Tips

Marije’s top 5 bucketlist bestemmingen

Ben jij ook altijd aan het dagdromen over mooie reizen? De vakantie begint bijna en ik kan niet wachten om weer een mooie reis te maken naar een onbekende bestemming. Vandaag deel ik mijn 5 ultieme vakantie bestemmingen!

Bucketlist bestemmingen

Voor een travellover is een lijstje van 5 bestemmingen over de hele wereld eigenlijk veel te kort. Het was dan ook heel lastig om een keuze te maken. Maar als het Romy gelukt is, dan lukt het mij natuurlijk ook! Lees je mee?

IJsland

Het enige land in Europa op dit lijstje is IJsland. De meest bijzondere foto’s en verhalen kreeg ik onlangs te horen en te zien. IJsland heeft eigenlijk twee seizoenen die ik graag mee wil maken. Zowel de zomer, waarin het er vrijwel niet donker wordt (de zomerfeesten), als de winter, waarin je heel goed het noorderlicht kunt zien. Daarnaast trekt de natuurlijk mij erg aan; de bijzondere watervallen, gletsjers, geisers en warmwaterbronnen zou ik graag willen zien.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Japan

Een bijzondere bestemming waar Romy en ik beide heel graag naar toe willen is Japan. De Japanse cultuur spreek mij enorm aan. Afgelopen jaar ben ik naar een Japanse markt geweest waar veel te zien was over de Japanse cultuur en natuurlijk al het heerlijke eten wat ze in dit land serveren. Sindsdien ben ik helemaal overtuigd! Japan heeft veel uitersten; de drukke steden en  daar tegenover de bijzonder rustige en rijke cultuur. Juist die tegenstellingen spreken mij zeer aan. Om het land goed te leren kennen zou ik ook graag een rondreis van enkele weken willen maken.

Daarnaast vind de ‘kleine’ innovatieve technieken in Japan zo bijzonder, zoals automaten op straat die bier verkopen, de verwarmde wc brillen en minder “innovatief”, alle bijzondere snoepjes die overal verkocht worden!

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Peru

Ik ben nog nooit naar Zuid-Amerika geweest. Weinig mensen in mijn omgeving gaan er naar toe, maar de verhalen die ik erover hoor klinken fantastisch. Peru is een land wat al een lange tijd mijn aandacht trekt door haar uitersten. Je vindt er droge kustlijnen, hooglanden en natuurlijk de tropische Amazone. Een land voor veel avontuurlijke tochten en naar mijn idee is het nog niet heel toeristisch (kan ik me in vergissen hoor!). Het leuke aan dit land is dat je veel diversiteit in landschappen tegen komt.

Bron
Bron: Pinterest

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat als sinds mijn elfde jaar op mijn lijst. Ik heb een keer mijn spreekbeurt over Nieuw-Zeeland gehouden en sindsdien ben ik helemaal verliefd geworden op dit land. Helaas reis je niet heel makkelijk naar deze bestemming en daarom staat hij nog altijd op mijn lijstje. Eigenlijk vind je net zoals in Peru ook hier veel verschillende landschappen, veel natuur en de overgebleven cultuur van de maori’s. Over een paar jaar ga ik dan ook zeker naar Nieuw-Zeeland. Mijn wilde plan is om tijdens mijn reis naar Nieuw-Zeeland te gaan parachute springen, dit lijkt mij zo bijzonder! Hopelijk durf ik het dan ook nog…

nugget-point-new-zealand
Bron: pinterst

Nepal

Nepal is een land dat misschien niet heel erg voor de hand ligt, omdat het afgelopen jaar veel in het nieuws is geweest vanwege de aardbevingen. Maar misschien is het juist daarom wel op mijn netvlies terecht gekomen. Het land heeft veel te bieden en de bevolking schijnt heel vriendelijk te zijn. Daarnaast zou ik graag een tocht willen maken door de Himalaya, ondanks dat ik niet zo sportief ben..

Bucketlist
Bron

Benieuwd naar Romy ‘s bucketlist? Klik dan hier.

Welke bestemmingen staan er jouw bucketlist top 5? Ik ben heel erg benieuwd! 

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Toffe lijst! Alleen Japan staat bij mij niet zo heel hoog, geen idee waarom. Zelf wil ik vooral heel graag naar Noorwegen en IJsland. Een roadtrip langs de westkust van de USA staat ook heel hoog en ik kijk immens uit naar mijn zes weekse reis door Maleisië deze zomer!

    1. Gaaf Maleisie! Ben ik vorig jaar 4 weken geweest. Als je tijd hebt ga dan zeker naar Borneo voor een jungle tour!

  2. Leuke landen! Eigenlijk precies waar ik ook nog graag heen wil 😀 Vooral IJsland en Japan staan hoog op de lijst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.