België Bestemmingen

Kamperen in de Ardennen

Een weekendje naar de Ardennen is iets wat ik nog nooit had gedaan. Een paar weken geleden was het zo ver, we gingen kamperen in de Ardennen. Wij gingen overnachten in een caravan tussen de heuvels van de Ardennen. Benieuwd wat wij hebben beleeft in de Ardennen? Lees dan verder.

Camping Au Bord de l’Ourthe

Camping Au Bord de l’Ourthe is een minicamping midden in de Ardennen met maar 50 staanplaatsen. Ze hebben luxe 4 en 6 persoonscaravans, maar je kunt er ook kamperen in een  huurtent of met je eigen tent. Vanaf de camping konden we met de auto veel bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt bezoeken. Daarnaast kun je vanuit de camping je ook inschrijven voor allerlei wilde outdooractiviteiten. Helaas hebben wij dit niet kunnen doen door het wisselende weer. Dan hadden we weer flinke regenbuien met onweer en na een half uur scheen de zon weer flink en was het super warm!

Ardennen

Ongeveer 10 minuten van de camping heb je een dorpje waar je boodschappen kunt doen, uiteten kunt of geld kunt pinnen.

Ardennen

Grottes de Remouchamps

De bezienswaardigheid die je moet zien als je naar de Ardennen gaat zijn wel de vele grotten die je kunt bezoeken. Wij zijn naar de Grottes de Remouchamps geweest. Voor 14 euro pp ben je ongeveer 1,5 aan het klimmen en klauteren door de grotten, waarna je met een bootje weer naar de uitgang wordt gebracht.

Ardennen

Ardennen

Als je aankomt in de grotten wordt je opgehaald door je gids en loop je een uurtje van boven naar de beneden door de grotten. Je moet hier zeker niet alleen gaan lopen, want dan raak je zo verdwaald! Je ziet allerlei verschillen “zalen” met allerlei verschillende vormen en in alle maten. Ook zie je immens grote stalagmieten en stalagtieten die elkaar raken en doorziet groeien en ontwikkelen doordat de grotten van binnen nog best vochtig zijn. Zo was er een plafond in één van de “zalen” waar je fossielen zag zitten van miljoenen jaren geleden, toen het huidige België nog onder water was.

Ardennen

Als je door de grotten hebt gewandeld wordt terug gebracht met een bootje en dit is best een avontuur! Je gaat door smalle en donkere gangen, soms moet je flink bukken om je hoofd niet te stoten, ook kan het aardig donker worden en zie je geen hand voor ogen. Een hele leuke ervaring!

Ardennen

Ardennen

Na onze tocht door de grotten hadden wij flink trek gekregen. In de buurt van de grotten zijn dan ook allerlei leuke en verschillende restaurants te vinden!

Ardennen

Durbuy

Durbuy is de kleinste stad ter wereld. Het ligt midden in de Ardennen. Eerst rijd je nog door de ongerepte natuur met de auto en ineens komt er een oud Middeleeuws dorpje opduiken. Een hele leuke “stad”, waar je kan struinen door allerlei kleine straatjes. Wat ook erg leuk is om te doen is naar het uitkijkpunt te gaan om een panorama zicht te hebben op Durbuy. Helaas kom je hier wel alleen door het toeristische treintje te nemen naar boven, maar dit is het zeker waard! Dit is een typisch dorpje die je ontdekt door alle kleine straatje in te lopen en vanzelf te zien wat je tegenkomt.

Ardennen

Ardennen

Ardennen

Ardennen

Ben jij weleens in de Ardennen geweest? En wat zijn jouw beste tips?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

  1. Durbuy was jarenlang het kleinste dorpje maar schijnt dat inmiddels niet meer te zijn, wel is het nog het kleinste plaatsje in België. Hoe dan ook, het is er heerlijk slenteren! We komen regelmatig in de Ardennen, eind augustus gaan we er weer heen maar dan voor de formule 1, maar proberen dan ook altijd wel even naar Durbuy te gaan. Andere aanraders in de Ardennen zijn: La Roche en Bastille. Ook de vele musea over de WOII zijn erg interessant om te bezoeken trouwens.

    1. Ah leuk! Bij een volgend bezoek ook maar langs La Roche en Bastille. Ben benieuwd!

  2. Ik wil erg graag eens naar de Ardennen, lijkt me er geweldig mooi! Durbuy is trouwens niet de kleinste stad ter wereld. Welke dat wel is, daar zijn de meningen over verdeeld. Waarschijnlijk Hum in Kroatië met maar 30 inwoners!

    1. Haha als je in Durbuy bent hoor je niks anders 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.