Restaurants

Eten en drinken bij Meesterproef Nijmegen

Net buiten het centrum van Nijmegen bevindt zich de oude Honig Fabriek, een hele toffe plek die een nieuwe bestemming heeft gekregen. De fabriek is niet meer in gebruik. De fabriek is getransformeerd in ruimtes waar meerdere restaurants gevestigd zijn en is er zelfs een beachvolleybalveld gemaakt. Een van de restaurants waar ik heb gegeten is de Meesterproef. Wil je meer lezen over deze hotspot?

Eten in een oude fabriek

De Meesterproef is zoals ik al eerder noemde gevestigd in de oude Honig fabriek. Het restaurant is heel industrieel en je merkt ook echt dat je in een oude fabriek zit. Zo bevinden zich er nog oude mengvaten en andere grote apparaten. Het restaurant is verder heel leuk aangekleed met een sjoeltafel en allerlei vintage meubelen. Naast een kijkje te nemen in een oude fabriek is dev Meesterproef een hele goede plek om gezond en lekker te eten. Waar voorheen in de fabriek veel zakjes werden gemaakt met o.a. e-nummers, serveert de Meesterproef streekproducten. Zij richten zich dan ook op passie en ambacht.

Hotspot: Meesterproef
Hotspot: Meesterproef

Op de kaart staan veel streekproducten, zoals het brood en het vlees uit de regio. Door gebruik te maken van streekproducten kom je goed te weten wat er eigenlijk in Nederland verbouwd wordt en wat typische Nederlandse producten zijn. De kaart is niet heel groot, maar er is meer dan genoeg keuze. Wij kozen voor een drie-gangen verrassingsdiner waarbij ik de voorkeur gaf aan vis in plaats van vlees. Vooraf kregen wij brood met huisgerookte boter geserveerd in een broodzak.

Hotspot: Meesterproef

Het voorgerecht was tartaar van zalm met ui en kappertjes, een heel lekker fris gerecht. Het hoofdgerecht bestond wel uit vlees, wat juist erg lekker was voor de afwisseling. Het nagerecht bestond uit onder andere witte chocolade en was echt wel één van de lekkerste nagerechten die ik ooit gegeten heb.Hotspot: Meesterproef

Hotspot: Meesterproef

Hotspot: Meesterproef

Na het diner ging ik op zoek naar het toilet, niet heel schokkend om te vertellen natuurlijk. Maar om daar te komen moest ik een trap op  en ontdekte ik een groot indoor beachvolleybalveld. Super leuk om te zien dat het gehele gebouw nog zo met elkaar in verbinding staat en voor verschillende activiteiten gebruikt wordt.

Mocht je in Nijmegen zijn of omgeving ga dan zeker naar de Meesterproef, waar je heel lekker en gezond kan eten. Probeer dan zeker een plekje aan het raam te krijgen zodat je ook nog mooi uitzicht hebt over de Waal. Meer hotspots in Nijmegen? Klik dan hier.

Waar?

Waalbandijk 14
6541 AJ Nijmegen

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.