Verenigd Koninkrijk

Studeren in Londen #2

Vandaag is het weer tijd voor een tweede update. Na mijn eerste verslag heb ik weer genoeg leuke dingen gedaan om aan jullie te vertellen. Ben je benieuwd wat ik allemaal doe in Londen? Lees dan verder.

Tijd voor een Londen update

Mijn verblijf in Londen is nog net zo leuk als vorige week, ondanks dat ik nu colleges moet volgen. Ik heb nog genoeg tijd om de stad te ontdekken en leuke dingen te doen. Ik heb dus ook weer genoeg leesvoer voor jullie verzameld. Vorige week donderdag ben ik lekker de stad in gegaan om heerlijke warme sloffen te kopen, maar uiteindelijk bleef ik al snel ronddwalen in Selfridges. Selfridges is een heel mooi warenhuis in Londen. Alle afdelingen zijn leuk, zo hebben wij een uur rond gelopen op de beauty afdeling, food afdeling en natuurlijk bij alle prachtige kleding die hier te vinden is. Helaas kon ik dit mezelf niet veroorloven, maar het was heerlijk om er even rond te kijken. Nadat we hier uitgekeken waren, zijn wij naar andere warenhuizen gegaan waar we onze ogen weer uitgekeken hebben. Ja, het leven is soms heel zwaar… Uiteindelijk waren mijn studiegenootje en ik aan het einde van de dag nog geen 500 meter verder gekomen. Maar voor ons gevoel hadden we kilometers gelopen (in de warenhuizen natuurlijk..). ‘s Avonds hebben wij Expeditie Robinson gekeken met een heerlijk glaasje gin.

Fietstocht

Vrijdag was niet een heel spannend . De universiteit had een speurtocht door Greenwich  georganiseerd met een afsluitende borrel. Omdat wij zaterdag de hele dag op pad gingen hebben we niet veel bijzonders gedaan die avond. Zaterdag hebben wij Borough Market bezocht en zijn we daarna door de stad gaan fietsen, opzoek naar Gin. Met een fietsbedrijf genaamd Tally Ho! zijn wij het mooie Londen gaan verkennen per fiets. In eerste instantie een bijzondere ervaring. De hectiek van de stad kan je niet ontgaan, maar het is echt een aanrader. Wij hadden gekozen voor een hele leuke route waar we tussendoor een gin-proeverij kregen (dan is het al snel goed natuurlijk). Binnenkort is er op de blog meer te lezen over mijn fietsavontuur door Londen, dus ben je benieuwd, houdt de blog even in de gaten. Nadat de tour afgerond was zijn wilden wij eigenlijk terug naar huis gaan omdat uit eten gaan hier behoorlijk prijzig is. Maar echt zin om te koken hadden we eigenlijk niet. We zijn dus maar de metro ingestapt en bij een willekeurig metrostation uitgestapt waar we uitkwamen in de buurt van de Londen Eye. En Londen is Londen niet als er geen food market is. Na alle heerlijke luchtjes van eten besloten we al snel om even een stop te maken en hier lekker avondeten te halen. We kozen voor een heerlijke bruschetta en daarna een soort hotdogs met veel zure groente (die kon beter). Nadat onze buikjes gevuld waren besloten we maar even alle overbodige calorieën te verbranden door een rondje te lopen. We liepen naar de overkant van de Thames, waar een stel jongeren uit Whales een prachtig lied zongen, sommige noten flink uit de toon. Maar stiekem konden wij er wel van genieten. We zijn even naar de Big Ben gelopen en daarna weer over de brug terug naar de Londen Eye. Uiteraard kon ik het weer niet laten om een paar mooie foto’s te schieten dus die kunnen jullie hieronder zien. Uiteindelijk waren we best laat thuis dus besloten we om niet meer weg te gaan.

DSC037433

DSC036399

DSC03867

IMG_1555

IMG_1526

Mijn laatste dagje vakantie was zondag. Ik heb bijna de hele zondag doorgebracht met mijn neef en nicht. Ik ben naar South Kensington gegaan waar we heel lekker geluncht hebben en daarna zijn we naar Notting Hill gelopen. Het is nog steeds heel erg goed weer in Londen, dus we hebben heerlijk op een terrasje even wat gedronken en mensen gekeken. Heerlijk om even te relaxen en toch weer leuke plekjes te ontdekken.

