Kerst high tea bij Hotel des Indes, Den Haag

Nog op zoek om iets leuks te doen rondom kerst? Ga dan voor een kerst high tea! Kom helemaal in de kerstsfeer bij Hotel des Indes door te high tea-en naast een prachtige kerstboom en lekker veel eten. Benieuwd hoe dit is? Lees dan vooral verder.

Een rijke geschiedenis

Hotel des Indes is niet altijd een hotel geweest. Het is in 1858 namelijk als stadpaleis gebouwd door een persoonlijke adviseur van konign Willem de III. Pas in 1881, na een vier jaar durende verbouwing, werd het heropend als een hotel door prins Frederik, een oom van koning Willem III. Ook kreeg het de huidige naam geïnspireerd door destijds beroemde hotel in Batavia in Nederlands-Indië. Zo zie je ook in de gevel het wapen van Batavia, die het familiewapen verving.

In al die jaren hebben vele beroemdheden geslapen in Hotel des Indes, waaronder vooral buitenlandse staatshoofden. Er werden riante feesten gegeven. Als je Hotel des Indes binnenloopt voelt het gelijk als je een aantal jaar terug in de tijd binnen stapt. Prachtige architectuur is op elke hoek van het hotel te vinden.

Hotel des Indes

Legendarische High Tea

Een legendarische High Tea, zoals Hotel des Indes het zelf noemt op hun website. Daar wilde ik wel meer vanaf weten. Als ik met mensen praat die in Den Haag wonen en vraag waar ik een high tea moet doen, zegt iedereen Hotel des Indes. Tijd om uit te proberen dus! Het is een vier gangen diner in de lounge van het hotel. De eerste drie gangen zijn hartig, waarbij je eindigt met een etagère vol zoetigheden tijdens de vierde gang. Bij elke gang wordt er een speciale thee geserveerd die uitgekozen is op het eten dat tijdens deze gang wordt geserveerd. Het is een mix van amuses, sandwiches en verse scones die je in een aantal uur voor je neus voorbij ziet komen.

Als je in het weekend naar Hotel des Indes gaat voor een high tea, dan is er ook nog eens live muziek! Dit keer werd vooral kerstmuziek gespeeld, omdat het een kerst high tea was. Heel leuk om te doen om lekker in de kerstsferen te komen. Er staat middenin de lounge een prachtige kerstboom!

Hotel des Indes

Hotel des Indes

Hotel des Indes

Hotel des Indes

Wat was jouw leukste high tea ervaring?

Liefs,

Romy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.