eten dat je er kunt vinden, maar ook naar het indrukwekkende plafond. De eerste overdekte marktvloer in Nederland staat in onze eigen stad, Rotterdam! Er zijn verschillende soorten supermarkten erin gevestigd, maar ook heel veel kleine restaurantjes. Wij gingen even langs bij de Aziatische supermarkt om zeewierkoekjes te halen, haha!

De ingang van de markthal, waar veel lekker eten te halen is.
De markthal met haar indrukwekkende plafond en uitzicht op het 'potlood' gebouw bij Blaak Rotterdam.
De markthal met haar indrukwekkende plafond en uitzicht op het ‘potlood’ gebouw bij Blaak Rotterdam.

Hierna was het tijd om lekker van het zonnetje te genieten. Dit deden we dan ook op een terrasje op het plein van de Pannekoekenstraat, een paar straatjes naast de Markthal. Als je hier bent kun je dus een dagje Markthal combineren met het genieten van de zon op een terras. Omdat wij binnenkort naar Barcelona gaan, wilden we vast in de Spaanse stemming komen en kozen we ervoor om tapas te gaan eten! Dit deden we bij tapasbar Barcelona in de Pannekoekenstraat. Een heel klein restaurantje, waar je smaakvolle Spaanse tapas kan eten.

Tapas restaurant Barcelona in de Pannekoekstraat.
Tapas restaurant Barcelona in de Pannekoekstraat.
Binnen ziet het er erg gezellig en knus uit, en de bar laat je denken aan de mozaïek van Park Güell in Barcelona.
Maar, wij kozen ervoor om buiten lekker op het terras te zitten. Op het plein bij de Pannekoekstraat kun je allerlei terrasjes vinden van verschillende restaurants.

Eerst besloten we lekker te genieten van wat sangria en daarna bestelden we nog 5 Tapas Variadas, Sardinas Frescas (oftewel, sardientjes van de grill) en Paella. De 5 tapas Variadas bestaan uit Calamares (inktvisringen), Tortilla (Spaanse omelet), Choricitos (Chorizo worstjes), hamkroketten en Pollo Ajillo (kippenpoten in knoflook).

Genieten met sangria.
Onze 5 Tapas Variadas.
De sardientjes van de grill en de paella zijn zeker aanraders!

Na al deze kleine gerechtjes zaten we bomvol! Door deze dag hebben wij in ieder geval nog meer zin gekregen in Barcelona en kunnen we ook niet wachten totdat we er zijn en we van nog meer tapas kunnen genieten! Tapasbar Barcelona bevindt zich op de Pannekoekstraat 68 in Rotterdam.

Wat gaan jullie altijd doen als het mooi weer is? En vinden jullie de Spaanse keuken ook zo lekker als ons?

Liefs,

Romy & Marije

 

“Life without tapas is like a heart without love” – B.K.S. Iyengar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *