Tips

Leukste plekken om oud&nieuw te vieren

Het is misschien een beetje vroeg, maar wij als travellovers zijn al druk bezig met het plannen van een leuke oudejaarsavond. Benieuwd wat de leukste plekken zijn om dit te vieren? Lees dan verder.

Londen, Verenigd Koninkrijk

Vorig jaar hebben Romy en ik het nieuwe jaar ingeluid in Londen. Eén groot feest, waar de big ben en de Londen Eye helemaal verlicht worden door ontzettend mooie vuurwerk. Om het nieuwe jaar goed in te luiden wordt hier onwijs veel mooi vuurwerk afgestoken. Je moet er wel eventjes geduld voor hebben want er komen veel mensen op dit evenement af, dus er staan flinke rijen van te voren.

Oud&nieuw Londen

Het is wel noodzakelijk om een kaartje te kopen van tevoren. Er zijn verschillende gebieden waar je kan staan. De kaartjes zijn snel uitverkocht dus het is wel handig om de kaartverkoop goed in de gaten te houden. Gelukkig waren wij vorig jaar net op tijd en hadden we redelijk goede plekken. Kaartjes voor dit event zijn hier te koop.

Wil je lekker warm blijven dan kan je vanuit de omliggende gebouwen ook het vuurwerk bekijken. Bijvoorbeeld vanuit de Shard (het hoogste gebouw van Londen) of lekker dichtbij vanuit de Londen Eye zelf. Uiteraard nemen de ticketprijzen voor deze attracties dan wel flink toe, maar het is zeker de moeite waard.

Rotterdam, Nederland

In Nederland zijn natuurlijk ook genoeg plekken om het vuurwerk te bewonderen. Zo wordt er elk jaar een vuurwerkshow gegeven in onze eigen havenstad, Rotterdam. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik er zelf nog nooit geweest ben, maar dat ben ik zeker wel van plan. Vanuit ‘De Rotterdam’ in het Nhow hotel kan je een arrangement boeken om te eten en ‘s avonds genieten van het uitzicht over Rotterdam inclusief het vuurwerk. Mocht je niet van hoogte houden dan is er ook de mogelijkheid om een rondvaart te boeken bij P&O of de Spido. Deze boten zijn rond middernacht bij de vuurwerkshow te vinden in het water. Het voordeel Nhow & de rondvaart van P&O is dat je er kan blijven slapen. Geen zorgen dus wie de bob is!

Benieuwd wat je kan doen als je verblijft in Rotterdam bij het Nhow hotel? Lees het hier.

Bron
Bron

Nieuwe jaar inluiden op een eiland, Duitsland

Duitsland staat niet bekent om haar prachtige witte stranden, maar het eiland Rügen is wel een zeer bijzondere locatie. Ver weg van de stad, klein en rustig en een eiland. Tijdens de jaarwisseling worden er feesten aangeboden met een Vikingthema, want he je zit toch in het noorden van Europa. Tijdens dit feest zullen verschillende foodmarkets en Vikingschepen en artiesten niet ontbreken. En om 00.00 uur kan je met op je strandstoeltje genieten van een bijzondere vuurwerkshow. Klinkt goed toch? Mocht je toch niet zo weg zijn van de Vikingen dan zijn er ook genoeg luxe accommodaties te vinden waar je 2017 goed in kan luiden.

Madeira, Portugal

Het jaar inluiden en er gelijk een vakantie aan vast plakken? Ga dan zeker naar Madeira. Het nieuwe jaar wordt hier ingeluid met een artistieke manifestaties gedurende de hele maand december. ‘s Avonds wordt het bekende amfitheater van Funchal verlicht door duizenden lichtjes, wat zorgt voor een heel gaaf effect! Duizenden toeristen reizen naar Madeira om hier het jaar spectaculair in te luiden. Niet zo gek, want naast alle evenementen is het in december 16 graden, dus laat die warme chocolademelk maar staan! Om 00.00 uur wordt hier de grootste vuurwerkshow van de wereld gehouden.

Wenen, Oostenrijk

In het Hofburg Palace wordt elk jaar in Wenen een ‘Grand Ball’ georganiseerd. Maar uiteraard is er naast deze traditie nog veel meer te vinden. Zo blijven de kerstmarkten nog even staan zodat je heerlijke gluwijn kan proberen. Vanaf een uurtje of twee start het nieuwjaarsfeest wat afsluit met knetterende vuurwerkshow over de Wiener Prater fair. Ondanks dat deze stad vooral bekent staat als historische stad is deze stad zeker een aanrader om te bezoeken.

Uiteraard zijn er nog genoeg andere plekken waar je een hele gave avond kan hebben. Wat denk je van een weekend naar Oostenrijk te gaan om te skiën en daar het nieuwe jaar in te luiden met een lekkere schnaps! Of romantisch naar Parijs? Zelfs de Efteling is open voor een sprookjesachtig feest. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om het jaar goed in te luiden.

oud&nieuw
Bron

Hebben jij al leuke plannen gemaakt? 

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

5 Reacties

 1. Wauw leuk!
  Ik houd ervan om oud&nieuw met familie en vrienden door te brengen.
  Vorige jaar hebben vrienden van ons een thema feestje georganiseerd tijdens oudjaarsnacht.
  Hun houden ook van reizen en hun droomreis gaat naar America. Dit was dan ook het thema.
  Jeffrey en ik zijn als cowboy en cowgirl geweest nadat we de jaarwisseling gevierd hebben bij mijn ouders.

  1. Ook super leuk om te doen! Het reizen blijft toch weer terugkomen 😉

 2. Wenen lijkt me geweldig voor oud&nieuw! Dit jaar ben ik gewoon thuis in Colombia, maar geen idee wat we gaan doen. Oud&Nieuw is in Colombia nogal een familieaangelegenheid.

  1. Ook lekker toch, zal vast genoeg te doen zijn!

  2. Marijke zegt:

   Hoi Sabine,

   Mijn vriend en ik vieren dit jaar Oud&Nieuw in Medellin. Heb je toevallig nog tips voor leuke plekken om dit te vieren? Of is het nachtleven rustig aangezien je zegt dat Oud&Nieuw een familieaangelegenheid is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.