Studeren in Londen #6

In deze update vertel ik over mijn laatste weken in Londen. Een druk programma. Zo ben ik naar Cambridge, Bath en Stonehenge geweest, heb ik het nieuwe jaar goed ingeluid bij de Londen Eye en heb ik een fantastische periode in Londen moeten afsluiten. Benieuwd naar mijn laatste weken in Londen lees dan mee.

Halverwege december was mijn laatste college week, een presentatie en twee essays stonden op de planning voor deze week. Nadat ik die woensdag mijn laatste essay ingeleverd had was het tijd om naar de farewell party te gaan. We hadden al de meest geweldige plannen gemaakt, maar puntje bij paaltje gingen we naar een kerstmarkt en dat was het eigenlijk. Omdat ik al meerdere keren op deze kerstmarkt was geweest gingen we al snel door naar Summerset House, waar een schaatsbaan was aangelegd. We hebben genoeg mensen zien vallen daarom besloten wij het bij kijken te houden. De Engelsen zijn toch niet heel goed in het onderhouden van schaatsbanen, er lagen enorme plassen water op de baan, dus als je viel dan was je kletsnat. Hierna hadden we een afscheidsdiner bij de Italiaan. We hebben het niet al te laat gemaakt omdat het de volgende dag alweer tijd was voor een tripje naar Cambridge.IMG_5908

De trip naar Cambridge begon al goed, we konden de bus niet vinden die we geboekt hadden. We hadden van te voren al bedacht dat het slim zou zijn als we eerder weg zouden gaan, dus 20 minuten van te voren stonden we klaar voor vertrek. Echter hadden we geen idee waar vandaan de bus zou vertrekken. Na het aan meerdere mensen gevraagd te hebben kwamen we precies de tijd van vertrek aan en hadden we op een haar na de bus. Na een rit van ongeveer twee uur kwamen we aan in de stad. We hebben een wandeling door de stad gemaakt en hebben onwijs lekker geluncht bij een mexicaans lunchzaakje. Een heel leuk concept, soort subway alleen dan gezond en Mexicaans en een stuk gezelliger. De stad bestaat verder vooral uit hele mooie universiteitsgebouwen. Maar daar zal ik later in een andere blogpost meer over vertellen. Omdat we niet heel veel geslapen hadden besloten we al snel om maar thee te gaan drinken in een typisch Engels theezaakje. Daarna hebben we nog even een rondje gelopen en zijn we richting de standplaats van de bus gelopen om daar vervolgens in de buurt wat te eten (waar we weer kozen voor Mexicaans…).

DSC04352

Vrijdag kreeg ik opnieuw bezoek van Marleen, de vakantie was inmiddels ook in Nederland begonnen dus voor ons beide tijd om te gaan relaxen. ’s Avonds besloten we naar de Cider Lodge te gaan om even wat te drinken en om al een kleine tour te houden langs de London Eye, Westminster Abbey, Parlement etc. De volgende dag zijn we naar het kattencafé gegaan in Shoreditch, helaas was dit voor de komende weken al helemaal volgeboekt. We besloten om naar een ander café te gaan in de buurt. Dit café was alleen niet zo schoon, dus hier hebben we niks gedronken. Na een teleurstellend bezoek zijn we naar Spitalfield market gegaan, waar we even geluncht hebben en nutella chocolade melk hebben gedronken (aanrader!). Vervolgens zijn we langzaam naar de Tower bridge gegaan, want Marleen moest natuurlijk wel de bezienswaardigheden van Londen hebben gezien. In Londen is het om 4 uur al donker, om die reden besloten we hier ook niet al te lang rond te dwalen. Eind van de dag gingen wij met de boot weer richting Greenwich. Dit had ik zelf ook nog nooit gedaan. De boot voer onder de Tower Bridge, over de Thames naar Greenwich. Na een kleine rondleiding over de campus gingen we weer naar huis om ons klaar te stomen voor een leuke avond, die we afsloten bij Shoreditch.

946795_10153773624527673_6528618011818066567_n

12376427_1019854874738024_4618488561668060351_n

Zondag ging het allemaal net iets langzamer, het was een latertje geworden en we hadden ook niet veel op de planning staan. We zijn lekker de stad in gegaan en aan het einde van de middag was het tijd voor de Jack the Ripper tour. Deze tour stond al enige tijd de ’to do’ list van mijn huisgenootjes. Jack the Ripper was een seriemoordenaar, tijdens de tour liepen we dan ook langs de plekken waar mogelijk vrouwen waren vermoord. Het leuke aan deze tour is dat je net even een ander gebied ziet van Londen. Na een tour van ongeveer twee uur besloten we in de pub ‘sunday roast’ te gaan eten. Dit was een grote teleurstelling, maar dat konden we ook weer van onze lijst afstrepen. Maandag ging Marleen alweer naar huis, we hebben ’s ochtends nog even een rondje gelopen door het centrum van Londen, om de laatste highlights van Londen te bekijken. Het weekend was alweer snel voorbij, dat betekende dat ik alweer afscheid moest nemen van Marleen.

