Duitsland

Kerstmarkt in Duitsland: Düsseldorf

In de vorige blogpost vertelden wij jullie al over de kerstmarkt in Keulen. Vandaag hebben wij nog een tip voor een kerstmarkt in Duitsland en dit keer voor Düsseldorf.

Düsseldorf heeft een van de bekendste kerstmarkten in Europa. Er komen elke dag ontzettend veel bussen de stad in, om mensen te laten genieten van de kerstmarkt in de stad. Maar waarom? Wij hadden geen idee en gingen kijken of het inderdaad de moeite waard is naar de kerstmarkt te gaan in Düsseldorf.

Al een paar weken zijn de straten en pleinen van Düsseldorf prachtig versierd met alle mooie lichtjes en kerstkraampjes. Op zes verschillende plekken in de stad bevinden zich de kerstmarkten. Elke kerstmarkt in de stad heeft zijn eigen thema, de ene is heel modern terwijl het andere plein heel traditioneel is opgebouwd. De kerstmarkten zijn te vinden midden in de stad. Zo vind je kerstmarkten bij het Markt Platz, Heinrich Heine Platz, Stadtbruckchen, Schadowplatz, Gustaf Grundgens Platz en de Flinger StraBe. De ene kerstmarkt rijkelijk versierd met engeltjes en sterren en op de andere kerstmarkten vind je traditionele Düsseldorfse huisjes.

De kerstmarkten bevinden zich ook gewoon in winkelstraten, hierdoor is het heel gezellig druk op straat en kan je ondertussen ook gewoon naar de winkels. Daarnaast zie je tijdens deze periode van het jaar iedereen gewoon op straat lekker eten en drinken terwijl het koud is. Dit geeft je een ultiem vakantie gevoel.

IMG_5866

IMG_5871
Marktplatz

IMG_5890

Natuurlijk hoor je op een kerstmarkt ook reibekuchen te eten. Dit is een aardappelmengsel met ui en kaas. In de twee ‘uiers’ op de foto zit appelmoes. De combinatie is heel goed!

IMG_5876

Wanneer je van de Marktplatz afloopt, richting het water kom je nog een kleine kerstmarkt tegen en daar staat ook het grote reuzenrad. Vanuit het reuzenrad kan je heel goed de stad bekijken, zeker nu alles mooi versierd is.

Het leuke aan de verschillende kerstmarkten is dat de kraampjes en de versiering heel anders zijn. Natuurlijk is er op elke kerstmarkt weer voldoende te eten, maar de sfeer is op elke kerstmarkt weer heel anders.  Ik hoor heel veel mensen altijd praten over de drukte in de stad tijdens de kerstmarkten, eigenlijk vonden wij dit heel erg meevallen. Maar misschien hadden wij geluk. Tot twee dagen voor kerst zijn de straten van Düsseldorf versierd met allemaal mooie verlichting en kraampjes. Er is dus nog genoeg tijd om een tripje naar Düsseldorf te plannen.

Door verschillende organisaties worden busreizen georganiseerd. Maar met de auto is de stad ook heel goed bereikbaar, wij hebben de auto bij P+R Südfriedhofgezet en zijn met een tram het centrum in gereden voor €1.5 per persoon. Dit was een hele goede verbinding.

Ik heb alweer helemaal zin in de feestdagen! Wat is jullie favoriete stad om rond de kerst heen te gaan?

Liefs,

Marije

“Have a holly jolly christmas!” – Santa ?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.