Citytrips Verenigd Koninkrijk

De leukste plekjes in Londen

Londen kent ontzettend veel bezienswaardigheden, maar ook heel veel nieuwe spots die niet mogen ontbreken bij een bezoek aan deze gave stad. Benieuwd wat ik als oud-inwoner voor leuke tips voor jou heb bij een bezoek aan Londen? Lees dan snel verder.

Neal’s yard

In de wijk Covent Garden (wat ook een hele leuke plek is om te bezoeken) vind je via een kleine doorgang tussen Shorts Gardens and Monmouth Street een klein pleintje met daarin allemaal fel gekleurde huisjes en een terras. Op het kleine plein is een klein terras te vinden met daarom heen winkeljes. Het is een heel fotogeniek pleintje door alle felle kleuren en mooie ramen. Ik vond het zelf een erg leuke plek om aan mijn vrienden te laten zien wanneer zij een bezoek brachten aan Londen. Het is een vrij toegankelijke plek en om het plein heen zijn genoeg leuke winkels, dus zeker de moeite waard om even te stoppen tijdens het winkelen.

img_2144

Sky Garden

De Sky Garden is al eerder op de blog geweest. Het is een bijzonder gebouw, ook wel de ‘Walkie Talkie’ genoemd. Maar deze Walkie Talkie zorgt er wel voor dat jij gratis een prachtig uitzicht krijgt over Londen. Het gebouw is heel mooi ingericht met allerlei planten die van een Nederlands bedrijf zijn. Het is misschien lastig voor te stellen maar ook al zit je tientallen meters in de lucht, je vindt hier een mooie tuin met uitzicht over Londen. Wil je meer weten over de Sky Garden? Klik dan hier.

DSC04148

Camden Town

Camden Town is een bekende buurt, waar veel toeristen op af komen. Maar het is dan ook zeker de moeite waard. Het is te vergelijken met een hipsterbuurt, je vindt er oneindig veel eetplekjes er is dan ook een heuse food market waar je helemaal los kan gaan! Maar naast al het eten is het ook een hele leuk plek om foto’s te maken. Toen ik met een vriendin een bezoek bracht aan Camden Town konden wij zelfs op de foto met een ‘Alice in Wonderland’. Je kan het zo gek niet verzinnen in deze buurt of het is er.

IMG_4541

IMG_4540

Kew Gardens

Net buiten de stad, tussen Richmond upon Thames en Kew in het zuidwesten van Londen is de Kew Garden te vinden. De officiële naam is Royal Botanic Gardens en staat inmiddels ook al op de werelderfgoed lijst. In eerste instantie is het misschien niet de meest voor de hand liggende plek om heen te gaan als je in Londen bent (want tijd is immers kostbaar in deze grote stad), maar het is zó mooi!  Het park is zo’n 120 hectare groot. Je kan er dus makkelijk een ochtend doorbrengen. In het park staat een glazen kas, het palm house. Hierin staan voornamelijk tropische planten, het voelt en lijkt dan ook alsof je op een tropisch eiland bent. Zo groeien er bijvoorbeeld bananen, cacao bonen en rubber planten. Rond kerst en oud & nieuw wordt het park verlicht in allerlei kleuren, een hele romantische plek om heen te gaan rond de feestdagen.

DSC04481

Royal Observatory

Tijdens mijn studie in Londen woonde ik in Greenwich, een wijk net onder de rivier de Thames. Vanuit de universiteit liepen wij regelmatig het park in richting de Royal Observatory. Dit is een observatorium dat vooral bekend is door het ijkpunt van de meridiaan (de tijd). De lijn wordt aangeduid door een groen laser licht. Uiteraard is die alleen goed te zien als het donker is, maar overdag heb je hier een heel mooi uitzicht over de mooie universiteit en de stad. Zo zit precies aan de overkant van het water Canary Warf, het economische centrum van Londen.

img_1460

Notting Hill

Portobello road en een aantal straten daarom heen staan vol met vrolijke roze, blauwe, groene en gele huizen. Het is een hele vrolijke en levende wijk in het centrum van Londen. De wijk is een bezienswaardigheid op zich en bij een bezoek aan deze wijk moet je absoluut je camera niet vergeten. Er zijn veel fotogenieke plekken te vinden voor de mooiste vakantiefoto’s. Ook zijn er in deze omgeving heel veel leuke restaurants te vinden.

img_1616

img_1593

St. Katharine Dock

Londen wordt doorkruist met de rivier The Thames. Naast de Tower of Londen bevindt zich een mooie oude haven met daarin vele mooie yachten. Aan de haven zitten verschillende restaurants en in het midden van het water zit zelfs een starbucks. Bij één van mijn eerste bezoekjes aan de stad kwam ik toevallig langs deze plek en als ik tijd had ging ik er elke keer toch weer even langs. Het is een hele rustige plek in Londen, en dat terwijl het aan de rand ligt van een bekende bezienswaardigheid. Iets wat je niet snel verwacht.

dsc04131

Hopelijk zitten er genoeg onbekende plekjes tussen deze tips. Meer lezen over Londen? Klik hier

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Ben gek op London! Leuke tips en gave foto’s! Ik moet gauw weer eens terug gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.