Restaurants

Eten en drinken bij Abel Grand Café, Poortugaal

Eén van onze favoriete restaurants in de buurt om naar toe te gaan is toch wel Abel Grand Café in Albrandswaard. Dit komt onder andere door het heerlijke terras dat ze hebben, waar we graag naar toe gaan als het mooi weer is. Ook is het eten er super lekker en je kan er allerlei activiteiten doen, zoals Pitch & Putten, footgolfen, handboogschieten en is er een klimbos. Wat wij vaak doen is of lekker genieten op het terras en het eten of we gaan Pitch & Putten. Benieuwd wat Abel Grand Café allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder!

Het restaurant

Qua menu heeft Abel Grand Café ontzettend veel te bieden. Je kunt er genieten van een Walking Dinner tot een High Tea. Maar wat Abel vooral erg populair maakt is het terras. Dit terras is namelijk in 2013 uitgeroepen tot het beste terras van regio Rotterdam en het stond op de 15e plaats van het beste terras van Nederland!

IMG_5192
Het beste terras van NL!
IMG_5190
Vanaf het terras kijk je zo op de Pitch & Putt golfbaan.
IMG_8872
De Koepel

Sandwichlunch

Eerder in dit artikel gaven we al aan dat je van allerlei verschillende menu’s kunt genieten bij Abel Grand Café. Zo heeft Romy, ter gelegenheid van haar moeders verjaardag, kunnen genieten van de Sandwichlunch! De sandwichlunch kost €17,50 p.p en bestaat uit verschillende sandwiches, een kroket met brood en krentenbolletje. Ook dranken zoals koffie, thee, jus d’orange en melk zitten bij de sandwichlunch inbegrepen.

IMG_5188
Een gedekte tafel stond voor ons al klaar op het terras!
PicMonkey Collage1
Op tafel staan de verschillende sandwiches, krentenbolletjes en broodjes kroket, erg lekker allemaal!

PicMonkey Collage

Pitch and Putt 

Naast het Grand Café kan je bij Abel nog veel meer leuke dingen doen. Zo kan je onder andere kiezen voor Pitch&Putt Golf, Footgolfen en handboogschieten. Wij hebben al meerdere keren “gepitcht and putt”. Dit zit eigenlijk tussen golf en midgetgolf in.

Bij Abel kan je kiezen tussen 9 en 18 holes. Voor 9 holes betaal je €13.50 en voor 18 holes €17.50. Wanneer je voor 9 holes kiest ben je ongeveer 1.5 tot 2 uur bezig.

IMG_8888
De baan voor Pitch&Putt en Footgolf

Bij aankomst krijg je instructies over de veiligheid op de baan en hoe je een club vast moet houden en welke je het beste kan gebruiken op de baan. Na 2 à 3 holes raak je wel gewend aan de club en kan je redelijk een balletje slaan. Het is wel aan te raden om een aantal dagen van te voren te reserveren, want het kan erg druk zijn op de baan.

IMG_8942

 Rhoonse grienden
Wat ook erg leuk is aan Abel Grand Café, is dat het natuurgebied de Rhoonse Grienden gelijk om de hoek zijn. Hier kun je dus heerlijk wandelen na al het lekkere eten dat je op hebt, of na een leuk partijtje golf!
IMG_5207
IMG_5205
Lekker uitrusten door langs de haven te lopen.

Abel Grand Café is voor ons dus een echte hotspot van regio Rotterdam, omdat er echt super veel te doen is. Wat wij nu hebben laten zien is nog maar een klein deel van alles wat er te beleven is. Dus de beste tip zou zijn, ga erheen en ga het beleven!

Waar? Albrandswaardsedijk 196, 3172XB in Poortugaal/Rhoon

Wat is een echte leuke hotspot bij jou in de buurt die wij niet mogen missen?

Liefs,

Marije & Romy

“You basically only discover a new thing once” – Urs Fisher

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.