Maleisië

De leukste activiteiten in Penang, Maleisië

, Het eiland Penang gelegen aan de westkust van Maleisië  (van het westelijke eiland) staat onder andere bekend om het lekkere eten. Georgetown is de hoofdstad van het eiland en wordt – om het even verwarrend te maken –  in de volksmond ook wel Penang genoemd. Penang kan dus zowel naar het eiland refereren als naar de stad. In de hele stad zijn restaurantjes en eetstalletjes te vinden. Naast het heerlijke eten heeft de stad nog veel moois te bieden. Zo wordt Penang ook wel de ‘Pearl of the Orient’ genoemd, is het aandeel Chinezen er relatief groot en zijn er ontzettend veel mooie tempels, waaronder één van de grootste boeddhistische tempels van Zuid-Oost Azië: de Kek Lodge Si Temple. Benieuwd wat dit eiland allemaal te bieden heeft en waarom ze deze naam heeft gekregen? Lees dan snel verder.

Betel Nut Lodge in Georgetown

Een leuke B&B in het centrum van Georgetown is Betel Nut Lodge. Bij binnenkomst werden wij warm ontvangen door de eigenaar en kregen wij gelijk  uitleg over de stad en het eiland. De man was zo enthousiast dat hij ons gelijk allemaal leuke restaurantjes wilde laten zien waar wij onze lunch konden gaan eten. Dat het erg hard regende op dat moment maakte voor even niet uit! Na een kleine rondleiding gingen wij weer terug om ons even om te kleden en daarna te gaan lunchen. Uiteraard gingen wij bij het restaurantje zitten dat onze gastheer voorstelde. En het was het  geld meer dan waard, het was onwijs lekker! De eerste kennismaking met de stad was al zeer positief en de verhalen klopten al. Maar naast al het lekkere eten wilden wij ook graag wat van het eiland Penang zien.

Mocht je nog een leuke accommodatie zoeken in Penang en/of Georgetown, dan kan ik Betel Nut Lodge zeker aanbevelen.

Penang Nationaal Park & Tropical Spice Gardens

We besloten om naar Penang National Park te gaan. Het is één van de nieuwste nationale parken van Maleisië. Hier is wederom een canopy walkway te vinden, die ongeveer 15 meter boven de grond hangt. Onderweg en aangekomen bij het nationaal park begon het wederom weer ontzettend hard te regenen en konden wij de canopy walkway niet lopen. We hebben nog een tijd gewacht in de hoop dat het droog zou worden. Dit was helaas niet het geval en we besloten een stuk terug te gaan en de Tropical Spice Gardens te gaan bezoeken. Een tuin met veel verschillende soorten planten en bloemen en opgebouwd uit verschillende lagen. Hierdoor kijk je mooi over de tuin heen. Daarnaast geven ze hier ook kookcursussen. Mocht je even pech hebben met het weer en niet de jungle in kunnen dan is dit een prima alternatief, maar verwacht er niet te veel van. Tegenover de Tropical Spice Gardens ligt een klein strand, met mooi weer is het hier heerlijk vertoeven.
Beach, Penang

Tropicalspicegarden

 Penang Hill

Voor een mooi uitzicht over George Town en de rest van Penang kun je te voet of met een kabelbaan de Penang Hill op. Aangekomen op de heuvel word je vriendelijk begroet door een aantal apen en heb je een schitterend uitzicht. Bij aankomst was het onbewolkt en konden we alles goed zien in de verte. Op de heuvel is trouwens ook nog genoeg te beleven: zo is er een museum, zijn er restaurantjes, tuinen en een moskee. Toen wij met de kabelbaan terug naar beneden wilden gaan, was het hele uitzicht veranderd in een stapel wolkenvelden. Wij waren dus precies op tijd boven aangekomen.

Mocht je met de kabelbaan naar boven gaan, let er dan op dat soms hele lange rijen staan kunnen staan. Kies er dus voor om (zeker in het weekend) niet al te laat naar boven te gaan. Dit scheelt een hoop wachttijd.

IMG_0349

Penang Hill, Penang

Kek Lodge Si Temple, Penang

Ondanks dat wij tijdens de reis door Maleisië al veel tempels bezocht hebben, werd een bezoek aan de Kek Lodge Si Temple ons ten zeerste aangeraden. Het is de grootste boeddhistische tempel van Maleisië. Opvallend aan de boeddhistische tempel zijn de vele Chinese invloeden. Een groot deel van de Maleisische bevolking komt van oorsprong uit China. Het is dan ook gebouwd door een Chinese immigrant in 1890, Kek Lok Si. Het is zeker de moeite waard om naar deze tempel te gaan. Je krijgt bijna het idee dat je in een klein dorp loopt.

Vanuit de verte en op de Penang Hill is de tempel al te zien, en is vanaf hier al indrukwekkend. Om de tempel te bereiken passeer je eerste vele souvenir winkels, kom je in een soort overdekt winkelcentrum (wat niet echt levendig is), passeer je een vijver die helemaal vol zit schildpadden (best wel raar om te zien) en dan bereik je vervolgens de Ban Po Bar, de 10.000 Buddha’s Pagoda. Voor een klein bedrag kun je een bezoek brengen aan de toren, waar je een mooi beeld krijgt over de vele gebouwen die de tempel bevat. Opvallend vonden wij de symmetrie die de bouwer getracht heeft overal te laten terugkomen. Verder bevat de tempel veel gebedshuizen die je allemaal kunt bekijken en vaak ook kunt binnenlopen. Bij een bezoek zul je dan ook veel (chinese) locals tegenkomen. Door de grootte van de tempel kun je hier rustig een paar uur rondlopen.

Kek Lodge Si Temple, Penang

DSC03192

DSC03210

DSC03207

Kek Lodge Si Temple, Penang

Volgende week zal ik meer vertellen over de stad George Town op het eiland Penang, de stad waar je onwijs lekker kan eten en waar ook heel veel te beleven is.

Wat is de mooiste tempel die jullie gezien hebben in Azië?

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

  1. Mooi zeg! Ik ben hier niet geweest dus, alleen op Tioman. Maar wel de moeite waard dus!

    1. Toch maar een keer terug gaan naar Maleisië? 😉

  2. Mooi! Over een week of twee zullen wij denk ik op Penang en ik ben heel benieuwd! Die tempel klinkt ook heel gaaf en ik kijk nu al uit naar het lekkere eten!

    1. Het is een heel leuk eiland, veel plezier! Volgende week komt er ook een artikel online over George Town, voor nog meer inspiratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.