Indonesië

Leukste restaurants van Jakarta, Indonesië

Vorige week hebben wij de interesse voor Jakarta al proberen aan te wakkeren. Maar naast dat er veel te doen is in deze stad bezit Jakarta veel leuke hotspots. Benieuwd welke dat zijn?

Heerlijk Indonesisch eten 

Uiteraard staat het Indonesische eten hoog in dit lijstje, je kan eigenlijk overal wel lekker eten maar bij Lara Djonggrang krijg je niet alleen authentiek Indonesisch eten maar kom je ook helemaal in de Indonesische sferen terecht. Wanneer je op de parkeerplaats aankomt wordt je verwelkomd met vele beelden en allerlei bijzondere planten. Wij werden getipt voor dit restaurant door een local. En maar goed ook, want het was echt een feestmaal. Het is een iets duurder restaurant, maar de sfeer en het eten maken maken het zeker goed. Bij binnenkomst kreeg ik een kaart voor mijn neus die je eigenlijk niet eens kon vasthouden, zo groot dat hij was. De meeste gerechten zeiden mij niet veel. Gelukkig hielp de bediening ons erg goed en bestelden we van alles wat. Binnen no time stond onze hele tafel voor met allerlei lekkere Indonesische gerechten. Wat was dit lekker..

img_7216
Waar?
Alan Teuku Cik Ditiro No.4, RT.3/RW.2

Jakarta vanuit de lucht

Na mijn trip naar Singapore heb ik echt iets met hoogtes. Een stad ziet er zo mooi uit, je kan ver kijken, je kan de stad goed verkennen en ’s avonds kleurt de hele stad door de vele lichten die aangaan. In Jakarta ging ik dan ook mijn eerste avond gelijk opzoek naar een Skybar. Op de 56ste verdiepong van de BCA toren bevindt zich een hele leuke skybar genaamd: Skye. Ondanks dat het op de bovenste etage was, moest ik toch even goed zoeken waar de ingang was. Er gaat slechts één lift naar boven en dat was toch echt even een zoektocht..

DSC06038

Waar?
BCA Tower Lt. 56, Jl. M.H. Thamrin No. 1

Oude centrum van Jakarta

In het oude centrum van Jakarta zijn genoeg leuke restaurants te vinden. Wij kozen ervoor om bij Café Batavia te eten, een iet wat toeristisch restaurant, maar wel de moeite waard. Er kan hier heerlijk Indonesisch gegeten worden, maar er staan ook westerse maaltijden op de kaart. Zorg ervoor dat je een tafel krijgt op de eerste etage aan het raam, dan kan je over het plein kijken waar gefietst wordt, lees hier.

Waar?
Jalan Pintu Besar Utara No.14

Shoppingmalls

Uiteraard zijn er in de shoppingmalls ook voldoende faciliteiten om een goede maaltijd binnen te krijgen. Het fijne aan dit soort restaurants is dat het snel is en makkelijk. Daarnaast kan je hier ook heel lekker eten tussen de lokale mensen.

img_7316

Waar eten jullie het liefst in een stad?

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.