Bestemmingen Duitsland Europa

Kerstmarkt in Duitsland: Keulen

Kerst staat alweer voor de deur! Eén van de leukste dingen aan het kerstseizoen vinden wij kerstmarkten bezoeken, en waar kan dit nou beter dan in Duitsland! In Keulen heb je maar liefst 9 kerstmarkten! Ze pakken het hier dus groots aan. Benieuwd naar de kerstsfeer in Keulen? Lees dan verder.

De kerstmarkten bij de Dom, Neumarkt, Rudolfplatz, Alter Markt en Avenue kerstmarkt liggen in het centrum van Keulen. Op Heumarkt staat een grote schaatspiste. De kerstmarkten bij de Stadtgarden , Friesenplatz , Chlodwigplatz en een Kerstmarkt aan de Rijn (Schokoladenmuseum) liggen iets buiten het centrum. Wij begonnen bij de grootste en bekendste kerstmarkt bij de Dom en aangezien we hier vlakbij zaten met ons hotel waren we hier vaak te vinden. Vanaf deze kerstmarkt kan je doorlopen door de stad en kom je allerlei verschillende kerstmarkten tegen. Bij het toeristenpunt bij de Dom kan je een brochure halen waar je een stadsplattegrond vind met alle 9 kerstmarkten erop. Dit vonden wij erg handig om te gebruiken! Maar naast dat je heel het weekend op kerstmarkten kunt rondstruinen, kan je ook nog eens ontzettend goed winkelen in Keulen. Zeker een aanrader! Het enige jammere is wel dat het ontzettend druk is in Keulen en op de kerstmarkten in de weekenden vlak voor kerst. Gelukkig staan de kerstmarkten er al vanaf 23 november en blijven er een volledige maand staan tot 23 december. Ga dus vroeg in het kerstmarkten seizoen om grote druktes te voorkomen!

Nu tijd om even lekker te genieten van de kerstsfeer in Keulen, zet lekker kerstliedjes op, pak warme chocolademelk erbij en laat kerst maar komen!

IMG_2510
De eerste kerstboom gespot met de Dom op de achtergrond!
IMG_2508
Het eerste wat je doet bij je aankomst op een kerstmarkt is natuurlijk glühwein bestellen! En in deze leuke bekers kan het kerstgevoel helemaal niet meer stuk.
10427992_769941523092655_899284970309542758_n
Kerstmarkt bij de Dom in de avond.
IMG_2526
Tijd voor kerstmarkt nummer 2 en jawel glühwein!
IMG_2525
Bij de kerstmarkt “Markt der Engel” maakte ik voor het eerst kennis met witte glühwein. En jawel, ook deze variant is hartstikke lekker!
IMG_2534
Kan het nog beter? Een kerstmarkt en een draaimolen!
IMG_2566
Geen tekort aan kerstbomen in Keulen!
IMG_2586
Nog een nieuwe kennismaking met de Feuerzangeböwle. Dit is glühwein met kaneel erboven dat in brand wordt gezet en zo in je glühwein valt. Ook erg lekker, maar wel een stukje sterker dan normale glühwein 😉
IMG_2558
Eten in Peters Brauhaus was één van de leukste ervaringen in Keulen! Je staat dan ook even in een rij te wachten totdat je aan tafel kunt, maar dat is het zeker waard. Binnen staan alleen maar lange houten picknicktafels. Gasten worden allemaal naast elkaar gezet. Bier wordt alsmaar bijgeschonken en klassieke Duitse gerechten kun je hier eten. Wij zaten tussen allerlei mensen die we nog nooit hadden gezien en je zit zowat allemaal boven op elkaar. Een erg gezellige ervaring!
IMG_2560
Er gaat niets boven een lekkere Duitse schnitzel!

Geniet van de kerstdagen!

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.