België Restaurants

Leukste cafés en restaurants in Brugge

Een tijd gelegen bracht ik een bezoek aan de Belgische stad Brugge. Een stad waar genoeg te doen is, maar lekker eten schaars is.. Met deze tips ontdek je de leukste hotspots in Brugge.

Ontbijt: Sanseveria

Omdat wij een overnachting hadden geboekt bij een appartement van Airbnb hadden wij geen ontbijt. Helemaal geen probleem, want buiten de deur ontbijten vind ik vaak veel leuker dan een ontbijt in een hotel. Wij besloten om naar Sanseveria te gaan. Dit is een bagelsalon aan de Predikherenstraat in het centrum van Brugge. Uiteraard eet je in een bagelsalon bagels, die zowel hartig als zoet besmeerd kunnen worden. Niet alleen voor de toppings kan je kiezen maar ook voor de bagel. De keuze is ruim. Omdat wij er zelf een brunch van hebben gemaakt besloten we te kiezen voor een short & powerful breakfast. Hierbij krijg je koffie, thee of warme chocolademelk met muesliyoghurt, een sapje en een bagel of bowl naar keuze. Een stevig ontbijt, maar heerlijk!

Waar?
Predikherenstraat 11

Terras: De halve Maan

Bij een bezoek aan de stad Brugge is het een absolute must om het Belgische bier de Brugse Zot te drinken. De Halve Maan is het bierparadijs van Brugge, het bier de Brugse Zot wordt namelijk hier gebrouwen. Naast een rondleiding door de bierbrouwerij van de Halve Maan kan je hier ook op het terras (of binnen) onder het genot van het biertje gezellig borrelen met vrienden.

Waar?
Walplein 26

Borrel: Le Trappiste

Het weekendje Brugge stond bij ons in het teken van bier, hoe kan het ook anders? Ik bedoel we hebben het wel over België en we zijn in de stad waar de bekende Brugse Zot wordt gebrouwen. Nu moet ik eerlijk zeggen, bier is toch niet helemaal mijn ding. Maar gelukkig hebben ze daar in Belgische cafe’s iets op verzonnen. Hier kan je zelf een bierproeverij samenstellen. Zo kan je op een leuke en informele manier met vrienden toch bier leren drinken en een paar favorieten uitkiezen.

Mijn favoriete Belgische café om zo’n bierproeverij te doen is Le Trappiste. Dit café is een klein beetje verscholen en bevindt zich in een kelder. Het voelt alsof je jaren terug gaat in de tijd! Een leuke locatie om ‘s avonds heen te gaan.

Waar?
Kuipersstraat 33

Wat is jouw favoriete plek in Brugge?

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.