Bestemmingen Citytrips Restaurants Spanje

Hotspots van Barcelona #2 Spanje

Benieuwd naar leuke hotspots waar je heerlijke Spaanse gerechten van tapas tot paëlla kan eten? Tijdens onze citytrip hebben wij verschillende leuke restaurantjes gevonden waar we heerlijk hebben gegeten. Vorige week vertelden wij al meer over leuke hotspots om te ontbijten, te lunchen of om gezonde snacks te kopen, maar vandaag vertellen wij meer over waar je ‘s avonds het beste kunt vertoeven in Barcelona! Benieuwd waar je echt goede tapas kunt eten? Lees dan snel verder.

Barcelon
Heerlijke paëlla in een populair restaurant in de wijk El Raval.

Caramba, Carrer de la Cera, 57, 08001 Barcelona

De eerste avond in Barcelona wilden wij natuurlijk tapas eten! We kwamen Caramba tegen in de wijk El Raval, dit is echt het beste restaurant van de hele citytrip geweest! We hadden een karaf sangria besteld, maar we kregen dit keer oranje sangria in plaats van de bekende rode. Wij dachten dus al dat we het verkeerd hadden besteld, maar wat was het een goede keuze! Dit is serieus de lekkerste sangria die we ooit gedronken hebben! Daarna kwam de tapas op tafel, en wat hebben we gesmuld. De aardige serveerster gaf wat tips wat erg lekker was om te eten. Het was een heel goed idee om haar advies op te volgen, want we hebben echt heerlijk gegeten en gedronken!

Barcelona

Barcelona

Barcelona
Het restaurant zag er van binnen niet heel bijzonder uit. Een heel chaotische inrichting, maar je mag dit restaurant gewoon niet missen, omdat het heerlijk eten op tafel serveert. Het restaurant was op het moment dat wij kwamen nog helemaal leeg, omdat we vrij vroeg gingen eten. Door al het gereis hadden we vroeg al honger gekregen.
Barcelona
Heerlijke verschillende tapas op tafel.
Barcelona
Best sangria ever!! 😉
Barcelona
Als toetje namen we nog crema catalana en zoals net zoals de tapas, het was heerlijk!
Barcelona
De serveerster vertelde ons dat het in Barcelona een traditie is om na het eten nog een likeurtje te drinken en deze kregen we ook van het huis! Ontzettend lief, want het eten kostte al ontzettend weinig. Dit was een heerlijke koffie likeur.

Arume, Carrer Botella, 11-13, 08001 Barcelona

Restaurant Arume ligt een paar straten verderop van het restaurant Caramba, ook in de wijk El Raval. En dit restaurant wordt vooral visgerechten geserveerd, waaronder paëlla! Dit restaurant bleek echter ontzettend populair te zijn onder de lokale bevolking en was er alleen nog plek aan de bar, maar dit vonden wij geen probleem. Na ons ontstond er een ontzettend lange rij buiten voor de deur en moesten er zelfs mensen weg gestuurd worden omdat er gewoon geen plek meer was. Een heel goed teken voor ons natuurlijk!

Barcelona
Zoals te zien is op de foto, is Arume niet erg groot. Links zie je namelijk al de voordeur in beeld! Wel loopt het restaurant links nog een stukje door, waar je ook kan zitten.
Barcelona
We begonnen met drie voorgerechten om te delen. Op volgorde: inktvis, garnalen en zalm. Erg lekker met verrassende sausjes!
Barcelona
Tijd voor het echte werk: paëlla! We kregen twee grote pannen gevuld met paëlla met mosselen, garnalen en nog veel meer verschillende soorten vis!
Barcelona
En ook hier kregen we na ons eten een lekker likeurtje!

La Tasqueta de Blai, Carrer de Blai, 17, 08004 Barcelona

De laatste avond in Barcelona en we hadden nog 1 typisch Spaans gerecht niet op, namelijk pinchos! Nu had onze verhuurster van het appartement verteld dat Carrer de Blai een echte hotspot is en de straat vol met pinchos restaurants gevuld is, waar vooral de lokale bevolking ‘s avonds heen gaat. Tussen de vele restaurants hebben we er één uitgekozen en heerlijk genoten van sangria en verschillende soorten pinchos.

Barcelona
De bar waar iedereen pinchos mocht pakken, voor één pincho betaalde je 1 euro en voor de ‘duurdere” 1,80 euro. Geen geld dus!

Barcelona

Barcelona

Barcelona
Op de laatste avond kon een karaf sangria natuurlijk niet ontbreken, en naast de pinchos hadden we ook nog patatas bravas besteld.

Marmalade, Carrer de la Riera Alta, 4-6, 08001 Barcelona

Marmalade is een restaurant en cocktailbar in de wijk El Raval. De laatste avond hebben we afgesloten in dit leuke restaurant dat een beetje een industrieel uiterlijk heeft, en waar ze goede en lekkere cocktails serveren!

Barcelona

Barcelona
Je kunt je er ook vermaken als je een avondje wilt poolen.
Barcelona
Onze cocktails op een rijtje!

Dit was het tweede artikel met leuke restaurants in Barcelona waar je dus echt lekker lokaal kunt eten. Ga je binnenkort naar Barcelona? Dan kun je deze hotspots echt niet overslaan!

Ben je weleens naar Barcelona geweest en waar heb jij toen heerlijk Spaans gegeten?

Liefs,

Romy & Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.