Studeren in Londen #4

Londen, je bent en blijft geweldig. De laatste tijd heb ik het weer wat drukker met school en daarom is het ook weer even geleden dat ik geschreven heb. Maar ik heb weer genoeg te vertellen. Naast school maak ik nog genoeg mee. Zo ben ik naar Oxford geweest, stond de keuken in brand, heb ik Halloween gevierd en ben ik op pad geweest met mijn ouders, vriendinnen en schoonfamilie. Een redelijk druk programma, maar onwijs leuk.

In de keuken hebben wij sinds mijn vorige update een to do list hangen. Een soort bucketlist speciaal voor Londen. Omdat er zo veel te doen is in Londen vinden wij het leuk om elke week 1 of 2 dingen van de lijst af te strepen. Mijn huisgenoten en ik hadden daarom besloten om naar het prachtige Oxford te gaan. Toen ik kleiner was werd mijn liefde voor Engeland er eigenlijk al met de paplepel in gegoten. Ik was dan ook al in Oxford geweest maar ik kon me hier vrijwel niks meer van herinneren. De stad draait vooral om de universiteit van Oxford. Een van de beste universiteiten ter wereld en het was echt de moeite waard. De gebouwen zijn onwijs mooi, er is heel veel groen en overal vind je binnenplaatsen. Ja Engeland, je laat jezelf steeds beter zien. 

DSC04049

IMG_2008

DSC04109

Dinsdag zat ik heerlijk relaxt op mijn kamer tot ik opeens verbrand eten rook. Niets vermoedend ging ik verder met het voortzetten van mijn serieverslaving, totdat het brandalarm af ging.. We waren ons helemaal rot geschrokken, hebben snel de nodige spullen gepakt en zijn weg gegaan, uit alle haast had ik zelfs twee verschillende schoenen in mijn tas gedaan. Uiteindelijk viel het allemaal erg mee. Mijn huisgenoot was voor het eerst gaan koken want hij was zijn magnetronmaaltijden zat. Waarna hij vervolgens zijn hamburgers vergeten was op het vuur. We hebben hem maar even op zijn hart gedrukt dat het beter is dat hij niet meer kookt. Een paar uur later was de meeste rook uit de keuken en heb ik  mijn zalm in de oven geschoven… 

Woensdag zijn mijn ouders over gekomen. Ik heb ze al het moois van Londen laten zien. Zo hebben we Londen vanuit ‘de wolken’ bekeken en hebben we een bezoek gebracht aan de prachtige skygarden, zijn we door de stad gaan fietsen en hebben we overal heerlijk gegeten. Een erg geslaagde week!

IMG_2086

DSC04148

Natuurlijk was er ook Halloween in Londen, dat kon niet vergeten worden. Mijn huigenoten en ik hadden tickets gekocht voor een feest, wat niet zo’n heel groot succes was. De rij was zo enorm lang, dat we ruim een uur in de regen hebben moeten wachten. Omdat het zo druk was, begonnen mensen te duwen in de rij. Niet heel plezierig, uiteindelijk zijn we de rij uit gegaan en zijn we via de vip ingang naar binnen gegaan. Het was een heel apart feestje.. Nadat mijn ouders weer naar Nederland waren gegaan moest ik weer aan de bak voor school, een groepsopdracht was nog steeds niet goed gekeurd dus we moesten hier even inhaalslag maken. Uiteindelijk hebben we een product gevonden waar wij totaal niet achter staan, maar wat wel goedgekeurd is.. We kunnen in ieder geval weer verder. 

Elke donderdag wordt de keuken gecontroleerd op netheid. Dus het was donderdagochtend weer schoonmaaktijd. Helaas heeft mijn overbuurman hier geen kaas van gegeten (een verzameling pizza dozen, rottend vlees in de koelkast etc). Er was dus echt genoeg te doen. Helaas voelen mijn mannelijke huisgenoten niet de verantwoordelijkheid om schoon te maken.. Dus mogen wij dit elke week doen (is het niet schoon, dan krijg je een boete). Gelukkig kregen we van de schoonmaakster een driedubbele groene smiley haha! Na mijn college ben ik gelijk naar de stad gegaan om Bonfire night mee te maken. Dit is een avond waarop de Engelse de mislukte aanslag op het parlement vieren. Een groot spektakel. Voor miljoenen wordt er de lucht in geblazen. Dit belooft wat voor oud en nieuw. Vrijdag zijn er drie vriendinnen overkomen uit Nederland (waaronder Romy). 