IMG_1642

IMG_1624

Maandag begon mijn studentenleven dan echt, ik had wel geteld 100 minuten college, die opgesplitst waren. 50 minuten in de middag en 50 minuten ‘s avonds. En eigenlijk stelde ze bijna niks voor, het waren vooral voorstelrondes en aan het einde van het college kregen wij wat informatie over de komende periode. Al snel bleek dat een Erasmusstudent zijn veel voordelen met zich meebrengt. Je hoeft geen tentamens te maken (dikke plus) en de mensen denken er over het algemeen heel makkelijk over. Natuurlijk weet ik nog niet hoe het echt is, dat is even afwachten.. Dinsdag had ik een drukke dag, 2x 100 minuten college…  En woensdag en donderdag was ik alweer heerlijk vrij! Tijd om weer leuke dingen te doen dus. Woensdag kwam mijn eerste gast uit Nederland al langs. Ik heb hem even de campus laten zien. Op dit moment wordt  er een serie opgenomen op de campus, The Crowne. Een Engelse serie, met vooral veel oude auto’s en mannen en verder kan ik er vrij weinig van zien. In 2016 komt de serie uit, dus ik heb weer een nieuwe serie op mijn lijst staan! Wij hebben natuurlijk even staan kijken.

Donderdag ben ik weer Londen in gegaan. We hebben een fiets gepakt bij het Canary Warf en zijn daarna de stad in gaan fietsen. En ja, ik heb de ‘sloppenwijken’ van Londen ontdekt. Al vraag ik mezelf wel af, in hoeverre het echte sloppenwijken zijn, het zal mij niks verbazen als de huur hier nog onwijs hoog is. Fietsen in Londen is nog een hele happening, maar daar vertel ik later meer over in een artikel. Ik ben niet aangereden, niet gevallen en mankeer niks, maar af en toe was het heel goed opletten. Er zijn over het algemeen heel weinig fietspaden en je rijdt gewoon op de weg waar de auto’s heel hard langs je rijden. Maar het is zeker de moeite waard om te fietsen door de stad, het gaat allemaal zoveel sneller. ‘s Avonds ben ik naar Bluewater Shopping Center gegaan. Een heel groot shopping center, met allemaal leuke kledingmerken. Omdat het een soort van studentenavond was kregen we bij bijna alle winkels 20% extra korting bovenop de studentenkorting (dus nu betaalde we evenveel als in Nederland, haha). Maar het winkelen was hier erg leuk. Na het winkelen waren we erg hongerig omdat we weinig hadden gegeten. In de shopping mall waren vooral Amerikaanse diners te vinden en de overheerlijk donuts van Krispy Kreme.

DSC03893

Vrijdag had ik weer 50 minuten college en eigenlijk heb ik verder ook vrij weinig gedaan omdat ik me niet helemaal top voelde, het was even tijd voor een middagje relaxen. Ik heb mijn kamer een beetje opgeruimd en we hebben nasi gemaakt, die niet heel smakelijk was overigens. Zaterdag ben ik naar Brighton gegaan. Brighton ligt in het zuiden van Engeland. Het is vergelijkbaar met Scheveningen. Er is een grote boulevard en een pier. Op de pier zijn attracties te vinden en uiteraard is er daar genoeg eten te verkrijgen. Al snel hadden wij deze pier gezien en zijn de stad in gegaan opzoek naar leuke straatjes. Uiteindelijk vonden wij Choccy Wocca Doodah, een winkel vol met chocola en taarten. Onwijs mooi om te zien. Deze winkel is vooral bekend geworden van TLC, de televisiezender. Ik heb het zelf maar 1 keer gezien, maar het is een hele leuke winkel. De taarten zijn ware kunstwerken. Wij konden het uiteraard niet laten om een stop te maken in het café. We hebben hier genoten van een taart die bestond uit zeven (!) lagen. Na de tweede laag kon ik eigenlijk al niet meer, dus ik heb hem lekker meegenomen voor thuis. Vervolgens zijn we verder de stad gaan verkennen en hebben we even gekeken bij het Royal Pavilion, dit is een paleis met vooral exotische en arabische invloeden. Zeker weer een leuk dagje!

DSC03930

DSC03912

DSC03978

DSC03962

DSC03999

Aankomende week staat er niet heel veel op het programma, vandaag ga ik naar het design museum en vrijdag komt Ricardo over voor een weekendje. Ik houd jullie op de hoogte! Mochten jullie nog een reactie willen laten of leuke tips hebben, doe dit zeker. Dit kan onderin bij de reacties. De andere londen update zijn hier en hier te vinden.

Liefs,

Marije

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. oma mien zegt:

    Heel leuk marije. Geniet er maar van Groetjes van Oma.

  2. Madelon van der Kemp zegt:

    Leuk verhaal Marije! De taartjes zien er heeerlijk uit! Geniet er lekker van en tot snel xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.