Accommodaties Restaurants

Eten en drinken bij Villa Augustus, Dordrecht

”Hoe dichter bij Dord, hoe rotter het wordt”, luidt het gezegde. Maar mijn ervaring met Dordrecht bewijst het tegendeel. Dordrecht, heeft veel leuke hotspots en ik kom er dan ook graag. Vandaag deel ik mijn favoriete plek.

Villa Augustus was van oorsprong een watertoren. Tegenwoordig is het nog één van de oudste watertorens in Nederland. Pas sinds 2007 wordt de watertoren gebruikt als hotel en restaurant. Het leuke van deze plek is dat er een heel ontspannen sfeer hangt en er heel divers publiek komt. Het is een hele goede locatie voor feesten en partijen, vorige zomer was ik er toen er een bruiloft werd gevierd, heel sfeervol! Maar je kan er natuurlijk ook heen voor een heerlijke high tea of een heerlijk drankje.

Het restaurant is niet gevestigd in de watertoren zelf, maar in het naastgelegen pompgebouw. Het leuke van Villa Augustus is dat vrijwel alle ingrediënten die op je bord liggen uit de eigen moestuinen komen. Wanneer je doordeweeks naar het restaurant gaat, zie je waarschijnlijk mensen de tuin onderhouden en groente of fruit plukken. Een heel leuk concept, zo weet je tenminste hoe iets groeit en dat het echt van dichtbij komt. Zo proef je ook eens andere producten en eet je er vrijwel altijd seizoensgebonden producten.

Lunchen Villa Augustus

Tuin Villa Augustus

Naast hotel en restaurant is er ook nog een winkel waar ze allerlei zelfgemaakte producten verkopen zoals broden, groentes, scones en andere zoetigheden. Ook verkopen ze hier allemaal handigheden voor de mensen die groene vingers hebben en heel veel kookboeken. Toch ga ik liever zelf lekker bij Villa Augustus eten, dat is iets meer voor mij dan alles zelf te maken en te verbouwen haha! Maar als je er toch bent is het leuk om er even een kijkje te nemen.

Diner Villa Augustus

Waar? Oranjelaan 7 in Dordrecht

Gaan jullie wel eens naar Dordrecht? En kennen jullie Villa Augustus?

Het is echt de moeite waard om er een keer heen te gaan!

 

Liefs,
Marije

“You don’t have to cook fancy or complicated masterpieces

– just good food from healthy ingrediënts” – Julia Child

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Ik zag deze plek laatst toevallig ook ergens voorbij komen en ik vind het er heel gezellig en tof uitzien. Onthouden voor mocht ik eens naar Dordrecht gaan.

    1. Het is zeker een leuke plek om te onthouden en leuk te combineren met andere dingen in de omgeving of natuurlijk een bezoek aan het centrum van Dordrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.