Bestemmingen Citytrips Europa Restaurants Tsjechië

Hotspots in Praag, Tsjechië (deel 2)

Vorige week gaf ik jullie alle leuke hotspots in Praag waar je goed kunt overnachten, ontbijten en lunchen. Nu is het tijd om wat meer te vertellen over waar je nu leuk avond kunt eten of wat kunt drinken! Ben je al nieuwsgierig? Blijf dan vooral doorlezen!

Biergarten

De rivier de Moldau stroomt midden door Praag heen en zorgt voor alle bekende foto’s van de prachtige uitzichten op Praag. Langs deze rivier zitten ook verschillende Biergarten, waar je natuurlijk bier en andere alcoholische drankjes kunt nuttigen, maar ook heerlijk kunt eten, wat zo van de barbecue af komt! Ook wordt er nog eens live muziek gespeeld, waar je dan wel weer per persoon 1 kroon voor moet betalen helaas. Maar het zag er zo gezellig uit, dus we moesten het wel uitproberen.

Praag

Praag

Praag

Praag
En naast al dat lekkere eten heb je ook nog eens een mooi uitzicht over de stad!

Kafka Snob Food

Kafka Snob Food bevindt zich in de voormalig joodse wijk Josefov. Deze wijk heeft een flinke geschiedenis. Dit is één van de weinige nog in stand gebleven Joodse wijken in Europa. Deze wijk is in stand gebleven, omdat de Nazi’s in de Tweede Wereldoorlog het wilden gebruiken als museum voor het “uitgestorven ras de Joden”. Heel heftig eigenlijk, maar het is één van de mooiste wijken die ik ooit heb gezien en als je in Praag bent mag je dit zeker niet overslaan. Tegenwoordig komen in de wijk steeds meer hotspots, zoals cafeetjes en restaurants op.

Praag

Kafka Snob Food serveert vooral allerlei soorten thee, koffie, gebakjes voor in de middag en als avondeten de Italiaanse keuken. Het eten is er ontzettend lekker!

Praag

Praag
Kafka Snob Food bevindt zich in de prachtige wijk Josefov!

U Medvidku

U Medvidku is een hotel, een bierbrouwerij en een restaurant in één! Ze staan bekend om het serveren van het bier Budweiser en traditionele Tsjechische gerechten. Dat moesten we dus proberen!

Praag

Praag
Traditionele Tsjechische gerechten! Boven: wild eend in sinaasappelsaus. Onder: varkensvlees in biersaus.

Municipal House

In het municipal house is een concertgebouw maar in het gebouw kun je ook één van de oudste bars van Praag vinden. Wil je dus een keer een drankje in stijl doen, dan is dit zeker de plek om naartoe te gaan!

Praag

Praag
Beneden in het gebouw vindt je de bar.

Dit waren mijn hotspots in Praag die ik tijdens mijn vakantie ontdekt heb! Praag is zeker een stad dat je een keer gezien moet hebben, het is één van de mooiste steden in Europa waar ik geweest ben.

Heb jij nog goede restaurant tips in Praag?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

 1. Chloë zegt:

  Dag Romy,

  Leuke artikels!
  Heb je een meer specifieke plek voor die Biergarten?
  Wij gaan dit weekend naar Praag & wil dat zeker uitproberen!!

  Alvast bedankt voor de leuke tips!

  1. Hi Chloë, dank je wel! Leuk dat je naar Praag gaat. Het is alweer een tijdje geleden maar als ik het me goed kan herinneren is de biergarten direct naast de Manesuv Most brug in het centrum van Praag. Het kan zijn dat het een pop up biergarten is geweest maar als je hier loopt zul het vanzelf zien! Veel plezier in Praag!

 2. Wat bijzonder van de wijk Josefov! Ik ga dit zeker op mijn lijstje zetten voor Praag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.