Lancaster Road
Reisroutes Tips Verenigd Koninkrijk

De mooiste (fotogenieke) wijken in Londen

Dat Londen fotogeniek is weet iedereen wel, maar om die fotogenieke plekjes te vinden is nog erg lastig. Ik ben een paar dagen opzoek gegaan naar de leukste (fotogenieke) wijken in Londen en vandaag deel ik ze met jullie! Lees jij mee?

Fietsen door Londen

Londen is groot, heel groot. Het is dus handig om van tevoren te bepalen welk gebied jij het liefst wilt zien. Mijn favoriete wijken zijn Kensington, Chelsea en Notting Hill. Ondanks dat de wijken tegen elkaar aanliggen is de afstand behoorlijk groot. Gelukkig is het openbaar vervoer in Londen goed geregeld. Naast openbaar vervoer zoals de metro en de bus kan je voor 2 pond, 24 uur een fiets huren. Als je de fiets binnen een half uur weer in een stalling zet betaal je geen extra kosten, en zo kan je 24 uur fietsen door de stad. Naast dat je in beweging bent zie je ook nog eens super veel van de stad. Mocht je het eng vinden om zelf te fietsen in Londen dan kan je ook een fiets huren bij Tally Ho. Wat ook echt zeker de moeite waard is!

De leukste plekken in Londen

Voor vertrek heb ik veel speurwerk verricht om te bepalen wat ik wilde gaan zien en waar ik absoluut heen wilde. Vrijwel de hele kaart van de stad stond vol met puntjes die ik wilde bezoeken. En je zult het nooit geloven, maar ik heb vrijwel alle puntjes af kunnen strepen omdat ik alles per fiets deed. In deze blogpost deel ik een aantal fotogenieke plekken in de wijken Kensington en Notting Hill.

Kynance Mews

Een Mews wat is dat? Mews huizen werden in de 18e en 19e eeuw gebouwd voor het stallen van de paarden. De meeste mews huizen worden daar tegenwoordig niet meer voor gebruikt en zijn omgebouwd tot mooie chique huizen met een uniek karakter. Veelal vallen deze straten niet op door de imposante huizen verder in de wijk. Maar neem zeker in een kijkje bij een mew, want het zijn heel leuke straten. Deze straat ligt vlakbij Gloucester road, een ideale start om al de onderstaande straten te bezoeken.

Kensington Church Street

Fan van bloemen? Ga naar Kensingting church street. In deze straat bevindt zich een pub waarvan de muren dicht gegroeid zijn met bloemen. Het is ontzettend kleurrijk en zeker de moeite waard om dit vast te leggen.

Kensington Church Street Londen

Farmer Street

Notting Hill staat bekend om haar gekleurde huizen. Net achter Notting Hill Gate Station ligt Farmer street. Neem zeker een kijkje in deze (en de omliggende) straten voordat je naar Portobello Road gaat. In Farmer street lopen vrijwel geen toeristen dus het maken van foto’s wordt een stuk makkelijk. Het enige nadeel is dat dit een woonwijk is, en er dus ook veel auto’s staan geparkeerd.

Farmer street

Lancaster Road

Fel gekleurde huizen, zoals paars, geel, groen, blauw zijn te vinden in Lancaster Road. Een regenboog aan kleuren! Moet ik nog meer vertellen? Hier moet jij een foto van hebben!

Lancaster Road Londen

Codrington Mews

Na een bezoek aan de felgekleure huizen is Codrington Mews een leuke straat om te bezoeken. Het is één van de kleinste Mews die ik heb bezocht, maar wel een bijzondere. XL Recording is hier gevestigd, dit is een Brits platenlabel wat onder andere samenwerkt met Adele en Radiohead. De studio is beschilderd met een kruis met het kunstwerk van Thom Yorke’s.

Codrington Mews

St lukes mews

Fan van de film Notting Hill of Love actually? Dan is deze straat zeker een bezoek waard. Dit zal ongetwijfeld één van de meest gefotografeerde mews zijn in Londen, maar zeker ook één van de leukste die ik bezocht heb.

St. Lukes Mews

St. Stephen’s Mews

Een andere mews is St. Stephen’s. Deze straat kenmerkt zich door het geheel zwart geverfde huis midden in de straat. Alhoewel het niet heel voor de hand ligt om je huis zwart te verven is het echt heel mooi. Zeker in de combinatie met de licht gekleurde huizen in de rest van de straat.

Portobello Road

Eén van de bekendste straten van Notthing hill is Portobello Road. Deze straat heeft wederom veel gekleurde huizen maar er zijn ook veel cafe’s en winkels. Ideaal om hier een kopje koffie te drinken wanneer je al deze straten gaat bezoeken.

Portobello Road

Holland Park Mews

Een straat voor perfectionisten. Holland Park Mews is eigenlijk een perfecte straat waarin alles is in detail uitgewerkt en alles precies bij elkaar past. Dit maakt de straat dan ook heel bijzonder aantrekkelijk.

Holland Park mews

Holland Park

De laatste stop is Holland Park. Ook hier kan je even uitrusten van een wandeling door Kensington en Notting Hill. Het leuke aan dit park is de Kyoto Garden.Dit is een Japanse tuin met daarin een vijver en er lopen pauwen en andere dieren rond. Na een bezoek aan Holland park is het aan te raden om naar Kensington high street te gaan. In deze straat zit een rooftop garden die een bezoek waard is. Je kan hier cocktails drinken, lunchen en op de foto met de flamingo’s.

Kyoto garden in Londen

Wanneer je een bezoek brengt aan Notting Hill en Kensington, bezoek dan zeker deze plekken want ze zijn heel fotogeniek.

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Hallo Marije. Wat een prachtige foto’s. Gr Mien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.