Eten en drinken bij Aan Zee, Oostvoorne

Geregeld breng ik een bezoek aan het strand om lekker uit te waaien of heerlijk op het strand te liggen. Maar wil je ook lekker eten, dan heb ik voor jou een hele goede tip! Lees je mee?

Duurzaam en zelfvoorzienend restaurant

Bij het voormalige autostrand van Oostvoorne is restaurant Aan Zee gevestigd. Het is niet een plek die je snel ontdekt, omdat het redelijk afgelegen ligt (omringd door duinen). Maar ben je er eenmaal in de buurt dan valt het je zeker op door de bijzondere architectuur van het gebouw. Het is gebouwd met verschillende natuurlijke en duurzame materialen. Daarnaast zijn ze zelfvoorzienend door de eigen energie die ze opwekken.  Ze gebruiken geen gas, maar wordt er gekookt met hout. Dit geeft het restaurant natuurlijk al extra credits omdat er goed wordt nagedacht over het milieu. Een leuk detail is dat er bovenop het restaurant een uitkijkpunt is gemaakt, waar ook informatie wordt gegeven over de omgeving. Misschien spot je daar nog wel zeehonden..

Aan Zee Oostvoorne

Kitesurfers

Als je op het terras zit en het waait een beetje is er genoeg vertier om je heen. Op het stand van Oostvoorne zijn dan veel kitesurfers te vinden. Het restaurant heeft hier goed op ingespeeld door ook faciliteiten als douches en schoonmaakplekken te creëren, op deze manier kan je na het sporten je maag weer goed vullen bij restaurant Aan Zee.

Aan Zee Oostvoorne

Heerlijk eten

Veel mensen zullen na een wandeling door de duinen of het strand lekker op het terras gaan zitten voor een kop koffie met iets lekkers, maar sla bij een bezoek aan het restaurant zeker de lunch, borrel of diner niet over. Er wordt veel lekkers aangeboden; veel verschillende gerechten maar ook zeker genoeg hapjes voor bij de borrel. Denk maar eens aan zeewierworst, brood met brandnetelboter, een pannetje met overheerlijke Zeeuwse mosselen met berkenwijn of zeewierbrood. Voor mij is het elke keer weer lastig om een keuze te maken tussen de verschillende gerechten, omdat je alle gerechten wil proeven en je deze gerechten niet snel in andere restaurants op de kaart ziet staan.

Aan Zee Oostvoorne

Aan Zee Oostvoorne

Aan Zee Oostvoorne

Waar?

Aan Zee

Strandweg 1, 3233 CW

Oostvoorne

Liefs,

Marije

2 thoughts on “Eten en drinken bij Aan Zee, Oostvoorne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.