Bestemmingen Europa Italië

Maranello: de stad van Ferrari

Alweer een aantal jaar geleden ging ik samen met mijn ouders en vriend op vakantie in Italië. Met mijn vader als groot Ferrari fan konden we het stadje Maranello echt niet overslaan. In deze stad is namelijk de fabriek van Ferrari gevestigd. Zo kun je ook naar het Ferrari museum en natuurlijk in een Ferrari rijden. Ben jij of familie van jou ook grote Ferrari fans? Lees dan verder over dit Ferrari paradijs!

Maranello Village

We verbleven in Maranello Village. Het hotel in Maranello dat, jawel, helemaal in het teken staat van Ferrari. Een echte must dus om hier te overnachten als je in Maranello bent! Alleen al in de lobby van het hotel wordt het Ferrari thema duidelijk gemaakt, er staat namlijk een Formule 1 Ferrari wagen als onderdeel van de aanmeldbalie. Ook de muren van je kamer hangen vol met Ferrari schilderijen en de vloerbedekking is in het teken van Ferrari. Bij het hotel bevinden zich ook een zelf service restaurant en een a-la-carte restaurant. Bij het a-la-carte restaurant hebben wij heerlijk Italiaans gegeten!

Ferrari

Ferrari
De receptiebalie!

Ferrari

Het hotel is zo’n 4 kilometer verwijderd van de Ferrari fabriek, die in hartje Maranello is geplaatst.

Ferrari Fabriek

Als je in het centrum van Maranello rond rijd is de Ferrari fabriek niet te missen! Hij beslaat bijna heel Maranello. We hebben een beetje rondgereden rondom de fabriek en zo kwamen we de testbaan tegen waar de Ferrari’s getest worden, maar ze worden ook gewoon getest in het centrum van Maranello. Dus met een beetje geluk, zie je Ferrari’s in en uit rijden.

Ferrari

Ferrari

Ferrari

Ferrari Museum

Het Ferrari museum staat ook wel bekend als Galleria Ferrari en is een flinke collectie van Ferrari’s te bewonderen. Ook vindt je er vele bekers die gewonnen zijn met Formule 1 races, maar ook de helmen en pakken van coureurs. Helaas toen wij er waren, maar wat tegenwoordig wel kan, is een factory- en circuit tour. Dan krijg je een tour over het fabrieksterrein en de testcircuit. De testcircuit hebben wij gelukkig al gezien. Als je een tijdje rond rijd in Maranello kom je van alles wat met Ferrari te maken heeft wel tegen.

Ferrari

Ferrari
Alle Formule 1 wagens.

Ferrari

De openingstijden van het museum zijn van 1 oktober tot 30 april van 09:30-18:00 en van 1 mei to 30 september van 09:30-19:00 uur. De tickets kosten voor volwassenen 15 euro. Ook de bustochten door het fabrieksterrein kosten 15 euro. Er gaan er twee per dag: de eerst rit om 12:30 uur en de tweede rit om 13:30 uur.  Een combinatie ticket kost 26 euro.

Rijden in een Ferrari

Wat je natuurlijk echt niet moet laten als je in Maranello bent, is rijden in een Ferrari. De droom van mijn vader kwam dus uit, maar hij wilde alleen gaan als ik mee kon. We zijn dus met een Ferrari California door Maranello geraced. Wat een belevenis! En wat gaat dat ding snel! Niet normaal. Mijn vader kon het natuurlijk ook niet laten om flink dat gaspedaal in te trappen. De instructeur die meeging seinde meerdere malen dat hij wat rustiger moest rijden. Maar wanneer rijd je nou in een Ferrari! Het is wel flink aan de prijs om in een Ferrari te rijden in Maranello. De Ferrari waar wij in hebben gereden kostte al zo’n 70 euro voor 10 minuten. Erg duur inderdaad, maar wel een belevenis die we nooit meer zullen vergeten.

Ferrari

Ferrari
In deze Ferrari hebben we gereden!
Ferrari
Met mijn vader achter het stuur!

Ben of ken jij Ferrari fans? Zou je ook naar Maranello willen?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.