Bestemmingen Europa Spanje

In één dag het noorden van Mallorca, Spanje ontdekken!

Op vakantie naar Mallorca? Ik hoor je al denken: dat wordt luieren op het strand en feesten. Dit kun je zeker heel goed doen in Mallorca, maar wij vinden het ook altijd leuk om een eiland te ontdekken. Zo hebben wij in één dag het noorden van Mallorca bezocht. Wil jij weten wat je daar allemaal kunt doen? Lees dan verder.

Torrent de Pareis

De baai van Torrent de Pareis is echt een bezoek waard! Vanuit Sa Calobra is deze kloof goed te bereiken.Sa Calobra heeft een prachtige baai, geweldige rotspartijen en helder blauw water. De stranden liggen in verschillende kloven. Om bij Torrent de Pareis te komen loop je langs het water en door smalle bergtunnels. Het is een prachtige route met als beloning de kloof van Torrent de Pareis. Het water is helder blauw zoals vele stranden in Mallorca. De kloof is wel erg populair, ook onder locals. Dus als je een goed plekje wilt hebben is het aan te raden vroeg een plekje te bemachtigen.

Mallorca

Port de Sóller

Vanaf Sa Calobra kun je een boottocht nemen naar Port de Sóller. Hier doe je zo’n 20 minuten over. Op de boot kan je een lekkere sangria bestellen en in het zonnetje genieten van de boottocht. Vervolgens kom je aan in het leuke plaatsje Port de Sóller. Je raadt het waarschijnlijk al, hier ligt een haven met bootjes aan een lang strand en boulevard met terrasjes. Erg gezellig om even rond te lopen, om vervolgens de authentieke tram te pakken naar Sóller. Sóller staat bekend om haar sinaasappelbomen en met de tram rijdt je ook door een landschap van alleen maar sinaasappelbomen op weg naar Sóller.

Mallorca

Mallorca

Sóller

Tussen een vruchtbare vallei met sinaasappelboomgaarden ligt het sfeervolle Sóller. Het dorpje is razend populair bij dagjesmensen en is vooral bekend van het authentieke houten treintje. Sóller is een typisch Mediterraans stadje met smalle steegjes, tapas bars en leuke cafés. Het centrale plein met de indrukwekkende kerk van Bartomeu is zeker wel het hoogtepunt. Zelfs voor deze kerk vindt je de sinaasappel en citroen bomen!

Mallorca

Ben jij weleens in het noorden van Mallorca geweest?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.