Verenigd Koninkrijk

Studeren in Londen #3

Het is alweer twee weken geleden dat ik een update gaf! Ik heb weer genoeg leuke dingen mee gemaakt om over te schrijven. Benieuwd naar mijn verhalen? Lees dan het artikel.

Vorige week maandag had de universiteit geregeld dat wij het design museum mochten bezoeken om inspiratie op te doen voor het ontwikkelen van een nieuw product. Maandag morgen is voor veel mensen niet favoriet en van mij ook niet. Het begon al dat ik misselijk werd van een Pumpkin Spice Latte (hoe dan?) en vervolgens moesten wij ruim een half uur wachten bij de entree om binnen te komen. Vervolgens stond ik in minder dan een uur al buiten omdat de tentoonstelling heel erg klein was. Omdat ik toch verder geen plannen had ben ik na het museum lekker de stad in gegaan. De volgende dag hadden wij vrijwel de gehele dag college, waar wij uiteindelijk weinig hebben gedaan. De introductie van vakken duurt hier veel langer dan wij gewend zijn, hopelijk komt hier snel verandering in. Woensdag was ik vrij en ben ik weer Londen ingedoken en heb ik een paar leuke winkels gevonden, waar ik zeker vaker terug zal keren.

Foto 05-10-15 10 35 31

Foto 05-10-15 13 47 18

Donderdag was even een hele andere dag. Ik was uitgenodigd door mijn nicht om bij te kletsen in een private club. We hadden elkaar al heel lang niet meer gezien. Het was een onwijs leuke en bijzondere middag waar veel champagne en wijn werd gedronken. Ik heb weer een wijze les van haar geleerd; drink altijd Pol Roger Champagne daar krijg je geen kater van. En ze had tot dusver gelijk, dus die houden wij erin. Helaas heb ik zelf geen budget om deze heerlijke champagne wekelijks te drinken. Eerst maar eens hard ervoor werken! Uiteindelijk was ik pas rond acht uur thuis waarna het uiteraard weer tijd was voor onze Expeditie Robinson avond.

Londen update

Vrijdag was het na twee dagen relaxen weer tijd voor colleges en om mijn bezemkast even grondig op te ruimen omdat mijn vriend langs kwam. Omdat ik niet precies wist hoe laat mijn vriend zou komen hebben we maar even een mini flat party georganiseerd in de keuken. Rond vier uur werden wij verrast door een hoop kabaal en was er een grote flatparty aan de gang in de keuken, waarbij ze aan het darten waren in de keukenkastjes (daar ging mijn borg…). Na een korte chat met mijn anderen huisgenoten besloten we zachtjes de keukendeur dicht te doen en na vijftien minuten was de party over, zo doen meiden dat… En achter die borg gaan we uiteraard nog aan.

Zaterdag heb ik mijn vriend de campus laten zien en zijn we lekker door de stad gaan struinen, omdat ik nog niet naar Shoreditch was geweest besloten we daar even heen te gaan met de underground. Ver kwamen we helaas niet, omdat de metro er mee stopte. Na wat opstoppingen kwamen we er dan eindelijk en hebben we vooral gegeten en nog meer gegeten. Die foodmarkets hier, er komt geen einde aan en alles is zo lekker. Gelukkig kan ik onbeperkt sporten! In de avond zijn we naar Jamie’s Italian geweest waar wij heerlijk gegeten hebben. Zondag hebben we onwijs lekker ontbeten bij een restaurantje vlakbij St. Pancras, mijn vriend wilde graag een English Breakfast, normaal vind ik het niet heel bijzonder. Maar dit, zo lekker! Ik zal er snel een artikel over schrijven op de blog.

Londen update

Jamies

Na heerlijk te hebben gegeten zijn we nog even naar St. Pauls gelopen en onderweg kwam ik nog een docent van mijn opleiding tegen. Hoe toevallig is dat! ‘s Avonds was het alweer tijd om Ricardo gedag te zeggen, gelukkig zien we elkaar snel weer. Maandag had ik weer college en ’s avonds ben ik maar weer fanatiek gaan sporten.

De rest van de week heb ik lekker rustig aan gedaan en heb ik ook niet veel gedaan. Donderdag was ik vrij en besloot ik met een huisgenootje op zoek te gaan naar een Lidl, omdat de boodschappen hier onwijs duur zijn. Na ongeveer een half uur gelopen te hebben kwamen wij aan bij een shopping mall en kwamen wij een markt tegen, waar vrijwel alles voor 1 pond was. Uiteindelijk hadden we voor nog geen 10 pond enorm veel groente en fruit, dus dit was weer een meevaller. Vrijdag had ik college maar bij aankomst bleek dat wij helemaal niet aanwezig hoefde te zijn, dus ik ben maar snel weer terug gegaan naar huis en ben ik maar weer gaan sporten.

Zoals je ziet verveel ik me nog steeds niet en kan ik mijn draai wel vinden. Komende week staat er voor alsnog niet veel op de planning, maar tijd besteden aan mijn studie kan ook geen kwaad, uiteindelijk ben ik hier om te leren. Als jullie het leuk vinden om te weten wat voor leuke winkels en hotspots ik heb ontdekt in Londen, laat het mij weten dan ga ik er artikelen over schrijven.

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. oma mien zegt:

    Marije, Leuk om weer wat te horen van je. Het was zeker wel gezellig met Ricardo.?

    Aan winkels en eettentjes ontbreekt het niet. Dus moet je daarna veel sporten voor de calorien.

    Nou Marije nog veel plezier en vergeet vooral je studie niet.!!! groetjes en veel liefs van OOma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.