Europa Verenigd Koninkrijk

Studeren in Londen #1

Daar zit ik dan eindelijk in het mooie Londen! De stad waar ik nu al niet meer weg wil, waar ik eigenlijk alleen maar foto’s wil maken van alle leuke plekjes. En waar onwijs veel leuke dingen te doen zijn. Vandaag vertel ik hoe het hier tot nu toe gaat en wat ik allemaal heb uitgespookt de afgelopen dagen.

Zaterdag nam ik rond twee uur afscheid van mijn vriend en familie en stapte ik op de trein richting Brussel met twee studiegenoten. Na een korte overstap in Brussel zijn we de Eurostar ingestapt en zaten we binnen een paar uur in hartje Londen. Omdat de taxi’s heel duur zijn in Londen kozen wij ervoor om met de underground te gaan. De slechtste beslissing ever, geloof mij. Twee grote koffers van 40 kilo (voelde nog zwaarder) heuveltje op duwen en meeslepen. Het leuke was, doordat de koffer zo zwaar was, de wielen amper vooruit te krijgen waren. Na veel pijn (ik heb nu nog steeds spierpijn) en moeite kwamen wij uiteindelijk aan bij de campus. Na wat formulieren kreeg ik de sleutel om naar de kamer te gaan. Gelukkig hebben ze een lift dus dit ging een stuk beter.

IMG_1314
Verhuizen!

Mijn kamer is heel fijn. Ik heb genoeg ruimte om te leven en een eigen badkamer. Verder is alles heel nieuw dus dat is ook wel prettig. Niet heel Londen heeft in dit bed geslapen in ieder geval haha. Omdat er geen pannen zijn en ik verder geen ruimte had voor kookgerei ben ik zaterdag avond maar een pizza gaan eten bij Bianco43, op aanraden van een Engels meisje. De goedkoopste pizza was €14, ja dat is even wennen… Wat ook even wennen is, de pubs sluiten om 11pm. De eerste avond konden wij geen biertje drinken bij de pub omdat die al dicht was. We zijn toen maar even een rondje gaan lopen in Greenwich. Greenwich ligt aan het water, net onder de thames. Je kijkt vanaf het water op het banken district en aan de linkerkant zie je de Londen Eye in de verte. Geen verkeerd uitzicht dus.

IMG_1408

Zondag probeerde ik lekker uit te slapen, maar omdat alles nieuw is lukte dit niet helemaal. Genoeg tijd om Londen  te verkennen dus! Zo ben ik naar Hyde park gegaan, kwam ik onder tussen midden in een show van de London Fashion Week terecht. Het was een complete chaos op straat. Daarna ben ik lekker door de winkelstraten gaan struinen. Een prima eerste dagje in Londen. ‘s Avonds zijn we bij Nando’s gaan eten in Greenwich, een kip restaurant. Ik kende het zelf niet, maar de sauzen van de Nando’s verkopen ze zelfs bij de supermarkt. Zelfs vond ik het niet heel bijzonder. Je moet zelf je eten bestellen, eigenlijk is het een luxe KFC. ‘s Avonds zijn we naar de pub gegaan, hier hebben we gezellig gezeten terwijl er een pub quiz aan de gang was. Helaas hebben we geen 50 pond gewonnen..

DSC03465
Hyde Park

Maandag ochtend kregen wij een campus tour. Dit was een tour die heel weinig voorstelde, we werden er niet veel wijzer van. De campus zelf is wel heel erg mooi. Zo staat er een kerk midden op de campus. Het is een hele oude campus met veel geschiedenis, er lopen ook heel veel toeristen rond. Na de campus tour ben ik even terug gegaan naar mijn kamer om even te lunchen. Na de lunch kon ik gelijk weer terug, want ik moest naar de ikea. Ik had een ticket gekocht voor een ikea-tour. Er moesten nog een hoop spullen gekocht worden, omdat ik deze niet mee kon nemen uit Nederland. Om t/m januari geen pannen te hebben is niet echt handig als je in Londen woont. Met vier tassen ging ik dan ook naar huis (gelukkig veel gezamenlijke spullen gekocht). Omdat we toch bij de ikea waren, hebben we daar gelijk even heel goedkoop Zweedse balletjes gegeten en gratis koffie en thee gedronken. Rond een uur of acht kwam ik weer aan in mijn kamer en heb ik alles even wat gezelliger gemaakt, voor zover dat kan natuurlijk.

