Bestemmingen Citytrips Verenigd Koninkrijk

Londen’s hoogste openbare tuin: Sky Garden

Op de 35ste etage, uitzicht over heel Londen en omringd worden door allemaal bijzondere planten. In Londen vind je de Sky Garden, in het ‘Walkie-Talkie’ gebouw. Tijdens een bezoek aan Londen kan je hier gratis een bezoek aan brengen. Benieuwd hoe het eruit ziet en wat er te doen is naast een mooi uitzicht? Lees dan verder.

20 Fenchurch street, overal om heen je vind je hoge gebouwen, maar ik kwam maar voor één ding, de Sky Garden. De Sky Garden bevindt zich in een bijzonder gebouw, de bovenkant is veel breder dan de onderkant en daarnaast hangt het gebouw een beetje naar voren. En zoals je op de foto kan zien loopt het gebouw aan de bovenkant rond af, wat van binnen een heel bijzonder effect geeft.

Sky Garden

Nadat mijn tas en paspoort gecontroleerd waren zoefden we met de lift binnen één minuut naar de 35ste etage. Waar we uitkwamen in een gezellig atrium waar veel mensen rondom de bar zaten te genieten van het uitzicht. Het is zo’n groot en bijzonder gebouw, dat je niet verwacht dat je hier gratis een bezoek aan kan brengen. Maar zelfs Londen blijft je verbazen.

Het uitzicht

Uiteraard wilde ik gelijk  van het uitzicht genieten. Er is een groot balkon waar je over de stad kan kijken. De Sky Garden bevindt zich aan de bekende rivier The Thames en tegenover de The Shard, een indrukwekkend gebouw wat je overal in Londen kan zien. Dit is ten opzichte van de Sky Garden dus een groot pluspunt. Naast deze uitzichten zie je ook de Londen Eye, de St. Paul´s Cathedral, The Tower of Londen en kan je naar Canary Wharf en Greenwich kijken, de plek waar ik studeerde. Ondankt dat het weer niet heel goed was, kon je nog veel van de stad zien.

Sky Garden

Sky Garden
Sky Garden

Sky Garden
Sky Garden
Bar & Restaurant

Naast het mooie uitzicht kan je bij de Sky Garden ook lekker borrelen. In het atrium staan allemaal tafeltjes en stoeltjes waar je heel gezellig kan zitten. Daarnaast is er helemaal bovenin het gebouw een restaurant. Zelf heb ik alleen bij de bar wat gedronken. Bij een bezoek aan de Sky Garden is het wel handig om even een sjaal mee te nemen, het is vrij koud in het gebouw.

Sky Garden

Sky Garden

Voor een bezoek dien je een aantal weken van tevoren tickets te reserveren. De tickets voor de Sky Garden zijn erg populair,  dus wees er wel op tijd bij.  Bij het reserveren van de tickets kan je een tijdstip kiezen. Vergeet niet je legitimatie mee te nemen, hier kunnen ze om vragen. De toegang is gratis, dus deze attractie is zeker geschikt voor een budget stedentrip.

Zou jij een bezoek willen brengen aan de Sky Garden of kies je toch liever de Shard?

Liefs,

Marije

” The sky is not the limit, it’s just the beggining” – F. Kleriga

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Wauw wat apart! Mooi ook dat het gratis is, dan zou ik er zeker wel heen gaan. Al lijkt het me ook wel een beetje eng met hoogtevrees, maar zo te zien kun je niet recht naar beneden kijken dus misschien valt het mee 😉

    1. Ja is heel leuk! Je kan inderdaad niet recht naar beneden kijken, dus is niet eng 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.