Studeren in Londen #5

De tijd vliegt, dit is een bekend gezegde, maar het is een feit. Mijn laatste update was bijna twee maanden geleden. Maar ik heb in de tussentijds weer onwijs veel dingen mee gemaakt, geleerd en vooral genoten!

November stond vooral in het teken van bezoek, het proeven van de kerstsfeer in Londen en veel studeren. Halverwege de maand november hadden mijn huisgenootjes een heerlijke high tea gepland bij het Mayfair Hotel. Een heerlijke high tea waar we weer veelste veel hebben gegeten. Om even goed uit te buiken hebben we gelijk even een wandelingetje gemaakt naar het Winter Wonderland in Hyde Park. Winterwonderland was dat weekend geopend, dus wij verwachtten een behoorlijke drukte, maar dit viel reuze mee. Na een rondje van ongeveer 1.5 uur door het park besloten wij weer langzaam terug te gaan naar huis. Omdat de deadlines naderde heb ik verder in die week niet veel gedaan behalve aan mijn essays gewerkt.

IMG_4263

IMG_4286

DSC04254

DSC04218

In het weekend kwam Ricardo weer een bezoek brengen aan het mooie Londen dus ik heb hem weer genoeg moois laten zien van de stad. Zo zijn we naar de kerstmarkt geweest bij Southbank, waar een heerlijke foodmarket is (uiteraard..) en een Scandinavian house, Rekorderlig Cider Lodge. Voor een kleine 10 pond hadden wij een halve liter cider met een heerlijke bessen smaak. De lodge was  ingericht met allemaal spullen van Ikea, zo hadden ze bedbanken staan met matrassen waar je heerlijk relaxt op kon zitten. Omdat het weekend was, was er een DJ aan het draaien, waardoor het lekker druk was. Bij southbank hebben ze eigenlijk elk seizoen wel iets leuks staan. Afgelopen zomer hadden ze een soort strandtent nagemaakt, mocht je een keer in Londen zijn, neem er zeker even een kijkje.

IMG_4337
Sky Garden
Processed with VSCOcam with kk1 preset
Rekorderlig Cider Lodge

Mijn leven doordeweeks was niet heel interessant, ik heb vooral achter mijn computer gezeten in de bibliotheek om mijn essays op tijd af te krijgen. Na enkele presentaties gegeven te hebben en het inleveren van een essay was het in het weekend weer tijd voor leuke dingen. 5 december kan niet overgeslagen worden zonder sinterklaas te vieren in Londen. Via een facebook groep kwam ik op een sinterklaasfeest terecht, waar ik sinterklaas met zijn pieten gezien heb. Het was een hele leuke avond, waar we naast ciders nog wat konden proeven van de pepernoten en chocoladeletters die gesponsord waren door de HEMA (heeft ook in Londen een vestiging). Na het sinterklaasfeest was er bij thuiskomst een heuse flatparty aan de gang. Er waren rond de 100 mensen uitgenodigd in onze kleine keuken, dus het was aardig gevuld. Maar we hebben nu wel een echte Engelse flatparty gehad in onze eigen keuken! In de ochtend liep ik met mijn slaperige hoofd naar de keuken om ontbijt te pakken, totdat ik wakker schrok van de troep. Het was wel echt te zien dat er iets te veel mensen in onze keuken waren geweest. Mijn sloffen bleven plakken aan de vloer, de kerstverlichting lag op de vloer in plaats van aan de muur en de ruimte was volledig gevuld met lege flessen drank. Het was een leuke avond! Gelukkig had mijn flatgenoot wel de verantwoordelijkheid genomen om de boel schoon te maken.

IMG_4461

Om even weg te zijn en niet te hoeven zitten in de vieze keuken besloten wij om naar de O2 te gaan. De O2 is een groot entertainment centrum, dit weekend was er een foodfestival en stond de enige echte coca-cola truck er. We hebben hier ons leuke weekend goed af kunnen sluiten!

