Restaurants

Eten bij Restaurant Dudok, Rotterdam

Laatst was ik heerlijk aan het shoppen in Rotterdam met mijn moeder, en we zochten een leuke plek om te lunchen. Eén van de restaurants waar we vaak heen gaan in Rotterdam is Dudok. Dudok is bekend in meerdere steden zoals, Den Haag, Tilburg en Arnhem! Het is er vaak ontzettend druk, maar dat kan ook niet anders want je kunt er ontzettend goed eten.

Dudok
Dudok staat bekend om zijn heerlijke appeltaart, maar dit keer gingen we voor wat anders! Bron

Dudok in Rotterdam ligt erg centraal in de stad, bijna aan het begin van de Meent, één van de vele leuke winkelstraten van Rotterdam. We konden het dan ook niet laten om na de lunch nog even wat winkeltjes in te duiken 😉

Even wat geschiedenis, want Dudok en Rotterdam gaan al een aardig wat jaartjes terug samen. In 1991 werd de eerste Dudokvestiging geopend, in het oude gebouw van Nationale Nederlanden. Dit gebouw is ontworpen door de architect Willem Dudok, vandaar de naam voor de brasserie.

Dudok

Dudok
De ruime benedenzaal, waar je gezellig met meerdere maar ook alleen kunt lunchen en werken.

Als je binnenkomt, kom je in een ruime zaal waar je lekker met je eigen gezelschap kunt zitten, maar ook aan een lange tafel om de krant of andere tijdschriften te lezen. Je kunt er dus voor de gezelligheid lunchen, maar het is ook prima om even in een andere omgeving wat werk te verrichten.

Dudok
Bovenin heb je twee zalen die kunt huren, waaruit je kunt uitkijken op de benedenzaal.
Dudok
Er is een gezellige bar waar je plaats kunt nemen.

Mijn moeder en ik kozen ervoor om bij het raam lekker in het zonnetje te zitten en toen mijn tante hoorde dat we bij Dudok gingen lunchen, kwam ze snel uit haar werk naar ons toe, haha! Ik nam een heerlijke muntthee, met een pastasalade met zalm, tomaat, komkommer, olijven en oregano. Lekker gezond 🙂 En mijn moeder en tante gingen voor brood met tomatensoep, wat ook echt aan te raden is. Als ik een keer lekker ongezond wil eten, dan neem ik bij Dudok altijd het Dudok 12-uurtje bestaande uit tomatensoep, brood, twee kroketten en eiersalade. Mmmm, ik krijg er al weer trek in als ik er aan denk!

Dudok

Dudok
Mijn zalm en pasta salade, met aan de overkant de tomatensoep!

Als je dus een keer in Rotterdam bent en je bent op zoek naar een leuk lunch brasserie, dan is Dudok zeker een aanrader.
Waar? Meent 88. Ik ben zelf nu ontzettend benieuwd naar de vestigingen in Den Haag, Tilburg en Arnhem!

Ben je wel eens in één van de fillialen geweest? En vind je het er ook zo leuk?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.