Bestemmingen Europa Italië

De leukste activiteiten tijdens je vakantie in Taormina, Sicilië!

Één van mijn allerleukste vakanties in Italië was naar Sicilië. De sfeer is hier zo goed! Het is een prachtig eiland met veel bloemen, natuur en natuurlijk de vele stranden. Het dorpje Taormina is een echte aanrader om te verblijven tijdens jouw vakantie op Sicilië. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Corso Umberto I

Het centrum van Taormina ligt  aan de Corso Umberto I. Dit is een autovrije straat waar je heerlijk doorheen kunt struinen. Het begin en het einde van de straat wordt gekenmerkt door twee stadspoorten waardoor je zeker niet de weg kunt kwijtraken! Aan de hoofdstraat van Taormina vindt je allerlei winkels en restaurants. Het wordt omringd door prachtige Middeleeuwese huizen, kleine pleinen en een 17e eeuwse klokkentoren. Op het grootste plein zorgen straatmuzikanten voor een leuke sfeer en heb je uitzicht op de zee en op de vulkaan de Etna.

Taormina

In Taormina kun je ook echt fantastisch eten. Een tip om bij de beste restaurants van Taormina te komen is om af en toe eens af te wijken van de Corso Umberto I. Ga een straatje naar beneden of juist omhoog en je zult verrast worden door het lekkere eten wat het dorpje te bieden heeft!

Taormina

Grieks theater van Taormina

Een belangrijke bezienswaardigheid in Taormina is het Griekse Theater.  Dit is het mooiste overblijfsel van de Griekse Oudheid in Taormina. Het staat namelijk midden in het dorp!

Taormina

Het theater is zo gebouwd dat de vulkaan Etna prominent op de achtergrond aanwezig is. Na de Griekse oudheid werd dit theater door de Romeinen gebruikt voor gladiatorengevechten. Maar in de moderne tijd wordt dit theater ook nog steeds gebruikt! Naast dat je het kan bezoeken worden er ook regelmatig concerten georganiseerd. Wij hebben dit theater net voor zonsondergang bezocht wat de prachtigste uitzichten opleverden op de zee, Taormina zelf en natuurlijk de Etna.

Isola Bella en andere stranden in de omgeving

In de omgeving van Taormina zijn maar liefst drie hele fijne stranden te vinden, waarvan je er twee of met de kabelbaan of met een lange trap naar beneden kunt bereiken. De mooiste is zeker wel Isola Bella. Dit is een klein strandje met een eiland in het midden dat een natuurreservaat is geworden. Bij eb kun je er met droge voeten heen lopen, maar met vloed moet je toch echt even door het water heen. Op het eiland is een villa met veel bijzondere en exotische planten, deze villa kun je tegen een kleine prijs bezoeken.

Isola Bella

Aan de andere kant van Isola Bella vindt je Mazzaro Bay. Een iets groter strand waar je gemakkelijk een dagje kunt genieten op je strandbedje. Het is een kiezelstrand dat ligt in een prachtige baai. Vanaf Mazzaro Bay kun je een boottochtje maken naar Grotto Azzura, Isola Bella en een stukje langs de kust. Erg leuk om te doen, maar wel rond de 25 euro per persoon.

Mazzaro

Mijn lievelingsstrand tijdens mijn vakantie in Sicilië was Spisone. Dit is een stuk groter zandstrand. Vanuit Taormina kun je hier gemakkelijk met de taxi komen. Het strand is niet zo bekend als de andere twee waardoor het een stuk rustiger is. Bij Lido La Dolce Vita kun je al voor 8 euro twee bedjes met parasol huren. In deze prijs word je ook door een busje naar je hotel heen en weer vervoerd. En je ontvangt een welkomstdrankje! Daarnaast kun je bij deze Lido ook heerlijk lunchen.

Spisone

Beklim de vulkaan de Etna!

Etna

Als je je zo dichtbij de vulkaan de Etna bevindt dan moet je dit natuurlijk van dichtbij bekijken. Vanuit Taormina kun je verscheidene jeep tours naar de vulkaan boeken. Vanaf Taormina is het een uurtje rijden richting de vulkaan. Op locatie aangekomen begon onze hike op de vulkaan. Hier kom je de meest bijzondere natuuromgevingen tegen en je kijkt je ogen uit. Je ziet bijvoorbeeld een gebied waar in 2002 nog lavastromen waren geweest en alles was weggevaagd tot een zwart en stoffig landschap. Je beklimt verschillende kraters en leert veel over hoe deze ontstaan zijn. Ook hebben wij nog lava gangen bezocht, dit zijn gangen die onder de grond zijn ontstaan door een eruptie. Naast een hike op de Etna kun je ook met de kabelbaan helemaal naar de top van de vulkaan waar je de grootste kraters kunt bezichtigen. 
Heb jij nog goede tips voor een vakantie op Sicilië?
Liefs,
Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Sicilië staat op mijn wishlist, wat lijkt het me er schitterend! Als we er naartoe gaan wil ik zéker de Etna beklimmen. Wauw!

    1. Wat leuk dat Sicilië op de wishlist staat! Het beklimmen van de Etna is zeker een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.