De dagen erna ben ik langzaam een beetje in gaan pakken, omdat ik met de kerst naar huis ging. Tweede kerstdag ben ik samen met Ricardo weer terug gegaan naar Londen. Er stond ons weer een druk programma te wachten. In Londen is tweede kerstdag Boxing day; de uitverkoop begint. In de stad was het onwijs druk (wat wij van tevoren natuurlijk al wisten), maar toch wilden wij ook even kijken of er nog iets leuks te vinden was. ’s Avonds stond er een kerstmaaltijd op de planning met mijn huisgenoten. Gelukkig hadden we het onszelf niet al te moeilijk gemaakt en deed de oven het meeste werk.

De volgende dag zijn we naar Kew Gardens gegaan, dit is een botanische tuin. Rond de feestdagen hebben ze hier speciale avondshows. Er wordt veel met licht en geluid gespeeld. Een hele leuke avond, ook weer een aanrader. Woensdag moesten wij weer heel vroeg op staan omdat we een auto hadden gehuurd. We besloten naar Stonehenge en Bath te gaan. In een Audi A1, met vijf volwassenen was alleen niet een heel goed plan, uiteindelijk kwamen we met pijn in onze billen aan bij onze bestemming. Met een busje werden we vanaf de parkeerplaats bij  Stonehenge gebracht. Het is nog steeds een bizarre gedachte dat mensen dit jaren geleden hebben neergezet. Na het goed bekeken te hebben, zijn we doorgereden naar Bath. Ik was hier al eens eerder geweest. Bath is een onwijs mooie plaats, er zijn hier dan ook veel toeristen te vinden. In een apart artikel zal ik hier meer over vertellen. Maar ook dit is zeker weer een aanrader. Het enige nadeel is dat Bath ongeveer 2 uur rijden is vanaf Londen.

DSC04470

DSC04481

DSC04553

DSC04599

Woensdag zijn Ricardo en ik naar het maritiem museum geweest in Greenwich en hebben we vervolgens Romy en Tim opgehaald, want die kwamen voor een paar dagen over. Romy was van begin af aan al heel enthousiast om het nieuwe jaar in te luiden in Londen. Dus besloot ze voor de tweede keer langs te komen. We besloten naar Winter Wonderland te gaan. Nietsvermoedend pakten we de metro en liepen we naar Hyde Park. We hadden alleen niet in de gaten gehouden wat het weer zou doen. Om het kort te houden, het was een hele natte avond. Gelukkig is het natuurlijk een kerstmarkt en zijn er genoeg barretjes te vinden waar je even wat kan gaan drinken, dus dit hebben we voornamelijk gegaan. Later op de avond werd het gelukkig droog en hebben we nog even door het park gelopen. De volgende dag was het alweer oudjaarsdag. Wij vonden het allemaal een vreemde dag. In Nederland hoor je de hele dag vuurwerk en in Londen hoor je bijna niks. Dit werd gelukkig in de avond helemaal goed gemaakt. We hadden kaartjes gekocht voor het vuurwerk bij de Londen Eye. Rond een uur of 8 kwamen wij daar aan en zochten we een plekje om te staan. Het was erg lang wachten, maar het vuurwerk was wel onwijs mooi. Gelukkig was het weer deze avond wel goed, dus dat maakte het wachten een stuk plezieriger. Het nieuwe jaar wilden wij eigenlijk nog in gaan luiden bij een pub, maar omdat het overal zo druk was besloten maar om naar huis te gaan.

DSC04695

1 januari hebben we vrij weinig gegaan, maar omdat Romy en Tim er waren besloten we om toch nog even naar Jamie’s Italian te gaan. Het was uiteraard weer heerlijk. De volgende dag heb ik mijn spullen ingepakt omdat ik de volgende dag alweer de trein moest nemen om weer definitief terug naar Nederland te gaan. Romy en Tim waren de hele dag naar de Harry Potter studio’s en we hadden afgesproken om ’s avonds nog even een afsluitend drankje te gaan drinken. Dus moest ik er wel even voor zorgen dat bijna alles was ingepakt. In de avond hebben we nog wat Engelse biertjes gedronken en hebben we mijn Londense leven afgesloten met een heerlijke Singapore Sling bij de cocktailbar naast mijn huis.

De laatste dag in Londen.. Rond een uur of twee zou  de trein naar Nederland vertrekken. Er was weinig tijd om nog iets te doen, de ochtends bestond vooral aan opruimen, inpakken en afscheid nemen. Daarnaast was het wel even het moment op terug te blikken op een onwijs mooie periode uit mijn leven. In de updates vertel ik natuurlijk alleen de leuke dingen die ik doe en weinig over school. Maar ik onwijs veel dingen geleerd, mensen leren kennen en hopelijk weer een periode van mijn school afgerond (ik heb nog niet alles cijfers terug). Ik heb vanaf het moment van aankomst geen moment spijt gehad om naar Londen te gaan. De stad is fantastisch, de mensen zijn nog leuker en ik kan niets anders zeggen dan dat dit één van de beste beslissingen is die ik tot nu toe heb genomen!

Londen, je was geweldig!

Liefs,

Marije

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.