DSC04272

De week erna was het weer even hard werken aan essays, binnen twee weken moesten er 3 essays ingeleverd worden. Veel tijd om leuke dingen te doen had ik niet doordeweeks, dit was mede omdat ik in het weekend weer bezoek kreeg van Madelon. Zij doet op dit moment  haar minor in Denemarken, maar gelukkig kon ze nog even langs komen. Madelon was nog nooit in Londen geweest dus ik had 2.5 dag de tijd om haar de leukste highlights van Londen te laten zien. Vrijdag zijn we naar Harrods geweest en hebben we een kijkje genomen bij de speelgoedafdeling, er was zo ontzettend veel keus. Omdat de kerstdagen eraan kwamen werd er veel gepromoot, zo hadden ze doosjes te koop met sneeuw, als je water bij het product deed werd de sneeuw heel groot en echt. Voor een kleine 20 pond kon je dit kopen, we zijn dus ook maar snel verder gegaan. Nadat we genoeg gezien hadden van Harrods was het tijd om iets te eten te zoeken. We pakten de metro naar camden town om daar op de food market even iets lekker te eten. Toen we de metro uitstapten kwamen we even in de wondere wereld van Alice in Wonderland terecht. Zie onderstaande foto. Deze mensen stonden hier wel vaker en uiteraard moesten we er even mee op de foto. Nadat we onze buikjes weer vol hadden gegeten zijn we weer richting Oxford Street gegaan. Omdat Madelon graag veel van de stad wilde zien besloten we te gaan lopen. Al snel kwamen we daar op terug omdat het toch niet zo’n hele leuk weg was om te lopen, uiteindelijk hebben we een Santander fiets gepakt (voor 2 pond kan je een hele dag fietsen) en zijn we naar het centrum gefietst. We hebben de fiets neergezet vlakbij Hyde park en zijn daarna even het centrum gaan bekijken. Uiteindelijk belandden we ’s avonds bij China Town en daar hebben we heerlijk sushi gegeten. Na het eten zijn we naar Covent garden gegaan en daar hebben we bijna een uur gezeten, luisterend naar een goede straatartiest. Later in de avond zijn we nog naar een cocktailbar gegaan.

IMG_4540

IMG_4544

Zaterdag gingen we naar de wisseling van de wacht, helaas liep het iets anders dan gepland want er was helemaal geen wisseling van de wacht. Daarna zijn we maar doorgelopen naar Horse changing of the guard, dus gelukkig kon Madelon nog iets zien van dit ritueel. Vervolgens zijn we langs 10 Downing Street gelopen (waar de premier woont) en naar het Parlement en de London Eye. Omdat ik het lopen aardig zat was besloten we bij Soutbank weer een fiets te pakken en hebben we langs de thames gefietst. Het is zoveel sneller dan lopen en je ziet behoorlijk veel nieuwe dingen. Uiteindelijk zijn we de Tower Bridge over gefietst en hebben we de fiets weer bij The Tower of London ingeleverd. Waarna het echt tijd was voor een Engels biertje. Omdat we na zo’n lange dag toch behoorlijk moe waren besloten we naar huis te gaan en daar even te eten. Na het eten was het tijd voor een comedy show vlakbij Tottenham Road. Mijn huisgenootje had kaartjes geregeld en dit was een hele leuke afsluiter van het weekend met Madelon. We hebben veel gelachen ook al snapten we niet alles. Maar mocht je in Londen zijn, dit is zeker een aanrader. Eigenlijk wist ik niet goed wat ik moest verwachten, maar het viel me alles mee. Er kwamen drie mensen optreden en elk had zijn eigen humor. Dus er zit altijd wel iets leuks tussen! Zondag was het alweer tijd om afscheid te nemen van Madelon wat betekende dat ik weer hard aan de slag moest voor mijn essays. Maar na een goed weekend was dit niet heel erg!

Inmiddels heb ik alweer heel veel geschreven. Natuurlijk heb ik nog veel meer meegemaakt de afgelopen tijd. Daarom zal volgende week mijn volgende verslag weer online komen. Afgelopen weken heb ik onwijs veel leuke dingen gedaan, omdat ik school al afgerond heb. Zo ben ik naar Cambridge, Bath en de Stonehenge geweest. Maar dat vertel ik volgende week allemaal.

Ik hoop dat jullie mijn update weer leuk vonden om te lezen. Als je wilt reageren op mijn verhaal of tips wilt voor een trip naar Londen, laat dan een reactie achter bij de comments.

Liefs,

Marije

2 thoughts on “Studeren in Londen #5

  1. Mien says:

    Hallo Marije. Ik vond het weer een mooi verhaal met mooie foto,s .

    Groetjes van oma en veel liefs.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.