Dinsdag heb ik eindelijk goed uit kunnen slapen, het went allemaal heel snel. ‘s Ochtends ben ik even naar een grote supermarkt gegaan om daar even goedkoop eten te scoren, dit scheelt aanzienlijk met de lokale supermarkt (gelukkig..). Rond een uurtje of twee moest ik even naar de universiteit voor een verhaaltje over de campus en wat ons te wachten staat. Het aantal internationale studenten is niet heel hoog en iedereen komt uit Europa. Na twee uur mochten wij weer weg en ben ik met een studiegenoot even naar Boots (Engelse drogist) gegaan en daarna zijn we even thee gaan drinken bij een Engels zaakje. De taartjes hier zijn zo lekker. Je ziet ook overal taartjes voor de ramen, één groot feest. Gelukkig is het allemaal prijzig en heb ik een sportschool in het gebouw, dus hopelijk kom ik niet veel dikker thuis haha.

IMG_1388

`s Avonds hebben mijn huisgenoten en ik dan eindelijk kunnen koken,  er kwam een heerlijke pasta op tafel met spicy cheese. Na het eten hebben we nog even met z’n allen gekeken naar de vakken die we gaan volgen, omdat dat nog steeds niet klopt. Al snel dwaalde we af naar de tripjes die we willen gaan maken in Engeland. Zo willen we in ieder geval naar Oxford, Bath en Cambridge. Zaterdag gaan we in ieder geval fietsen door Londen, we hebben dan een Gin & Food tour geboekt. Ik weet niet of die combinatie goed is, maar hè je moet er wel wat leuks van maken natuurlijk! Later die avond zijn we nog even naar een pub gegaan en we hebben hier eindelijk ‘goedkoop’ biertjes kunnen drinken en deze blijft ook langer open, dus daar zullen wij de komende tijd vaker te vinden zijn.

Woensdag kon ik weer heerlijk uitslapen want ik moest pas om 12 pm op de uni zijn, voor een voorlichting. Omdat het weer goed was heb ik nog even foto’s gemaakt van de omgeving en daarna ben ik weer terug naar mijn kamer. Het koken hebben we na de eerste dag al opgegeven, de eerste pizza hebben we al gegeten.. ‘s Avonds zijn we even een rondje gaan lopen in het Greenwich park, waar de  nulmeridiaan te vinden is. Vanaf dit punt heb je onwijs mooi uitzicht over de hele stad. Na de klim zijn we natuurlijk weer even een pub in gedoken..

DSC03527

DSC03523
Universiteit
DSC03503
De kerk op de campus

DSC03535

DSC03587
Uitzicht over Londen
DSC03570
Uitzicht

Zoals je al ziet, ben ik weinig in mijn kamer te vinden. Londen is tot nu toe echt super! Volgende week gaan de colleges starten maar eerst hebben we nog vier dagen vrij. Vandaag ik ga weer even lekker Londen in om nog een paar spulletjes te kopen en vanavond gaan we met alle Nederlanders Expeditie Robinson kijken.

Ik houd jullie op de hoogte. Als jullie nog leuke hotspots weten, laat het me weten! Als jullie willen reageren kan dit bij de reacties :).

Liefs,

Marije

”Travel. As much as you can. As far as you can. Life´s not meant to be lived in one place.” – Unknown. 

Dit vind je misschien ook leuk...

7 Reacties

 1. Leo Vroombout. zegt:

  He Travel lover leuk om te lezen hoe het leven in London is.
  Volgens mij ben je alleen maar aan het eten en aan het uitslapen.(Geintje)
  Leuke foto’s .
  Geniet ervan, lekker even zonder de strenge blik van je vader.
  Wat betreft de hotspots ik weet natuurlijk niet wat je allemaal leuk vind om te doen.
  Maar als je iets van het oorlogs verleden van Engeland wilt weten moet je echt naar het Imperial war museum gaan.
  Hoop gauw weer wat van je te horen.

  Groetjes Leo

  1. Bedankt voor de reactie! Haha ja een groot gedeelte van de dag wel. Bedankt voor de tip, ik ga er zeker naar kijken!
   Over een paar dagen komt er weer een nieuwe update online.

   1. leo vroombout zegt:

    Sorry Marije maar daar ben ik weer.
    Misschien wist je het al maar hier nog een tip er zijn allemaal mogelijkheden om goedkoop london te zien.
    Bv d.m.v de London city pass hier bespaar je erg veel mee en jij kan gebruik maken van je studenten pas scheelt vaak de helft. Succes

 2. Inge de Haan zegt:

  Hallo Marije wat ontzettend leuk om je ontdekkingstocht door Londen te lezen. Vooral blijven schrijven dan blijf ik leze.

  1. Dankjewel! Ik blijf zeker schrijven om iedereen op de hoogte te houden 🙂

 3. Ricardo zegt:

  Leuk verhaal!!

 4. Madelon van der Kemp zegt:

  Hey Marije! Fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt! Ook heel fijn dat je al je studiegenootjes ontmoet hebt! Heel veel plezier en tot snel hopelijk! Liefs, Madelon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.