Bestemmingen Citytrips Europa Tsjechië

Hotspots in Praag, Tsjechië (Deel 1)

De stad Praag heeft mij ontzettend verrast, wat een prachtige en leuke stad! Ik zou aan iedereen aanraden om eens een citytrip naar Praag te doen. Tijdens mijn verblijf in Praag heb ik een aantal leuke hotspots ontdekt, die erg van pas kunnen komen tijdens een citytrip naar Praag. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Hotel Eurostars Thalia, Národní 313/13, 110 00 Praha 1

Tijdens ons verblijf in Praag verbleven we in een fantastisch en niet eens zo heel duur hotel. We hadden dit hotel onder andere uitgekozen vanwege de kamers met het mooie uitzicht over Praag. En wat hadden we geluk, we kregen een kamer mét uitzicht! Maar we kregen niet zo maar een kamer, we weten bijna wel zeker dat we een suite hadden. Links was een soort van woonkamer met zitbank en salontafel en recht nog eens een hele grote slaapkamer!

Praag

Praag

Praag

Praag
Het uitzicht vanuit het raam was met de zonsondergang elke dag weer spectaculair om te zien!

Praag

We hadden bij ons verblijf geen ontbijt gereserveerd, omdat wij het vaak leuker vinden om in de stad leuke restaurantjes te ontdekken. Eén dag waren we nogal lui en hadden we daar helemaal geen zin in. Eigenlijk waren we vooral ook heel erg benieuwd naar het ontbijt! Wat een uitgebreid ontbijt buffet, zoiets had ik nog nooit gezien. Je kon zelfs je eigen bruschetta maken!

Praag

Als je naar Praag gaat, dan is dit hotel echt een aanrader! Eén van de beste hotels waar ik ooit ben geweest. En wil je ook zo’n mooi uitzicht als ons? Zet dan bij de reservering erbij dat je het liefst op de hoogste verdieping een kamer wilt!

Narodni Kavarna, Národní 339/11, 110 00 Praha 1

Direct naast ons hotel zat een ontbijt en lunch café, die er erg gezellig uit zag! Dit moesten we dus uitproberen! Alleen was het niet zo’n heel groot succes, voor mij dan… Op de kaart zag ik een “typisch Tsjechisch ontbijt” staan. Dus ik dacht: dat ga ik proberen, want dat is leuk voor het artikel op mijn blog! Alleen de serveerster kon in het Engels dus niet aangeven wat het was, maar dat het ontzettend lekker was. Bleek het dus pap te zijn! Dat lust ik dus niet, dus uiteindelijk heb ik het met mijn vriend geruild en mocht ik van zijn overheerlijke sandwich mee-eten! Dat ontbijt was dus wel verrukkelijk en nu weten jullie dus ook gelijk dat je geen typisch Tsjechisch ontbijt moet nemen, als je ook geen pap lust, haha!

Praag

Praag

Praag

Praag

Kavarna Slavia, Smetanovo nábř. 1012/2, 110 00 Praha 1

Kavarna Slavia is een traditioneel Tsjechisch café en ook maar 5 minuten lopen vanaf ons hotel, ideaal dus! Het gebouw is niet te missen, het is erg groots en pal naast het Nationaal Theater. Deze ochtend had ik wel geleerd van mijn bestelling bij Narodni Kavarna, dus deze keer ging ik voor een heerlijke sandwich!

Praag

Praag

Praag

Praag
Als je langs het restaurant loopt, loop je zo het prachtige uitzicht van Praag tegemoet.

Cukrkávalimonáda, Lázeňská 7, 110 00 Praha 1 – Malá Strana

Toen we een tijdje door de stad hadden gewandeld, hadden we zin om ergens wat te gaan drinken. We kwamen Cukrkávalimonáda tegen dat in een zijstraatje vlakbij de Karelsbrug te vinden is. Dit is een ontzettend leuk gezond restaurant, waar alles vers wordt bereid. De serveerster vroeg of wij een smoothie wilden, die ze vers zou bereiden. Dus hier zeiden wij geen nee tegen. We kregen twee heerlijke smoothies, alleen ze waren echt gigantisch!! We kregen twee grote potten vol met geperst fruit wat erin resulteerde dat we deze dag helemaal niet meer hoefden te lunchen omdat we zo propvol zaten. Overigens is Cukrkávalimonáda ook echt een heel leuk restaurantje om te ontbijten of lunchen.

Praag

Praag

Praag

Zijn jullie weleens in Praag geweest? Wat vonden jullie de leukste hotspot?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.