IMG_3453

Zaterdag heb ik Londen laten zien, we hebben 26 kilometer door de stad gelopen. ’s Avonds hebben we fish and chips gegeten en zijn we daarna naar Victoria park gegaan om wederom te genieten van weer zo’n mooie vuurwerkshow. Deze show was zeker niet minder mooi. Zondag werden we met wat pijntjes wakker van een korte nacht en omdat we veel gelopen hebben, hebben we lekker rustig aan gedaan.

IMG_4045

IMG_3557

Afgelopen week heb ik voornamelijk weer aan school gewerkt omdat mijn schoonfamilie op bezoek kwam afgelopen weekend. Woensdag ben ik naar Spectre gegaan in de bioscoop hier 5 minuten bij vandaan. We kregen alles gratis, tickets, popcorn en drinken. En het was nog een super fijne bioscoop ook, ze hadden ligstoelen! Donderdag werd de nieuwe straat geopend, waar ik in woon. Het was een groot feest, met lange toespraken maar het belangrijkste gratis prossecco en eten. Meer hoef ik niet te zeggen denk ik. Afgelopen vrijdag kreeg ik bezoek van mijn schoonfamilie. Een heel gezellig weekend met veel regen helaas. Vrijdag zijn we naar Westminster abbey geweest en zijn we naar covent garden gelopen, waar de grote kerstboom al klaar staat (zaterdag is er een artikel online gekomen over kerst in Londen). ’s Avonds zijn we heerlijk bij Jamie’s Italian gaan eten en de avond hebben we passend afgesloten in de pub. Zaterdag hebben we weer lekker veel gelopen en helaas zat een ontbijt bij Granger & co er deze keer niet in (een rij van meer dan een uur…). Voordat we wat leuks gevonden hadden was het inmiddels al 12.00 uur. Helaas regende het de hele dag dus we zijn maar lekker gaan kerstshoppen bij Selfridges en Liberty. Ik heb in ieder geval hele goede weekenden achter de rug en hopelijk komen er nog vele.

IMG_4162

Volgend weekend heb ik niet veel op de planning, alleen een afternoon tea bij Mayfair Hotel, dit is een luxe hotel in Londen. Ik ben benieuwd wat me te wachten staat. 

Ik hou jullie op de hoogte! 

Liefs,

Marije

 

4 thoughts on “Studeren in Londen #4

 1. Leo Vroombout. says:

  Hoi Marije toppie daar zeg ik ben jaloers hoor.
  Jammer van de foto van je vader was even schrikken maar ik ben er weer overheen.(geintje)
  Merk je in London niets van extra beveiliging of valt het wel mee.?
  Studeer ze en geniet er van..

  Groetjes Leo

  Beantwoorden
  1. Travellovers says:

   Hi! Ja is erg leuk hier, dankjewel! Nee ik krijg er wel vaker vragen over, maar eigenlijk merk ik er niks van. Er zal vast extra beveiliging zijn, maar tot nu toe niet opgevallen. Gelukkig maar, want ik weet niet of ik anders met veel plezier door de stad loop.

   Beantwoorden
 2. Oma van der Vorm says:

  Leuk om je belevenissen gelezen te hebben op je blog.
  Fijn dat je daar zo’n leuke tijd meemaakt.
  Heel fijn dat je met kerst overkomt naar Nederland.

  Veel liefs van oma van der Vorm.

  Beantwoorden
 3. oma mien says:

  Hallo Marije.

  Je had weer een mooi verslag over Londen En mooie foto,s . Leuk hoor!!!

  En het eten smaakt er goed . Dat is ook belangrijk..

  Veel liefs van Oma. En een dikke pakker.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.